ΠΑΟΚ και ΑΕΚ «μονομαχούν» για το Κύπελλο στο άδειο ΟΑΚΑ

Ποδόσφαιρο
ΠΑΟΚ και ΑΕΚ «μονομαχούν» για το Κύπελλο στο άδειο ΟΑΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόψε στις 20:30 ο μεγάλος τελικός

Η ώρα του τελικού έφτασε, καθώς ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα αναμετρηθούν απόψε (20:30) στο μεγάλο ραντεβού για 3η σερί χρονιά.

Στο άδειο ΟΑΚΑ οι δύο «δικέφαλοι» θα διεκδικήσουν το τρόπαιο, με αυτόν του Βορρά να το έχει κατακτήσει τις δύο προηγούμενες φορές.

Στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ επικρατεί αισιοδοξία για την έκβαση του αυριανού τελικού, όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις όλων των παικτών του, αλλά και του Ρουμάνου τεχνικού που θα ανακοινώσει ανήμερα του τελικού την αποστολή για τον αγώνα. Φαίνεται πάντως πως είναι ξεκάθαρες οι σκέψεις του και το δίλημμα αφορά δύο θέσεις. Τον παρτενέρ του Ολιβέιρα στο κέντρο και τον παίκτη που θα παίξει δεξιά στην επίθεση που μάλλον θα είναι ο Λημνιός. Όπως όλα δείχνουν η πιθανότερη ενδεκάδα θα βρει στη σέντρα τους: Πασχαλάκη, Μάτος, Γιαννούλη, Κρέσπο, Βαρέλα, Ολιβέιρα, Σάκχοφ (ή Κάνιας), Λημνιό, Πέλκα, Μπίσεσβαρ, Άκπομ.

Από την πλευρά της Ένωσης, η προετοιμασία για τον τελικό του Σαββάτου, ολοκληρώθηκε με προπόνηση στα Σπάτα και με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να παρακολουθεί από κοντά την τελευταία προπόνηση. Στο στρατόπεδο της ΑΕΚ, επικρατεί δίψα για την αναμέτρηση και για ρεβάνς σε μια χρονιά που το Κύπελλο, δεν θα τα διορθώσει όλα, αλλά σίγουρα θα βελτιώσει πολύ την εικόνα για την φετινή πορεία της ομάδας. Ο Μανόλο Χιμένεθ πήρε όλους τους παίκτες στην αποστολή, σε μια κίνηση να κρατήσει τους πάντες σε εγρήγορση.

Οι τελευταίες δοκιμές του Ανδαλουσιανού τεχνικού, φανερώνουν την πρόθεσή του να παίξει με τετράδα στην άμυνα, σε έναν σχηματισμό 4-4-1-1. Ένα σύστημα που έχει σαφώς την σκοπιμότητα να μπλοκάρει το δυνατό σημείο του ΠΑΟΚ που είναι τα άκρα. Βέβαια πάντα στο μυαλό του Χιμένεθ, υπάρχει και το 3-5-2.

Η θέση που παίζεται, σε περίπτωση πάντως που επιλέξει το πρώτο σχήμα, είναι του δεξιού εξτρέμ, με Μπακασέτα και Μπογέ να διεκδικούν την πτέρυγα μπροστά, ενώ υπάρχει και ο Γκάλο.

Με 4-4-1-1 το πιθανότερο σχήμα θα είναι: Μπάρκας, Μπακάκης, Χουλτ, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Κρίστιτσιτς, Σιμόες, Μάνταλος, Λιβάια, Μπακασέτας(ή Μπογέ), Πόνσε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News