Το Δημοτικό Στάδιο Αρκαλοχωρίου παίρνει το... δρόμο προς την ολοκλήρωση

Αθλητισμός
Το Δημοτικό Στάδιο Αρκαλοχωρίου παίρνει το... δρόμο προς την ολοκλήρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις αθλητικές υποδομές του Δήμου πρόκειται να ενισχύσει με τη χρηματοδότηση που δίνεται από την Περιφέρεια Κρήτης

Ένα οραματικό αθλητικό έργο που ενισχύει τις αθλητικές υποδομές στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας και ευρύτερα στην ενδοχώρα της Κρήτης εισέρχεται σε φάση ολοκλήρωσης μετά την σημερινή υπογραφή του τεχνικού δελτίου.

Συγκεκριμένα, υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την ολοκλήρωση της β’ φάσης του Δημοτικού Σταδίου Αρκαλοχωρίου με προϋπολογισμό 1,26 εκ. ευρώ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων).

Τα έργα που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της β’ φάσης είναι:

εκτέλεση χωματουργικών εργασιών, εργασίες ασφαλτόστρωσης στον περιβάλλοντα χώρο (παρκινγκ και δρόμος πρόσβασης στις κερκίδες) και στον χώρο περιμετρικά του χλοοτάπητα, η δημιουργία των εγκαταστάσεων των αγωνισμάτων στίβου (άλμα επί κοντώ, άλματα εις μήκος και στίπλ). Τέλος θα τοποθετηθεί συνθετικός τάπητας στίβου με την ανάλογη διαγράμμιση.

Στην σημερινή υπογραφή του τεχνικού δελτίου στη Περιφέρεια από τον Σταύρο Αρναουτάκη, παρόντες ήταν:

ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Ζαχαρίας Καλογεράκης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιώργος Αλεξάκης, Νεκτάριος Σερμάκης, Νίκος Συριγωνάκης, οι Αντιδήμαρχοι Μινώα Πεδιάδος Ζαχαρίας Δερμιτζάκης, Βαγγέλης Πλεύρης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρκαλοχωρίου Αντώνης Χρηστάκης, ο Πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου «Υγείας Αρκαλοχωρίου» Γιώργος Αλεβιζάκης, και ο Πρόεδρος του ΟΦΑ Μανόλης Μεταξάκης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δηλώσεις του ανέφερε, ότι το Δημοτικό Στάδιο Αρκαλοχωρίου αποτελεί «κόσμημα» για τον αθλητισμό, και ότι, η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει να «επενδύει» σε αθλητικές υποδομές παρακινώντας την νεολαία να ασχοληθεί με αυτόν.

«Ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο για την ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, γιατί πρέπει να ολοκληρώνουμε όλες τις αθλητικές υποδομές. Είχαμε υποσχεθεί την ημέρα των εγκαινίων του Σταδίου στο Αρκαλοχώρι, ότι, πρέπει να ολοκληρωθεί η αθλητική υποδομή, γιατί είναι αναγκαίο για την κοινωνία για τον αθλητισμό για τα παιδιά της ευρύτερης περιοχής. Ένα τέτοιο «κόσμημα», ένα τέτοιο στάδιο, δεν μπορεί να είναι ημιτελές, και για αυτό σήμερα υπέγραψα για την ολοκλήρωση του Σταδίου με προϋπολογισμό 1,26 εκ. ευρώ ούτως ώστε μέχρι τέλος του χρόνου να δοθεί στην κοινωνία του Δήμου που θα αναβαθμίσει πάρα πολύ όλες τις αθλητικές υποδομές, εάν δούμε και στο Καστέλι, στο Θραψανό, τα έργα τα οποία γίνονται στον αθλητισμό και για μας είναι μεγάλη επένδυση να μπορούμε να βοηθούμε στον αθλητισμό. Έχει διαπιστωθεί σε όλη την πορεία μας, ότι, είναι σε προτεραιότητα τα έργα του αθλητισμού και του πολιτισμού γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να αθλούνται τα παιδιά μέσα στα γήπεδα, στα στάδια, στις αθλητικές υποδομές, γιατί δεν κινδυνεύουν από άλλες δραστηριότητες» δήλωσε στα ΜΜΕ ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Από την πλευρά τους ο Δήμαρχος και εκπρόσωποι της περιοχής ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την υλοποίηση της αθλητικής υποδομής, μίλησαν με θέρμη για το γεγονός αυτό.

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Ζαχαρίας Καλογεράκης:

«Με τη σημερινή υπογραφή του τεχνικού δελτίου προϋπολογισμού ένα 1,260 εκ. ευρώ δρομολογείται ένα οραματικό, και ολοκληρώνεται, έργο στον τόπο μας, στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος το νέο στάδιο Αρκαλοχωρίου. Η δέσμευση του Περιφερειάρχη τον οποίο ευχαριστώ, γίνεται σήμερα πράξη, έχει ολοκληρωθεί η μελέτη από την τεχνική υπηρεσία και τους συνεργάτες μας και το επόμενο διάστημα θα είμαστε σε θέση να δημοπρατήσουμε αυτό το οραματικό έργο που για 30 χρόνια περιμένει ο τόπος μας και οι αθλητικοί σύλλογοι της περιοχής μας. Με τη σημερινή υπογραφή δρομολογείται η διαδικασία και θέλω να θυμίσω ότι ήδη έχει προχωρήσει η αντικατάσταση του τάπητα στο Καστέλι, ολοκληρώθηκε το κλειστό του Θραψανού ενώ έχει κατατεθεί η αναβάθμιση του κλειστού Αρκαλοχωρίου και του κλειστού στο Καστέλι. Άρα ένας σχεδιασμός και ένα όραμα που υπήρχε αυτή την τετραετία στο Δήμο μας για τον αθλητισμό με τη σημερινή υπογραφή του Περιφερειάρχη ολοκληρώνεται και βρίσκει το δρόμο της ένταξης του».

Ο Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Αρκαλοχωρίου Αντώνης Χρηστάκης:

«Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο και για την ενδοχώρα του νομού, ένα στάδιο το οποίο θα είναι από τα πληρέστερα που υπάρχουν στην Κρήτη μετά το Παγκρήτιο και των Χανίων, με την ολοκλήρωση του κουλουάρ αλλά και των υπόλοιπων υποδομών που χρειάζονται για να λειτουργήσει ως στάδιο. Όλος ο κόσμος και ειδικά η νεολαία θα μπορεί να στραφεί περισσότερο προς τον αθλητισμό και να έχουμε μία καλύτερη ανάπτυξη πολιτιστική γιατί όπως γνωρίζετε ο αθλητισμός είναι και πολιτισμός. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη για άλλη μία φορά, τον κ. Αρναουτάκη, γιατί σε όλους αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε μας βοηθάει πάρα πολύ».

Ο πρόεδρος ομάδας Αρκαλοχωρίου (ΟΦΑ) Μανόλης Μεταξάκης:

«Μια ομάδα ποδοσφαιρική που 20 χρόνια δεν είχε έδρα, από φέτος αποκτήσαμε και με την ολοκλήρωση του έργου είναι πολύ θετικό για εμάς, ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη για τη βοήθειά του και για όλα που έχει κάνει, το γήπεδο είναι στολίδι, αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για τις υποδομές για τις ακαδημίες μας. Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη για την μεγάλη στήριξη, τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News