Νίκος Τζώρτζογλου: Από τα γήπεδα στην πολιτική με σκοπό την προσφορά

Αθλητισμός
Νίκος Τζώρτζογλου: Από τα γήπεδα στην πολιτική με σκοπό την προσφορά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Τζώρτζογλου... Ένα μεγάλο μέρος της ζωής του το έχει περάσει στα γήπεδα, ως ποδοσφαιριστής, ως παράγοντας και τα τελευταία χρόνια ως επικεφαλής της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου. Όραμα του που με πολύ αγάπη και πάθος υλοποίησε το Αθλητικό Κέντρο του Εργοτέλη που τον δικαιώνει καθημερινά με εκατοντάδες παιδιά να αθλούνται στο Μαρτινέγκο.

Στην μακρόχρονη πορεία του στον αθλητισμό, υπήρξε ιδιαίτερα διεκδικητικός με δεκάδες παρεμβάσεις στα κεντρικά όργανα του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού (ΕΠΟ, Υφυπουργείο Αθλητισμού, Super League, Football League) αλλά και στις διεθνείς ομοσπονδίες (UEFA- FIFA).

Ωστόσο προφανώς ο Νίκος Τζώρτζογλου δεν είναι μόνο αυτό. Γιατί μπορεί ο Νίκος Τζώρτζογλου να έχει ως αφετηρία και μεγάλο του πάθος το ποδόσφαιρο έχει όμως σε μια πορεία ζωής να επιδείξει πολύ περισσότερα.

Μέσα από την κοινωνία

Αυτοδημιούργητος επιτυχημένος επιχειρηματίας, πολύτεκνος πατέρας και άνθρωπος που «ξεπηδά» μέσα από τα σπλάχνα της κοινωνίας. Κοντά στους ανθρώπους και τα προβλήματα τους, καθώς διένυσε μια δύσκολη αλλά τελικά δημιουργική πορεία ως σήμερα. Με σύστημα, μεθοδικότητα και ένα μοναδικό δικό του τρόπο. Ο Νίκος Τζώρτζογλου δεν είναι τυποποιημένος πολιτικός αλλά είναι ο άνθρωπος που με κίνητρο την προσφορά ασχολήθηκε με την πολιτική με στόχο να βάλει στο επίκεντρο τον απλό πολίτη. Τις ανάγκες και τα προβλήματα του με τη φιλοδοξία να γίνει κομμάτι των λύσεων τους.

Η μεθοδικότητα του και τα επιτεύγματα του στον αθλητισμό έπαιξαν σοβαρό ρόλο για να του γίνει η πρόταση να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο.

Γι’ αυτήν την υποψηφιότητα ο ίδιος λέει: «Δεν υπήρξα ποτέ πρόσωπο κομματικών διεργασιών. Εισέρχομαι για πρώτη φορά στον πολιτικό στίβο έχοντας αποδεχτεί την τιμητική πρόσκληση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη. Συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της παράταξης και αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί για σοβαρές επιλογές και αποφάσεις».

Κίνητρο η προσφορά

Για τον ίδιο και όσους τον ξέρουν, τα κίνητρα για την ενασχόληση του με την πολιτική είναι προφανής, είναι μόνο η διάθεση της προσφοράς στους ανθρώπους και στον τόπο. Ο κ. Τζώρτζογλου εξηγώντας τους λόγους που τον ώθησαν να ασχοληθεί θα πει: «Έχοντας πίστη στις αρχές της αξιοκρατίας και της ισονομίας, εμπιστεύτηκα το όραμα του προέδρου. Ένα όραμα όπου οι αξίες και οι αρχές του φέρνουν νέα πνοή στην πολιτική ζωή της χώρας. Στοχεύοντας σε μια Ελλάδα στηριζόμενη στην αξιοκρατία, την ηθική και τις μεταρρυθμίσεις σε όλο το φάσμα της πολιτικής: οικονομία, παιδεία, υγεία, αθλητισμός, ασφάλεια, δικαιοσύνη. Με γνώμονα το καλό του τόπου μας είμαι έτοιμος να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και σε αυτόν τον “αγωνιστικό” χώρο».

Άλλωστε όπως ο ίδιος επισημαίνει μια καλύτερη χώρα την οφείλουμε στα παιδιά μας και στους νέους μας τονίζοντας: «Είμαι πολύτεκνος πατέρας και με γνώμονα πάντα την προσφορά για το μέλλον και το καλό των παιδιών μας, έχω μάθει να αγωνίζονται καθημερινά, βασιζόμενος στις δικές μου δυνάμεις».

Ποιος είναι ο Νίκος Τζώρτζογλου 

Ο Νίκος Τζώρτζογλου γεννήθηκε στο Ασήμι, στον κάμπο της Μεσαράς. Ο ίδιος καμαρώνει δίκαια και για την καταγωγή του αλλά και για την πορεία του τονίζοντας: «Προέρχομαι από μια οικογένεια ανθρώπων του μόχθου, που παρά τις δυσκολίες, γαλούχησαν τα παιδιά τους τίμια με αρχές και αξίες. Με τις ίδιες αρχές και αξίες και αξίες, έχτισα κι εγώ τη δική μου οικογένεια».

Είναι παντρεμένος με τη Σοφία Σουλτάτου και έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά, την Κωστάντζα, το Γιάννη, τον Αλέξανδρο και το Φίλιππο. Είναι απόφοιτος του νυχτερινού Γυμνασίου και Λυκείου στο Χάρακα, ενώ σπούδασε στο Τμήμα Διοίκησης και Επιχειρήσεων των ΚΑΤΕ Ηρακλείου και είναι τελειόφοιτος του Πανεπιστημίου της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιά. 

Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και αυτοδημιούργητος, ασχολείται με το χώρο της εστίασης και την οργάνωση αιθουσών ψυχαγωγίας, ενώ από το 2002  είναι πρόεδρος στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου (ΕΠΣΗ).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News