Το σχολείο με τις μεγαλύτερες επιτυχίες στο σκάκι στην Κρήτη!

Αθλητισμός
Το σχολείο με τις μεγαλύτερες επιτυχίες στο σκάκι στην Κρήτη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

To 2ο Δημοτικό Σχολείο Βουτών στην 1η θέση του βάθρου της Κρήτης στα σχολικά πρωταθλήματα σκακιού 2019

Ο μήνας που μόλις μας αποχαιρέτησε οδήγησε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βουτών στην 1η θέση του βάθρου της Κρήτης στα σχολικά πρωταθλήματα σκακιού 2019.

Ειδικότερα στις 2-3 Μαρτίου στο ατομικό πρωτάθλημα Ανατολικής Κρήτης 2019 που πραγματοποιήθηκε στις Γούρνες Χερσονήσου, οι μαθητές του σχολείου κυριολεκτικά σάρωσαν τα κύπελλα και τα μετάλλια αντίστοιχα. Συγκεκριμένα στην Α τάξη πρωταθλητής ανακηρύχθηκε ο Αντώνης Καλαϊτζάκης και στη και στην Β τάξη πρωταθλήτρια η Βίβιαν Κοντογιάννη.

Επίσης στη Δ τάξη δεύτερος ήταν ο Μάνος Καλαϊτζάκης, θέση που κατέλαβε τόσο ο Νάσος Αλεξανδράκης στη ΣΤ τάξη όσο και η Αθηνά Φασουλά στη Γ τάξη. Τέλος την τρίτη θέση κατέλαβε ο Νίκος Καζάκος της ΣΤ τάξης και η Μυρτώ Μηναδάκη της Δ τάξης.   

Στις 10 Μαρτίου στο 12ο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα σκακιού Κρήτης 2019 που πραγματοποιήθηκε στο Κολυμπάρι Χανίων, η Α ομάδα του σχολείου αποτελούμενη από τους Νίκο Καζάκο (αρχηγό), Νάσο Αλεξανδράκη, Μάνο Καλαϊτζάκη και Βίβιαν Κοντογιάννη τερμάτισε στην 3η θέση για πρώτη φορά στην ιστορία της και παράλληλα καλύτερη ομάδα της Ανατολικής Κρήτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές υποσχέσεις για το μέλλον άφησε και η Β ομάδα του σχολείου, η οποία κατέλαβε την 15η θέση, αποτελούμενη από παιδιά μικρών τάξεων, όπως ο Γιώργος Γοραντωνάκης (αρχηγός), ο Θάνος Μαρούντας, ο Αντώνης Καλαϊτζάκης, η Αθηνά Φασουλά και η Μυρτώ Μηναδάκη.

Μία εβδομάδα αργότερα στο Ατομικό Πρωτάθλημα Κρήτης 2019 που πραγματοποιήθηκε στην Αμμουδάρα Γαζίου στις 16-17 Μαρτίου τα παιδιά του σχολείου κατέκτησαν 3 πρώτες θέσεις από τις 6 τάξεις του δημοτικού, με αποτέλεσμα το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βουτών να ανακηρυχθεί το καλύτερο δημοτικό της Κρήτης!

Συγκεκριμένα στην Α τάξη πρωταθλητής ανακηρύχθηκε ο Αντώνης Καλαϊτζάκης, στην Β τάξη πρωταθλήτρια σε αγόρια και κορίτσια η Βίβιαν Κοντογιάννη και στη ΣΤ τάξη επίσης πρωταθλητής ο Νίκος Καζάκος.

Επιπλέον 5 μαθητές του σχολείου προκρίθηκαν στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα: ο Σπύρος Γραμμένος και ο Γιώργος Γοραντωνάκης από τη Γ τάξη, ο Μάνος Καλαϊτζάκης και η Μυρτώ Μηναδάκη από την Δ τάξη και ο Νάσος Αλεξανδράκης από την ΣΤ τάξη.

«Πολλά συγχαρητήρια στους σκακιστές του σχολείου μας! Ευχή μας είναι να συνεχίσουν με ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες!» δήλωσε ο Διευθυντής του Σχολείου Στεφανάτος Χαράλαμπος, ο οποίος έχει συμβάλει τα μέγιστα στην θέρμη με την οποία έχουν αγκαλιάσει οι μικροί μαθητές και μαθήτριες το σκάκι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News