Γεμάτη χαμόγελα η 19η Γιορτή ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΜΕΑ

Αθλητισμός
Γεμάτη χαμόγελα η 19η Γιορτή ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΜΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συμμετοχή ήταν κυριολεκτικά ΝΙΚΗ και η χαρά στα πρόσωπα των παιδιών ήταν η καλύτερη επιβεβαίωση της αξίας των Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η 19η Γιορτή ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΜΕΑ στα " Δυο Αοράκια" από την ΟΕΣΑΔ /ΔΔΕ Ν . Ηρακλείου και τη Δομή Φ.Α. & Σχολ. Αθλητισμού Ηρακλείου, στο πλαίσιο των Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων. Ήταν μία εκδήλωση στην οποία η συμμετοχή ήταν κυριολεκτικά ΝΙΚΗ και η χαρά στα πρόσωπα των παιδιών ήταν η καλύτερη επιβεβαίωση της αξίας των Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων.

Στη Γιορτή έλαβαν μέρος: Το 1ο, 2ο και 3ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, το Δημοτικό Σχολείο Κωφών & Βαρηκόων, το ΕΕΕΚ Ηρακλείου και το Κέντρο Ειδικών Παιδιών "Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ" με 127 μαθητές-τριες συνολικά.

Το συντονισμό του προγράμματος της Γιορτής είχαν ο Υπεύθυνος Φ.Α &Σχ. Α. ΔΠΕ κ. Γιάννης Κατσαμποξάκης και η εκπαιδευτικός Φ.Α του 2ου Ειδ. Δημ. Σχολείου, κ. Μαρία Σόπογλου

Η Γιορτή ξεκίνησε με παρέλαση των σχολείων , με τον όρκο αθλητή και με ένα χορευτικό δρώμενο από το ΕΕΕΚ Ηρακλείου. Συνεχίστηκε με σκυταλοδρομίες, Μπότσια, Μπόουλινγκ , Μπάσκετ και Κουέκα και έκλεισε με ένα χορευτικό στο οποίο συμμετείχαν και το απόλαυσαν όλα τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί.

Τη Γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους από τους διοργανωτές, οι Υπεύθυνοι Φυσικής Αγωγής & Σχολ. Αθλητισμού Ηρακλείου κ. Γιάννης Νηστικάκης και κ. Γιάννης Δημόπουλος καθώς και η Συντονίστρια Ε.Ε. ΠΕ 11 ΠΕΚΕΣ Κρήτης κ. Λήδα Ζαμπετάκη.

Η Γιορτή αυτή ξεκίνησε το 2001, ως μέρος του προγράμματος Ολυμπιακής Παιδείας και την ιδέα της διοργάνωσης είχε ο τότε Υπεύθυνος της Ολυμπιακής Παιδείας και ακούραστος εργάτης του αθλητισμού, κ. Μανώλης Δραμητινός. Έκτοτε πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια οι πρωταγωνιστές της ημέρας, τα παιδιά , που με τη διάθεση και τη συμμετοχή τους έδειξαν ότι το γιόρτασαν πραγματικό και οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής αλλά και οι εκπαιδευτικοί άλλων ειδικοτήτων των Δομών Ειδ. Αγωγής για το έργο τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News