Τώρα που οι εκλογές αλλάζουν τη σχέση πολιτικής και ποδοσφαίρου

Απόψεις
Τώρα που οι εκλογές αλλάζουν τη σχέση πολιτικής και ποδοσφαίρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το καθαρό πεδίο που χρειάζεται να πορευτούν τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, μετά την... ανεπίδεκτη πολιτική παρέμβαση του κ. Βασιλειάδη

Κλασικό δείγμα τρόπου σκέψης, από τον υφυπουργό αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, που χρησιμοποίησε ποδοσφαιρικούς όρους, όπως είπε τηλεοπτικά στον Νίκο Χατζηνικολάου, για να σχολιάσει το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών:

«Υπάρχουν αυτοί που κερδίζουν στα φιλικά το καλοκαίρι κι εκείνοι που κερδίζουν το πρωτάθλημα. Εμείς θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα».

Αχ, κύριε Γιώργο, αυτή η «γυάλα» έχει φάει πολύ κόσμο της εξουσίας…

Το θέμα είναι τώρα που θα βρεθεί παπάς να θάψει, με όλα τα «δονκιχωτικά» σχέδια στα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου με τα πελώρια και άφρονα τηλεοπτικά συμβόλαια που προσέφεραν οι ντίλερ και οι ακριβοπληρωμένοι κομισάριοι στο όνομα της δημόσιας τηλεόρασης, τώρα που η ΝΔ την πάει για συρρίκνωση!

Και δεν μιλάμε μόνο για την σεζόν που έρχεται για όσα έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή, αλλά για όποιες εφικτές διαφοροποιήσεις ή εναλλακτικές υπάρξουν και από την επόμενη, αφού αυτό είναι που τρώει την ίδια την Ελλάδα. Να διορθώνεται το ένα λάθος, με ένα άλλο και νέο λάθος...

Επειδή ο χρόνος τρέχει και έρχονται οι πρόωρες, πιστεύουμε ότι από τη ΝΔ, θα δώσουν με σαφήνεια το στίγμα των δικών τους δεσμεύσεων σε σχέση με την ακραία απόφαση που έχει πάρει η παρούσα κυβέρνηση κάνοντας παρεμβατική πολιτική με το δημόσιο χρήμα στις ΑΕ του ποδοσφαίρου.

-Αυτή η ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά κατέθεσε ο ανεξάρτητος Βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός για τα 30 εκατομμύρια ευρώ (!!!) που ακούγεται ότι η ΕΡΤ δίνει σε ΠΑΕ (εννοεί τον ΠΑΟΚ) για την υπογραφή τριετούς τηλεοπτικής σύμβασης, σπάει κόκκαλα!

Το οποίο μεταφράζεται στο ότι Ελληνική ομάδα θα κοστίσει στην ΕΡΤ όσο οκτώ Champions League! ("Την τελευταία περίοδο που η ΕΡΤ είχε τα δικαιώματα εκπομπής Champions League (2017-18) το ανά μεταδιδόμενο αγώνα κόστος ήταν περίπου 235 χιλιάδες ευρώ", αναφέρει).

-Αλλά διαβάστε και αυτό τα ουσιώδη αποσπάσματα της ερώτησής του:

-«Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Media Services, που μετρά τη διαφημιστική δαπάνη για όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, τα καθαρά έσοδα της ΕΡΤ για τις τηλεοπτικές μεταδόσεις της SuperLeague τη σεζόν 2018-19 μόλις που ξεπέρασαν το 1 εκατ. ευρώ. Συνεπώς, η ζημία της από τις μεταδόσεις SuperLeague ανέρχεται σε 27 εκατ. ευρώ για τη σεζόν 2018-19».

-«Ενώ το Champions League μέχρι πέρυσι κόστιζε 3.3 εκατ. ευρώ το χρόνο, τώρα η κυβέρνηση συζητάει να πληρώσει σε μία ΠΑΕ 25,5 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια, συν το πρόσθετο κόστος παραγωγής, το οποίο υπολογίζεται σε 300 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, που καταβάλλεται σε εργολαβίες».

-Επίσης και η FIFA με τις επιτροπείες που έφερε στη χώρα μας η πολιτική Κοντονή στον αθλητισμό, περίμενε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για να δει αν και μέχρι πότε ο Βασιλειάδης θα συνεχίσει να διοικεί το ποδόσφαιρο, ή όπως δήλωνε ο Τζώρτζογλου, θα «είναι πρόεδρος της ΕΠΟ ο Γιώργος Βασιλειάδης».

-Κάτι ακόμη:

Ποιά Άννα; - Νίκος, μπορεί να είναι ο επόμενος ρυθμιστής του ποδοσφαιρικού πολιτεύματος στη χώρα μας, που και ξέρει και τολμά!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News