Ο τροχός που αρχίζει να γυρίζει...

Απόψεις
Ο τροχός που αρχίζει να γυρίζει...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 -Πολύ ενδιαφέρουσα η εβδομάδα που μπαίνει για τον ΟΦΗ, καθώς ο τροχός γυρίζει δυνατά για την έναρξη της προετοιμασίας της νέας (πρώτης αυθεντικής) αγωνιστικής περιόδου του μέλλοντος.

Ξεκαθαρίζουν ένα ένα σημαντικά θέματα που έχει ανάγκη η ομάδα στην λειτουργία της, αλλά και ο φίλαθλος κόσμος για να ακούσει. Πρώτα με την τεχνική ηγεσία και μαζί τα «υπόλοιπα» του ρόστερ. Βάσει των δεδομένων, θα έχουμε και νέα ονόματα μεταγραφικών ενισχύσεων, που θα κοπάζει και το ερώτημα, που μπαίνει κάθε τέτοια περίοδο από τους φιλάθλους…

Ο ΟΦΗ διαθέτει επενδυτή και κατηρτισμένη ποδοσφαιρική ηγεσία που δικαιούται κατά τη γνώμη μας, να πράξει απερίσπαστα, αυτό που πιστεύει και οραματίζεται. Κι αυτό σημαίνει και ευθύνη της.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μιλάει για… την ΕΠΟ: «Προσβάλλουν την εθνική μας ανεξαρτησία»!

Μπορεί ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος να δηλώνει πως είναι «ό,τι χειρότερο για το μπάσκετ να παίξει ο Ολυμπιακός στην Α2" και "Πρέπει να βρεθεί λύση», αλλά μείναμε σε αυτά που δήλωσε για τα μασκαραλίκια στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο αίσχος του ελληνικού αθλητισμού αυτό που έγινε με την ΕΠΟ, με πρόφαση την "εξυγίανση" να μπουν ξένοι διαιτητές. Είναι αίσχος και σκάνδαλο που μειώνει και προσβάλει ξεκάθαρα την εθνική μας ανεξαρτησία. Δηλαδή ήρθαν αυτοί οι κύριοι να μας κουνήσουν το δάχτυλο και να μας… σώσουν, για να φτάσουμε ύστερα από τόσους μήνες να κάνουν έναν τελικό Κυπέλλου κεκλεισμένων των θυρών. Εύγε! Λες και δεν υπάρχουν Έλληνες να διοικήσουν. Κρίμα, απλά κρίμα για τέτοιο συμβιβασμό».

-Αποτελεί την κορωνίδα της πραγματικότητας, ότι «δηλαδή, οι υπερκείμενες αρχές (FIFA-UEFA), παρεμβαίνουν αλλά δεν… παρεμβαίνουν (στην ΕΠΟ)».

- Όλη αυτή η ανωμαλία στην ηγεσία με καπέλο του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα δώσει τα ανάλογα αρνητικά αποτελέσματα στα πρωταθλήματα και της νέας χρονιάς, κάνοντας τις αναδιαρθρώσεις, να μοιάζουν με καρικατούρες.

-Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα, από το να επικαλείσαι την εξυγίανση και να παραπλανάς τον φίλαθλο κόσμο, αδειάζοντας και τα ταμεία της Ομοσπονδίας, για να πληρώνονται οι «χρυσοδάκτυλοι» και οι κάθε φιγούρες Τόμσεν…

-Σε σχόλιο της "Άποψης", για το επικείμενο (που θα πρέπει να ανησυχεί την Άννα Καραμανλή αναφέρεται "στον αριστερό που έγινε κεντρώος και μετά σοσιαλιστής και πάλι αριστερός και μετά κεντροαριστερός ύστερα κεντροδεξιός και μοιάζει με τον Βασιλειάδη".

- Υπάρχουν σπουδαίοι άνθρωποι στον τοπικό αθλητισμό μας, που έχουν προσφέρει, συνεχίζουν να προσφέρουν, δείχνοντας και το βαθύ ανθρώπινο τους πρόσωπο. Περιπτώσεις και ιστορίες που αξίζουν μνείας. Προσεχώς…

-Εξ αρχής άξιζε την χορηγική υποστήριξη το τμήμα πόλο του ΟΦΗ με την "πολυτέλεια" της παρουσία του Μάκη Βολτυράκη στην τεχνική ηγεσία. Είναι εύκολο να λες, αλλά η πράξη που απαιτεί χρήματα πάνω από τις δυνατότητες, δύσκολη...

-Σε κάθε περίπτωση οι "επαγγελματικές" κατηγορίες, όπως η Α1 κυρίως και η Α2, απαιτούν άλλη οικονομική και οργανωτική συγκρότηση, ως αλυσίδα.

-Αν αυτά δεν υπάρχουν, το μοντέλο παραγωγής με δικά  μας παιδιά, μέσα από τη δουλειά στις υποδομές, έχει τη δική της αξία καθώς αυτό αποτελεί το "κεφάλαιο" της και θέλει υπομονή.

-Ο ΟΦΗ υποβιβάστηκε και τυπικά στη Β΄Εθνική  μετά την απόφαση του να μην προσέλθει να αγωνιστεί στα τρία τελευταία παιχνίδια πλέι-άουτ στην Πάτρα. Το κόστος συμμετοχής που ήταν κάποια χιλιάρικα ευρώ έκανε και το Ρέθυμνο, να ακολουθήσει την ίδια επιλογή.

-Δυστυχώς το έχουμε γράψει πολλές φορές ότι η αθλητική ηγεσία, το μόνο που καταλάβαινε καλά ήταν τα τηλεοπτικά ντιλς των αρχόντων των ΠΑΕ και ψίχουλα για τους άλλους...

-Έτσι κι αλλιώς το έχει να τρέχει ο Νίκος Τζώρτζογλου, τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο και την ΕΠΣΗ. Τώρα κάνει σπριντ από περιοχή σε περιοχή, ως υποψήφιος βουλευτής. Ακούραστος!

-Φύλακας άγγελος και της Βραζιλίας ο Άλισον. Το ζήσαμε δεόντως με τη Λίβερπουλ, που βιώνουμε και με τη "σελεσάο"! Μετά και το σούπερ 5-0 της Βραζιλίας επί του Περού, ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ, έχει πλέον άτρωτο σερί επί ενάμιση μήνα! Τελευταία φορά που δέχθηκε γκολ, ήταν στις αρχές Μαΐου στο Νιούκαστλ!

-Είδαμε το προεκλογικό βίντεο του Βερναρδάκη στο διαδίκτυο και μας έκανε εντύπωση το ξεκίνημα του από τον αγώνα Λίβερπουλ - Μπαρτσελόνα 4-0. Δείχνει το τέταρτο γκολ. Θέλοντας να στείλει το μήνυμα ότι ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γυρίσει το ματς στην μονομαχία με τη ΝΔ στις εκλογές που έρχονται. Λες να το ποντάρει και στο στοίχημα;

-Θερμά συλλυπητήρια στον συνάδελφο μας και συνεργάτη για πολλά χρόνια Βάιο Μπαλάφα, για την απώλεια του πατέρα του. Τα λόγια του προς τον αγαπημένο του πατέρα, στο μπλογκ που διατηρεί, πολύ συγκινητικά. «Τα δάκρυα μου ας σε συντροφεύουν για τον Παράδεισο και είμαι σίγουρος ότι ο Θεός θα σε προσέχει.». -Να είσαι πάντα καλά να τον θυμάσαι Βάιε!

Παρούσα και η Ρεάλ στο γυναικείο ποδόσφαιρο!

Είναι απίστευτη η προώθηση που γίνεται από την Uefa και τη Fifa για το γυναικείο ποδόσφαιρο και ήδη έχουμε επισημάνει πολλές από τις κινήσεις της ηγεσίας του παγκόσμιου και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Κορυφαία κίνηση το μπάσιμο της Ρεάλ Μαδρίτης στον κόσμο του ποδοσφαίρου γυναικών. Η Ρεάλ είχε επικριθεί αρκετές φορές μέχρι να ιδρύσει γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου, μόλις φέτος και το οργανώνει φουλ επαγγελματικά, για να φτάσει το συντομότερο όπως η Γιουβέντους, η Μάντσεστερ Σίτι , η Μπάγερν Μονάχου , η Λυών , η Μπαρτσελόνα και η Ατλέτικο Μαδρίτης.

-Πριν από δύο χρόνια σαν σήμερα, η Λίβερπουλ έπαιρνε την υπογραφή τον Μοχάμεντ Σαλάχ από τη Ρόμα. "Αξίζει κάθε δεκάρα", σχολίασε στο twitter το ESPN!

Γυμνοί στο ντουζ οι «μύθοι»

Μεγάλο ντόρο έκανε το δημοσίευμα της «L’ Equipe», που παρουσίασε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα φωτογραφία με τους μύθους του ποδοσφαίρου Πελέ και Φραντς Μπεκενμπάουερ, γυμνούς στο ντουζ μετά από ένα παιχνίδι. Πρόκειται για σκηνή από την συνύπαρξή τους  ως ποδοσφαιριστές στην "Κόσμος" της Νέας Υόρκης

Ο Πελέ έφερε την αναγέννηση στο ποδόσφαιρο των ΗΠΑ με 79 εμφανίσεις με τους Cosmos της Νέας Υόρκης σε τρεις περιόδους και κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή το 1997. Η παρουσία τους μαγνήτισε και άλλους μεγάλους ποδοσφαιριστές. Σημείωσε 57 γκολ, αν και πάνω από τα τριάντα του.

Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ πήγε το 1977 και μαζί με τον Πελέ οδήγησαν την ομάδα στην κατάκτηση του τίτλου και ο ίδιος κατέκτησε τον τίτλο του Πολυτιμότερου Παίκτη. Ο "Κάιζερ" συνέχισε για ακόμα τρία χρόνια, κατακτώντας άλλα δύο πρωταθλήματα και αποχώρησε μετά από 105 παιχνίδια και 19 γκολ.

-Ακολούθησαν ο Γιόχαν Κρόιφ, ο Μο Τζόνστον, ο Χρίστο Στόιτσκοφ και ο Τζορτζ Μπεστ.

Οι πελάτες του Ραϊόλα, δεν τα πάνε καλά στην Μπαρτσελόνα!

Tαραγμένη εμφανίζεται η ιστορία της Μπαρτελόνα με τους πελάτες του μάνατζερ Μίνο Ραϊόλα, κάτι που φάνηκε και με την άρνηση της "Μπάρτσα" να καταβάλει στην De Ligt 12 εκατομμύρια ευρώ καθαρά ανά έτος, με τον αμυντικό που φαίνεται να κινείται προς τη Γιουβέντους

Σύμφωνα με τη "Marca", πολλοί από τους παίκτες του Ραϊόλα αντιμετώπισαν προβλήματα με τη Μπαρτσελόνα στο παρελθόν και υπάρχουν τρανταχτά παραδείγματα.

Ο Ζλάταν Ιμπραμίμοβιτς δεν ταίριαζε με τις μεθόδους του Πεπ Γκουαρδιόλα και είπε στον προπονητή της Καταλονίας να επιλέξει μεταξύ του και του Μέσι. Μετά από μια πικρή διαμάχη, ο Σουηδός τράβηξε για το Μιλάνο μετά από ένα σύντομο πέρασμα στην Ισπανία.

Είναι και η περίπτωση του Πολ Πογκμπά. Η Μπαρτσελόνα ενδιαφέρθηκε σοβαρά να φέρει τον Γάλλο στο Καμπ Νου, αλλά δεν μπορούσε να πληρώσει για αυτόν. Ο Ραϊόλα κατέληξε να πάει τον Πογκμπά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ , που ήταν πρόθυμη να του πληρώσει πολύ περισσότερα από τη Μπάρτσα.

Ο Μάρκο Βερράτι, είναι μια ακόμη "ναυαγισμένη περίπτωση" για την ομάδα της Καταλονίας και τον σούπερ ατζέντη!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News