Oι Βετεράνοι του μπάσκετ τίμησαν τη μνήμη του Νίκου Γαλυφιανάκη

Αθλητισμός
Oι Βετεράνοι του μπάσκετ τίμησαν τη μνήμη του Νίκου Γαλυφιανάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε φιλικό παιχνίδι που έδωσαν σε κλίμα συγκίνησης για τον προπονητή που έφυγε νωρίς…

Ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά ήταν το κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα που έγινε την Κυριακή στα γήπεδα της Εφόδου, στη μνήμη του αξέχαστου Νίκου Γαλυφιανάκη μεταξύ των Βετεράνων μπάσκετ του ΟΦΗ και του Συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ηρακλείου. 

Με ανακοίνωση του ο Σ.ΒΕ.Κ.Η. τόνισε, μεταξύ άλλων, για τον αείμνηστο προπονητή που έφυγε νωρίς…

«Μετά την κούπα στην Χίο, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, επιστρέφουμε ξανά στην ενεργό δράση. Αυτή τη φορά, για ένα ιδιαίτερο σκοπό.

Για να τιμήσουμε τη μνήμη, του φίλου μας, αδερφού μας, συναθλητή μας, Νίκου Γαλυφιανάκη, ο οποίος εδώ και 7 χρόνια, δεν είναι, μαζί μας.

Είναι καθήκον μας, να κρατήσουμε ζωντανή και εμείς τη μνήμη του, όπως κάνει το σωματείο του, ο ΟΦΗ, με την διεξαγωγή κάθε χρόνο ένα τουρνουά μπάσκετ με την συμμετοχή μικρών παιδιών από όλα τα σωματεία μπάσκετ του Ηρακλείου.

Ο Νίκος Γαλυφιανάκης, αυτός ο σπουδαίος άνθρωπος, αθλητής και προπονητής, το αξίζει όλο αυτό…

Νίκο Γαλυφιανάκη, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

Δυνατά μηνύματα αθλητισμού, μεγάλη συγκίνηση και αναμνήσεις λοιπόν κυριάρχησαν στην τελετή λήξης του 7ου τουρνουά στη μνήμη του Νίκου Γαλυφιανάκη, με διοργανωτή τον ΟΦΗ και το Δήμο Ηρακλείου, οι οποίοι έχουν κάνει θεσμό, αυτό το τουρνουά μνήμης ενός αγαπητού ανθρώπου του μπάσκετ, που έφυγε νωρίς.

Από τη μια οι βετεράνοι αθλητές, προπονητές, παράγοντες, που δεν ξεχνούν τον φίλο τους και αδερφό τους, από την άλλη, τα μικρά παιδιά, το μέλλον του μπάσκετ της περιοχής μας, συνέθεσαν μια υπέροχη εικόνα, σε αυτήν την κυψέλη του αθλητισμού, που κρατούν ζωντανή, οι άνθρωποι του ΟΦΗ, στα ιστορικά τείχη της πόλης.

Το τουρνουά στη μνήμη του Νίκου Γαλυφιανάκη, γνώρισε και φέτος μεγάλη επιτυχία, καθώς μικρά παιδιά, γεννημένα το 2008 και νεότερα, σε μια γιορτή του αθλήματος, έπαιξαν πολλά παιχνίδια εδώ και ένα μήνα στα ανοιχτά γήπεδα.

Στην τελετή λήξης, οι μικροί αθλητές που συμμετείχαν, έλαβαν τα διπλώματα τους, αλλά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και τους βετεράνους αθλητές, σε μια όμορφη μπασκετική κόντρα (Βετεράνοι ΟΦΗ-Βετεράνοι Ηρακλείου ΣΕΒΚΗ), με εξαιρετικό θέαμα.

Αυτό το παιχνίδι των βετεράνων ήταν το… αλατοπίπερο της τελετής λήξης και έστειλε δυνατά μηνύματα αθλητισμού σε μικρούς και μεγάλους.

Το Νίκο Γαλυφιανάκη, δεν τον ξεχνάει κανείς, όπως φάνηκε και στις αναφορές των παρευρισκομένων, οι οποίες έγιναν, μέσα σε μεγάλη συγκίνηση.

Ο Γενικός Γραμματέας του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, Παναγιώτης Σπυριδάκης, ανέφερε ότι «είμαι τυχερός, που γνώρισα το Νίκο Γαλυφιανάκη, με κοντά παντελόνια. Τον ήξερα, από μικρό παιδί. Τον αγαπούσα και θα τον αγαπώ όσο ζω».

Και απευθυνόμενος στα μικρά παιδιά και τους γονείς τους, ανέφερε ότι «ο Γαλυφιανάκης, πρέπει να γίνει για σας ορόσημο. Φέρτε τα παιδιά σας, στα γήπεδα. Οι παλιοί λέγανε, όταν ανοίγει ένα γυμναστήριο, κλείνει μια φυλακή. Αυτό να το έχετε υπόψιν σας».

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαίρισης Ηρακλείου, Μιχάλης Δασκαλάκης, υπογράμμισε πως «ο Νίκος ήταν ένας άνθρωπος του μπάσκετ, που προσέφερε πολλά. Εφυγε νωρίς, αλλά δεν τον ξεχνάμε ποτέ».

Ενώ ο Νίκος Τούλης (αντιπρόεδρος ΣΕΒΚΗ), τόνισε ότι «εμείς οι Βετεράνοι είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τη μνήμη ενός ανθρώπου, του μπάσκετ που έφυγε νωρίς.

Ευχαριστούμε τους βετεράνους αθλητές της πόλης που ήρθαν. Θα είμαστε πάντα κοντά σε κάθε εκδήλωση, που έχει σχέση με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Στην οικογένεια του Νίκου, θέλουμε να πούμε ότι, πάντα θα έχουμε στη μνήμη μας, την εικόνα του Νίκου. Αυτή η βραδιά είναι για το Νίκο».

Ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου για θέματα αθλητισμού και βετεράνος αθλητής Κώστας Βαρδαβάς, ανέφερε ότι «το τουρνουά θα γίνεται κάθε χρόνο. Ο Νίκος Γαλυφιανάκης, μας βοήθησε και μας ενθάρρυνε να φτιάξουμε την ομάδα παλαιμάχων του ΟΦΗ, για να συνεχίσουμε να είμαστε μια παρέα, όλοι οι παίκτες. Θα είμαστε εδώ κάθε χρόνο, να παίζουμε, να τον θυμόμαστε και να βλέπουμε τα παιδιά, να είναι κάθε χρόνο, στα γήπεδα».

Η σύζυγος του Νίκου Γαλυφιανάκη, Εύη, συγκινημένη, τόνισε ότι "όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος μας δίνετε μεγάλη συγκίνηση, μέσα από αυτή τη φλόγα μνήμης που ανάβετε μέσα σε αυτό το γήπεδο».

Στο τέλος του τουρνουά, δόθηκαν τιμητικές πλακέτες, από τον ΟΦΗ, τον ΣΕΒΚΗ και τον Δήμο Ηρακλείου στην οικογένεια του Νίκου Γαλυφιανάκη, από τον ΟΦΗ στους βετεράνους μπάσκετ του ΟΦΗ και στον ΣΕΒΚΗ και από τον ΣΕΒΚΗ στον ΟΦΗ.

Το τουρνουά Νίκος Γαλυφιανάκης, έκλεισε με την ευχή όλων, του χρόνου το καλοκαίρι, να είναι όλοι ξανά στο γήπεδο της Εφόδου, για τον ίδιο σκοπό.

Φωτογραφίες από το: ΟΦΗ Ερασιτέχνης official

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News