Αθλητισμός

Συγκίνηση στο «αντίο» του Νοβίτσκι, δείτε τα videos

Λύγισαν και οι πιο δυνατοί στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση των Μάβερικς στον σπουδαίο παίκτη που αποφάσισε να αποσυρθεί…

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι πήρε τη μεγάλη απόφαση: Στα 41 του χρόνια ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τα παρκέ, λίγες μόνο στιγμές μετά το τέλος του αγώνα με τους Σανς (νίκη με 120-109) όπου σημείωσε 30 πόντους. Οι Μαβς βέβαια φρόντισαν να ετοιμάσουν το έδαφος από νωρίς.

Το Ντάλας είχε φροντίσει από την αρχή με τον τρόπο του να προαναγγείλει αυτό που ερχόταν κι ας έλεγε ο σπουδαίος Γερμανός ότι δεν ήταν σίγουρος αν θα έπαιρνε την απόφαση να αποσυρθεί. Όλα έδειχναν όμως αυτό που θα ακολουθήσει.

Η αρχή έγινε όταν έφτασε στο γήπεδο, όπου τον περίμεναν στο πάρκινγκ οι υπάλληλοι του γηπέδου και τον αποθέωσαν:

Κι αν η συγκίνηση όλων δεν ήταν αρκετή, το πλάνο που έδειξε τον Νοβίτσκι να κλαίει μερικά δευτερόλεπτα μετά την παρουσίαση του VIDEO λύγισε σίγουρα και τους... τελευταίους δυνατούς που είχαν μείνει στην παρέα:Μπορεί να μην πίστευε ο Νοβίτσκι ότι θα βάλει επίλογο, αλλά ήξερε βαθιά μέσα του ότι αυτή η υποδοχή ήταν η αρχή για αυτό που θα ακολουθούσε. Και η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη, με το VIDEO tribute των Μάβερικς να λυγίζει και τους πιο δυνατούς:


Όλοι ήξεραν πλέον τι ερχόταν. Η επιβεβαίωση δεν άργησε. Μετά το τέλος του αγώνα οι Μαβς είχαν ετοιμάσει μία ξεχωριστή τελετή για αυτόν, στην οποία μίλησαν οι Λάρι Μπερντ, Τσαρλς Μπάρκλεϊ, Σκότι Πίπεν, Σον Κεμπ και Ντέτλεφ Σρεμπφ. Τα λόγια του καθενός άγγιξαν τους πάντες. Από το "είσαι ο καλύτερος άνθρωπος που ξέρω" του Μπάρκλεϊ, στο "ήσουν έμπνευση για εμένα" του Πίπεν, στο "αφήνεις το παιχνίδι καλύτερο από ότι το άφησες" του Λάρι Μπερντ και στο "θα ήσουν πρωταθλητής ακόμα και αν δεν έφερνες ένα πρωτάθλημα στην πόλη" του Κεμπ.


H συνέχεια είναι γνωστή. Ο Ντιρκ πήρε το μικρόφωνο και ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τα παρκέ. Το ΝΒΑ είναι φτωχότερο. Δείτε το VIDEO με την ανακοίνωση του Νοβίτσκι:

Σχόλια