Κορυφαίος έφηβος στον κόσμο ο Χανιώτης Φραντζεσκάκης

Αθλητισμός
Κορυφαίος έφηβος στον κόσμο ο Χανιώτης Φραντζεσκάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκανε Πανελλήνιο ρεκόρ στη σφύρα με δύο όργανα…

Φοβερή παρουσία από τον Χρήστο Φραντζεσκάκη, στη διάρκεια των αγώνων ρίψεων “Μανώλης Μανωλόπουλος”, που έγινε με επιτυχία στην Τρίπολη το Σάββατο αφού πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ σε δύο όργανα.

Ο 19χρονος πρωταθλητής του Ελ. Βενιζέλου κατάφερε να καταρρίψει ένα ακόμη φράγμα στη σφυροβολία Κ20 και μαζί ένα ακόμη πανελλήνιο ρεκόρ, αφού στον πρώτο του αγώνα στη σεζόν με το εφηβικό όργανα έστειλε τη σφύρα στα 81,62 μ. και συνέτριψε το δικό του 81,32 μ., το οποίο κρατούσε από το 2018 στο ίδιο στάδιο. Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη πέτυχε το ρεκόρ στην πέμπτη του προσπάθεια, ενώ νωρίτερα είχε σημειώσει 79,85 μ., επίδοση που του εξασφάλιζε τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας του. Παράλληλα ο Φραντζεσάκης με αυτή του τη βολή έγινε μακράν ο κορυφαίος έφηβος φέτος στον κόσμο, αφού μέχρι σήμερα η κορυφαία επίδοση στον πλανήτη ήταν 76,90 μ. και ανήκε στον 19χρονο Τζόρτζιο Ολιβιέρι (Ιταλία).

Στη συνέχεια ο Φραντζεσκάκης συμμετείχε και στη σφυροβολία Ανδρών, όπου με το όργανο των ανδρών σημείωσε καλύτερη βολή στα 72,07 μ. και πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ. Ο νεαρός βελτίωσε το 71,54 μ. του Γιάννη Μπαρλή, το οποίο κρατούσε από τις 31/5/1997. Νικητής στον αγώνα ήταν ο πρωταθλητής του αγωνίσματος Μιχάλης Αναστασάκης με 74,57 μ. στην τέταρτη προσπάθεια του. Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου συνέχισε τις σταθερές εμφανίσεις, αφού στους συνολικά τέσσερις αγώνες που έκανε στη σεζόν, σε όλους είχε βολές πάνω από τα 74,00 μ. και στους δύο πάνω από τα 76,00 μέτρα.

Αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή όλων των ριπτών του Ελ. Βενιζέλου, καθώς επέστρεψαν έχοντας στις αποσκευές τους 8 μετάλλια και πολύτιμες εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν να συνεχίσουν την εξαιρετική τους πορεία!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News