Όλα αρχίζουν αλλιώς στον ΟΦΗ και το ποδόσφαιρο

Απόψεις
Όλα αρχίζουν αλλιώς στον ΟΦΗ και το ποδόσφαιρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτά που συμβαίνουν (από) τώρα στον ΟΦΗ, παρακολουθούνται με πολύ ενδιαφέρον και προσδοκία από τον φίλαθλο κόσμο, εξαιτίας των δομικών και οραματικών αλλαγών, που έχει επαγγελθεί η ιδιοκτησία με τα επαγγελματικά στελέχη της διοίκησης της ΠΑΕ.

Έχοντας ήδη από τη σεζόν που πέρασε το πρώτο άρωμα των νέων στοιχείων, η μορφή αλλάζει πλέον πιο βασικά, με άξονα τη νοοτροπία και τον τρόπο αντίληψης του ποδοσφαίρου. Από το στήσιμο της νέας ομάδας, με συμβατό χαρακτήρα των μελών της σε αγωνιστικό και ηθικό επίπεδο και φυσικά την ποιότητα τους, μέχρι την αναμορφωμένη εικόνα που θα λάβουν οι υποδομές στον κτιριακό, εκπαιδευτικό και επιστημονικό τομέα.

Τώρα όλα αρχίζουν  αλλιώς στον ΟΦΗ σε ένα μοντέλο που έχει την απαίτηση της επιτυχίας.

Μετά την αποτυχία της πολιτικής Κοντονή Βασιλειάδη

Ζώντας σε μια περίοδο που κυριαρχούν οι πολιτικές σκέψεις με αφορμή τις εκλογές, δεν μπορεί να παραλειφθεί η κριτική που σχετίζεται με την άγαρμπη συσχέτιση της ίδιας της πολιτικής με το ποδόσφαιρο.

Η ταύτιση για να μην πούμε εξάρτηση που έφεραν οι τακτικές των δύο υφυπουργών της κυβέρνησης στο ελληνικό ποδόσφαιρο (Κοντονής, Βασιλειάδης), δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Οι αλλαγές πρέπει να γίνουν άμεσα από την όποια νέα κυβέρνηση ώστε να υπάρξει ένα ισορροπημένο πεδίο που δεν θα είναι μόνο με τους «δικούς μας» και οι ηγεσίες της ΕΠΟ να μπορούν να ασκούν εξουσία, χωρίς ακριβοπληρωμένα δεκανίκια. Ή μπορούμε ή δεν μπορούμε να έχουμε ποδόσφαιρο και πρόεδρο του ποδοσφαίρου.

Βέλιτς Εδώ!

Πολύ καλό για το ποδόσφαιρό μας η παρουσία του Γιάσμινκο Βέλιτς στον πάγκο της Επισκοπής Ρεθύμνου. Όχι μόνο γιατί είναι κάτοχος του UEFA PRO (από την ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία) και διπλωματούχος τεχνικός διευθυντής (από την ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης) ή επειδή μιλάει πέντε γλώσσες (ελληνικά, πορτογαλικά, ισπανικά, αγγλικά και τη μητρική του). Είναι γιατί είναι Βέλιτς και Γιασμίνκο. Δηλαδή ποδοσφαιράνθρωπος, που μιλάει της μπάλας!

Το ερώτημα που τίθεται στη φωτογραφία με τις λιτές νέες εμφανίσεις της Ρεάλ Μαδρίτης, αφορά την παρουσία του Γκάρεθ Μπέιλ στο νέο πακέτο της Βασίλισσας ... Θα συνεχίσει να είναι εκεί την επόμενη σεζόν; (Τσέεεελσι!!!)

"Πάτερ Ημών..."

-Τώρα ξέρουμε καλά τι έχουμε να ζήσουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τις εκτιμώμενες αλλαγές στην κεντρική πολιτική σκηνή.

-«Έρχεται η ώρα όλων σας, αλλά από σήμερα ούτε για γιουσουφάκια, ούτε για τον Μακούλη και τον μπαμπά του (αυτοί είναι άλλο κεφάλαιο)».

…Από σήμερα, θα ασχολούμαστε μόνον με τον ίδιο τον Ρώσσο...» (Κώστας Καραπαπάς, Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός)

-Ξέρετε ποιος τα πληρώνει αυτά; Το ίδιο το ποδόσφαιρο και η κοινωνία.

-Το επισημάναμε προχτές. Ας βάλουν λίγο φρένο, αυτοί που δεν έχουν ανάγκη τα επιδόματα επιβίωσης, γιατί μπορεί να κινδυνεύσουν να βρεθούν στην ουρά… για επίδομα αυτοδυναμίας.

-Πόσο λυπηρό όμως, που είναι Τασία να ζητάς συγγνώμη κοτζάμ αντιπρόεδρος της Βουλής, μόνο από τους συντρόφους σου και όχι από τον Έλληνα πολίτη για τις ιδιοτελείς «αξιοποιήσεις γνωριμιών»… (Από κάτι τέτοια έρχεται παραστατική η εμπέδωση, του τι έχουμε και τι χάνουμε!)

-Δημιουργήσαμε μια εποχή, που όπως λένε οι φίλοι του Άρη για να στηρίξουν τον Καρυπίδη από δημοσιεύματα η κοινή γνώμη γίνεται έρμαιο από τα ελεγχόμενα σάιτ και «…κάτι τύπους που γράφουν κατά παραγγελία για μια τυρόπιτα…»

-Κι όλοι εμείς (οι πολίτες) «φάγαμε» τέσσερα χρόνια, περιμένοντας την υποσχόμενη εξυγίανση, που αποδείχθηκε ως μια ακόμη παραπλάνηση και ψευδή προσδοκία.

-Όπως λέει συχνά σοφός φίλος, όταν ακούς να επικαλούνται τη νομιμότητα, πόνταρε ότι την καταπατούν συνεχώς…

-Τρέχουν και δεν φτάνουν με τα τηλεοπτικά υποσχόμενα οι ΠΑΕ της Football League, μαζί ο Λεουτσάκος, αλλά άκρη δεν βρίσκουν.

-«Η ΕΡΤ έχει εγκρίνει κανονικά το κονδύλι για τη μετάδοση των αγώνων της Super League 1 και της Super League 2 για τη νέα σεζόν, όμως προς το παρόν τίποτα δεν είναι ακόμη δεδομένο για τις ομάδες της Football League, έστω κι αν ο Γιώργος Βασιλειάδης είχε δεσμευτεί ότι θα υπάρχουν πόροι από τηλεοπτικό συμβόλαιο, προκειμένου οι ομάδες της νέας Football League να είναι βιώσιμες...»

-Τέλος πάντων, πολύ fake και virtual η  κατάσταση. Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά ο Πάπας Φραγκίσκος το έχει επιχειρήσει ξανά να αλλάξει το «Πάτερ Ημών», θεωρώντας πως το σημείο «lead us not into temptation» («και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν») υποδηλώνει πως ο Θεός μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους σε λάθος δρόμο. Το αλλάζει λοιπόν σε «do not let us fall into temptation» («μη μας αφήσεις να υποκύψουμε στον πειρασμό») και δηλώνει «αυτός που σε οδηγεί στον πειρασμό είναι ο Σατανάς. Αυτός είναι ρόλος του Σατανά». (Σύμφωνα με τη Βίβλο, ο Ιησούς δίδαξε τα λόγια αυτά στους μαθητές του όταν τον ρώτησαν πώς πρέπει να προσεύχονται.)

Όλα αλλάζουν ή τα αλλάζουν;…

 Ο πρώτος τελικός που γίνεται ποτέ για το UEFA Nations League έρχεται την Κυριακή! Πορτογαλία - Ολλανδία!!! Ζήστε το!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News