Αθλητισμός

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το Run Greece Hράκλειο

Απόλυτα επιτυχημένη η φετινή διοργάνωση που είχε την υποστήριξη των Super Markets Χαλκιαδάκης…

Με τη συμμετοχή περισσότερων των 4500 ατόμων το Run Greece Ηράκλειο που πραγματοποιήθηκε χθες στην παραλιακή λεωφόρο, στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, έχοντας την υποστήριξη των Super Markets Χαλκιαδάκης. Η διοργάνωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία με την μεγάλη κρητική εταιρεία να ενισχύει το παιδικό χωριό SOS Κρήτης, δείχνοντας για ακόμη μία φορά ότι βρίσκεται κοντά στον αθλητισμό και την κοινωνία!


Τι κι αν το Σαββάτο έβρεχε καταρρακτωδώς, την Κυριακή ο καιρός σύμμαχος των δρομέων βοήθησε ώστε να γίνει μια ακόμη επιτυχημένη διοργάνωση της σειράς των αγώνων Run Greece και ένα πολύχρωμο κόκκινο ποτάμι να πλημμυρίσει του δρόμους του Ηρακλείου.

Ρεκόρ αγώνα στα 10χλμ πέτυχε ο Γιάννης Ζερβάκης καθώς τερμάτισε σε 32.16 καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Αμπντελατίφ Ελ Αρφαουί με επίδοση 33.00 που είχε πετύχει το 2016. Η νίκη αυτή του Ζερβάκη είναι η δεύτερη στον αγώνα του Ηραλείου μετά από εκείνη που είχε πετύχει το 2017.
Στη δεύτερη θέση στα 10χλμ ανδρών ήταν ο Μανώλης Σηφάκης και στην τρίτη ο Μάριος Κιούσης με 36.11.
Στις γυναίκες νικήτρια η Αιμιλία Πρωτογεράκη που τερμάτισε σε χρόνο 43.15, δεύτερη Ελενα Μαρκάκη 47.21 και τρίτη η Νεκταρία Μαρίνου με 48.44.

Στα πέντε χιλιόμετρα ο Θεόδωρος Τσολάκης πέτυχε την τέταρτη νίκη του στο Ηράκλειο με επίδοση 16.23. Ο Τσολάκης έχει κερδίσει την κούρσα άλλες τρεις χρονιές και μάλιστα συνεχόμενες το 2015-16-17 ενώ έχει και μία ακόμη νίκη στα 10χλμ στο Ηράκλειο το 2018. Ο Τσολάκης κατέχει επίσης και το ρεκόρ διαδρομής στα 5χλμ Ηρακλείου με επίδοση 15.52 από το 1017. Δεύτερος τερμάτισε ο Γιάννης Παπαλεωνίδας με 16.54 και τρίτος ο Αντώνης Κωστάκης με 16.55.
Η Κατερίνα Δόβρου κατέκτησε τη νίκη στα 5χλ με επίδοση 18.27, στη δεύτερη θέση η Ζωή Επιτροπάκη και τρίτη η Ειρήνη Πευκιανάκη με 19.57.

Ο Αγώνας του Ηρακλείου ήταν ο 2ος της σειράς που αποτελείται από επτά ενώ ο επόμενος είναι στις 12 Μαΐου στην Καστοριά και στις 19 Μαΐου στα Ιωάννινα οπότε και κλείνει ο εαρινός κύκλος. Οι επόμενοι αγώνες της φθινοπωρινής φάσης αρχίζουν στις 11 Σεπτεμβρίου από την Αλεξανδρούπολη στη συνέχει σειρά παίρνει η Πάτρα στις 6 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στη Ρόδο 13 Οκτωβρίου ενώ ο τελικός αγώνας περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθηνας στις 10 Νοεμβρίου.

Λευκή κάρτα για τον αθλητισμό και την ειρήνη
Κάθε χρόνο στις 6 Απριλίου, εκατοντάδες χιλιάδες ευαισθητοποιημένοι πολίτες ανά τον κόσμο σηκώνουν «Λευκή Κάρτα» (#WhiteCard) και επιβεβαιώνουν τον θετικό αντίκτυπο του αθλητισμού στις κοινωνικές αλλαγές και την παγκόσμια ειρήνη.
Το Run Greece Ηράκλειο συμμετείχε στην 6η Παγκόσμια ημέρα αθλητισμού και ειρήνης και το Σάββατο 6 Απριλίου στις 12.00 ύψωσαν όλοι μαζί «Λευκή Κάρτα» μπροστά από το Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης στο Παγκρήτιο Στάδιο ενισχύοντας αυτή τη σημαντική παγκόσμια κίνηση!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια