Κέντρο του Παγκόσμιου μπάσκετ το Ηράκλειο

Απόψεις
Κέντρο του Παγκόσμιου μπάσκετ το Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκπρόσωποι από 31 χώρες του κόσμου λαμβάνουν μέρος στη μεγάλη γιορτή…

Για μία ακόμη φορά το Ηράκλειο βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με αφορμή μια σημαντική μπασκετική διοργάνωση που φιλοξενείται από σήμερα και μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας στα κλειστά Γυμναστήρια του Νομού.

Ο λόγος για το 25ο Παγκόσμιο Σχολικό πρωτάθλημα μπάσκετ στο οποίο λαμβάνουν μέρος 800 μαθητές-τριες από 31 σχολεία!

Και μπορεί να μην είναι υψηλό το αγωνιστικό ενδιαφέρον, με την έννοια ότι δεν κρίνεται κάποιο κύπελλο ή πρωτάθλημα ωστόσο δεν παύει να είναι μία διοργάνωση με πολλαπλά οφέλη για τον τόπο μας.

Και δεν αναφέρομαι στο οικονομικό κέρδος από την διαμονή των πολυάριθμων αποστολών στο Ηράκλειο αλλά κυρίως στο ότι όλοι αυτοί οι φιλοξενούμενοι είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας μας.

Κίνα, Βραζιλία, Αυστρία, Χιλή, Φινλανδία, Αζερμπαϊτζάν είναι κάποιες από τις χώρες που λαμβάνουν μέρος στη διοργάνωση κάτι που σημαίνει ότι είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για όλους τους παρευρισκόμενους να πάρουν μία γεύση από τον πολιτισμό, την κουλτούρα, την παιδεία και τον αθλητισμό μας!

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον κ. Τερεζάκη για το εγχείρημα αυτό που απαιτεί την στήριξης όλων μας. Μάλιστα, καλό θα ήταν να συμμετάσχουν στους αγώνες ως θεατές όλα τα σχολεία του Νομού, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής την προσεχή εβδομάδα, δίνοντας ισχυρή δυναμική στις εξέδρες των κλειστών γυμναστηρίων.

Αυτό άλλωστε είναι και το νόημα του θεσμού. Η σύσφιξη των σχέσεων των μαθητών-τριων και οι παραστάσεις τους από αυτό που αποτελεί τον καθαρό, υγιή αθλητισμό!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News