Στο ανοικτό πρωτάθλημα Ελλάδας το διεθνές τουρνουά σκάκι Παλαιόχωρας

Σπορ
Στο ανοικτό πρωτάθλημα Ελλάδας το διεθνές τουρνουά σκάκι Παλαιόχωρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έγινε δεκτό το αίτημα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων

Το Διεθνές τουρνουά σκάκι της Παλαιόχωρας αναπτύσσεται όλο και περισσότερο, καθώς εσχάτως έγινε ένα ακόμη βήμα μπροστά.

Συγκεκριμένα η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία έκανε δεκτό το αίτημα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων – Σαμαριά να ενσωματωθεί το Ανοικτό Πρωτάθλημα Ελλάδος Ανδρών – Γυναικών στο Διεθνές Τουρνουά της Παλαιόχωρας δίνοντας έτσι μεγαλύτερη αίγλη στο τουρνουά αλλά και ένα σημαντικό αγωνιστικό κίνητρο για τους κορυφαίους Έλληνες σκακιστές!

Το τουρνουά αυτό έχει καθιερωθεί όλα αυτά τα χρόνια για το ψηλό επίπεδό του μιας και κάθε χρόνο συμμετέχουν σ’ αυτό μεγάλα ονόματα του Παγκόσμιου Σκακιστικού χώρου. Η ανάδειξη του Έλληνα Πρωταθλητή-τριας μέσα από μία τέτοια διοργάνωση σημαίνει μεγαλύτερο ανταγωνισμό και μαχητικότητα στις παρτίδες προσθέτοντας ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον και αγωνία στους αγώνες. Βέβαια αξίζει να τονίσουμε το ήδη υψηλό επίπεδο των Ελλήνων παικτών που συμμετέχουν στο τουρνουά και δεν είναι τυχαίο ότι στις 11 διοργανώσεις που έχουν διεξαχθεί, δύο φορές κατάφεραν να το κατακτήσουν Έλληνες πρωταθλητές και αναφερόμαστε στον πολυπρωταθλητή μας GM Χρήστο Μπανίκα και τον GM Στέλιο Χαλκιά.

Κάτι ανάλογο είδαμε και στην κατηγορία γυναικών όπου την προηγούμενη χρονιά το μεγάλο αστέρι του Ελληνικού σκακιού η τρεις φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Σταυρούλα Τσολακίδου τίμησε με την συμμετοχή της για άλλη μια φορά το τουρνουά της Παλαιόχωρας ενώ κατέκτησε παράλληλα και την 1η θέση στις Γυναίκες.

Σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στον Δήμο Καντάνου Σελίνου, όσο και στο σύλλογο της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ που με τις συντονισμένες προσπάθειες τους φροντίζουν κάθε χρόνο να προσθέτουν καινοτομίες στη διοργάνωση κρατώντας την μ’ αυτό τον τρόπο πάντα στο ζενίθ της επικαιρότητας!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News