Αθλητισμός

Έτρεξε… για να «προκαλέσει» και να «προσκαλέσει» ο Μ. Μαρκόπουλος στο Run Greece

Ο Μάριος έτρεξε για να δείξει στους αιμοκαθαιρόμενους συνασθενείς του τα οφέλη της άσκησης και να τους παρακινήσει να αθληθούν.

Αυτό που ήθελε να «περάσει» στον κόσμο είναι ότι τα ΑμεΑ είναι ενεργοί πολίτες και όχι στο περιθώριο της κοινωνίας.

Όπως ο ίδιος δηλώνει: «Τρέχω για να μεταφέρω το μήνυμα της προσφοράς ζωής, μέσα από την Δωρεά Οργάνων. Μία πράξη εθελοντισμού και αλληλεγγύης που είναι σωτήρια  για χιλιάδες συνανθρώπους. Όλοι τους παλεύουν για να κρατηθούν στη ζωή και αναμένουν κάθε στιγμή το πολυπόθητο τηλέφωνο που θα τους αναστήσει:

»Το μήνυμα που έχω στο πίσω μέρος της μπλούζας μου, θέλω να είναι η αφορμή για να ενημερωθούν όλοι και αν το αποφασίσουν να εγγραφούν δότες ιστών και οργάνων! Ακόμη, από αυτή την προσπάθεια θέλω να «προκαλέσω» και να «προσκαλέσω» τους συνασθενείς μου να γυμναστούν, μιας και ο αθλητισμός και η ήπια γυμναστική τους βοηθά στη βελτίωση της θεραπείας τους. Έτσι διατηρούνται σε μία καλή φυσική και σωματική κατάσταση προκειμένου να δεχτούν το πολυπόθητο δώρο της μεταμόσχευσης!

Τέλος, θέλω να υποστηρίξω την ισότιμη μεταχείριση καιτ ον σεβασμό των ΑμεΑ από την κοινωνία δείχνοντας μέσα από τον αθλητισμό πώς μπορούν τα ΑμεΑ να συμμετέχουμε ισότιμα στην καθημερινή κοινωνική ζωή».

Επόμενος αγώνας για τον Μάριο είναι στον Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης, την επόμενη Κυριακή 14/4/2019.

Είναι αθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, στίβου και του bowling, με σημαντικές διακρίσεις και μετάλλια σε Πανελλήνιους και Πανευρωπαϊκούς αγώνες, τη φετινή χρονιά κατέκτησε δύο χρυσά και ένα χάλκινο στους 10ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων.

Ο Μάριος ευχαριστεί θερμά τους Παύλο Κεχαγι, Αντώνης Καλπουζάνη, που του προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, τον Σύλλογο Αθλούμενων Νεφροπαθών και τους υποστηρικτές του.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια