Ασύγκριτοι προσκυνητές του ατομικού συμφέροντος

Απόψεις
Ασύγκριτοι προσκυνητές του ατομικού συμφέροντος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Αυτή είναι ειδοποιός διαφορά. Ο ένας στηρίζει το δάσος, ο άλλος βλέπει μόνο το δικό του δέντρο. Διαφορές υπάρχουν παντού και αντιμαχίες που μπορούν φτάσουν για τον έναν, μέχρι εκεί που δεν θα υποστεί ζημιά το δάσος και για τον άλλον, μέχρι την καμπούρα του κάθε σχοινοβάτη γύρο από το δενδράκι του.

Η ποδοσφαιρική Ελλάδα βρίσκεται πολλά χρόνια πίσω, για να υποστηρίξει αυτό που πραγματικά την ωφελεί. Καθένας και το καπετανάτο και την αυλή του. Το προσωπικό συμφέρον υπεράνω του συλλογικού! Οι «Δικοί μας» και οι «Άλλοι».

Ασύγκριτα φαινόμενα. Λυπηρό πολύ να μην έχουμε δικαίωμα ως ποδοσφαιρική χώρα να συγκριθούμε, λόγω ανόμοιων και ανώμαλων καταστάσεων που μας χαρακτηρίζουν.

Αυτές τις μέρες στην Ισπανία, οι διαφορές της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της Λίγκας και των προέδρων τους, μπαίνουν σε διαδικασία εξομάλυνσης, γιατί αλίμονο σε εκείνους που θα τολμήσουν και πειράξουν το «επίτευγμα». Μπροστά τους και η υπουργός των σπορ, εγγυήτρια της ισορροπίας και όχι παιγνιδιάρης για να προασπιστούν κομματικά και άλλα συμφέροντα.

"Όταν υπάρχουν διαπραγματεύσεις, οι δυο πλευρές πρέπει να τα βρουν κάπου". Ισχύει εκεί. Εδώ είναι στα χαρακώματα ο ένας με τον άλλο…

Υπάρχει ακόμα το θέμα μεταξύ των δύο προέδρων, καθώς ο πρόεδρος της LaLiga Χαβιέ Τέμπας έχει καταγγείλει τον ομόλογό του στην Ομοσπονδία Λουίς Ρουμπιάλες μετά την πρώτη συνάντηση με την υφυπουργό αθλητισμού, για θέματα προγραμματισμού των αγώνων. "Αλλά κι αυτό πρέπει να διευθετηθεί". Ουδείς υπεράνω του «προϊόντος» και του συλλογικού συμφέροντος.

Εδώ, έχουμε τα μπλοκ. Εκείνοι που «χειραγωγούν» τη δική μας ΕΠΟ ή ελέγχουν  ΠΑΕ στη δική μας Σούπερ Λίγκα.

Θα πείτε ότι στην Ισπανία, ακόμη και στη La Liga, στήνονται παιγνίδια. Η ιστορία του Ραούλ Μπράβο και του Κάρλος Αράντα, έχει ταρακουνήσει τα θεμέλια ενός πρωταθλήματος που δίνει ακέραιο αριθμό εσόδων στο ΑΕΠ της χώρας. Ναι, συμβαίνει, αλλά μαζί και η αποκάλυψη μέσω εντατικών δικαστικών ενεργειών, που αξιοποιούν τους φακέλους της Sportradar. Εδώ; -Τίποτε. Πλήρης αδιαφορία ή ανικανότητα, καθώς δεν υπάρχει η βούληση από κανέναν υπεύθυνο. Όλα στο αρχείο!

Εδώ μας διοικούν οι ξένοι με γεμάτες μπότες και νομίζουμε ότι ψιχαλίζει…

Με δέλεαρ την επαναφορά της φανέλας με το Νο 10 του Μαραντόνα!

Μεγάλη είδηση για όσους έχουν στην ποδοσφαιρική ζωή ιερά και όσια. Ο πρόεδρος της Νάπολι Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις δίνει τα ρέστα του για να πείσει τον Χάμες Ροντρίγκες να ενταχθεί στο δυναμικό της. Δεν είναι μόνο τα λεφτά που προσφέρονται, αλλά και η επαναφορά της ιστορικής φανέλας του Ντιέγκο Μαραντόνα με το νούμερο 10, για να τη φορέσει ο… διάδοχός του.

Ανεκτίμητο να προσφέρεται η φανέλα ενός μύθου, που χάρισε στη Νάπολι τα δύο πρωταθλήματα που έχει μέχρι σήμερα (1987, 1990) και να την δώσουν στον πρώην άσο των Πόρτο, Μονακό, Μπάγερν Μονάχου και νυν της Ρεάλ Μαδρίτης. "Το 10 του Ντιέγκο αποσύρθηκε σε τελετή το 2000 και τώρα για να ‘ψήσει’ η Νάπολι τον Χάμες – μεγάλη καψούρα του Κάρλο Αντσελότι – δεν αποκλείεται να επιστρέψει".

-Είναι να μη σου βγει το όνομα…

-« Ίσως δεν ξέρει τι σημαίνει να χτίζεις μια φουρνιά ταλέντων και να δουλεύεις με παιδιά. Ας πάει στην Ελλάδα, στον πρόεδρο του, τον Ιβάν Σαββίδη που έχει τον ΠΑΟΚ με πιστόλια και όλα τα άλλα! Είναι λάθος αυτό που είπε γι’ αυτά τα παιδιά».

-Λόγια βαριά από τον Γκιόργκι Χάτζι προς τον Ραζβαν Λουτσέσκου, μετά τα σχόλια του δεύτερου για την Εθνική Κ21 της Ρουμανίας.

-Ο λαλίστατος και συχνά εριστικός Ραζβάν είχε σχολιάσει την Κ21 της Ρουμανίας, λέγοντας ότι παρά την πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, μόνο 5-6 από την ομάδα του Μιρέλ Ραντόι θα μπορούσαν να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο και πως η εν λόγω γενιά παικτών δεν θα αποδειχθεί σωτήρια για το ρουμανικό ποδόσφαιρο.

-Με τον Βέρα και την Uefa τι γίνεται; Σε αναμονή της δύσκολη απάντησης, μέσα στην εβδομάδα. Είπαμε πάντως ότι τίθεται σε λειτουργία το «plan b» που αποτελεί βασικό όρο του οργανογράμματος της ηγεσίας της ΠΑΕ ΟΦΗ, σε κάθε περίπτωση.

-Στη ζωή και φυσικά στο ποδόσφαιρο, πάντα υπάρχουν εκπλήξεις!

- Ονόματα πάντως παικτών είναι έτοιμα να… σκάσουν. Μεταγραφές, αλλά και παραμονές ή αποχωρήσεις. Ο χρόνος αρχίζει να πιέζει.

-Ο Γκεόργκι Πομάσκι, ο πετυχημένος Ομοσπονδιακός προπονητής στίβου, βρίσκεται στο Επικρατείας του ΚΚΕ. Μαζί του και ο Θάνος Μικρούτσικος.

Ο έμπειρος προπονητής, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βουλγαρία, αλλά τα τελευταία 30 χρόνια ζει και εργάζεται στην χώρα μας καθώς η Ελλάδα έχει γίνει η δεύτερη πατρίδα του,  και η σύζυγος του είναι Ελληνίδα.

Στη Βουλγαρία ήταν πρωταθλητής στο τριπλούν και το 1988 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα κάνοντας τα πρώτα του βήματα ως προπονητής. Από τα χέρια του πέρασαν οι Σπύρος Βασδέκης, Νίκη Ξάνθου, Βούλα Τσιαμήτα, Βούλα Πατουλίδου, Λούης Τσάτουμας, Μίλτος Τεντόγλου και Βούλα Παπαχρήστου

Πιστευτό! Ο Περέιρα συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΟΔΠΕ μιλώντας για τη διαιτησία και μετά διαδόθηκε ότι... οι διαιτητές ανήκουν στους Συνδέσμους. Λες και... ελέω ξένων δυνάμεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μπορούν να αλλάξουν οι... κανονισμοί της Fifa!

-Μετά από 3,5 χρόνια, η Ελλάδα θα αποκτήσει ξανά εκπρόσωπο της,  στη ΔΟΕ. Στις 26 Ιουνίου αρχίζει η θητεία του Σπύρου Καπράλου!

-Μπαρτσελόνα και Βαλένθια ανταλλάσσουν τερματοφύλακες! Ο Σίλεσεν πάει στο Μεστάγια και ο Νέτο στην Βαρκελώνη.

-Η Ατλέτικο Μαδρίτης βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση της πώλησης του Βιθέντε Καλντερόν έναντι ποσού 180 εκατομμυρίων ευρώ.

-NBA Awards 2019 - Γιάννης Αντετοκούνμπο - Βραβείο του MVP του NBA «Το «αδύνατο» από την κορυφή απέχει έξι χρόνια, παρά κάτι ημέρες…». Τόσο απλά, τόσο μεγαλειώδες!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News