Οι καλύτεροι αθλητές-τριες τένις 14 ετών είναι στο Ηράκλειο

Αθλητισμός
Οι καλύτεροι αθλητές-τριες τένις 14 ετών είναι στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε εξέλιξη το τουρνουά IRAKLIO JUNIOR TOURNAMENT 2019 που διοργανώνει το Ηράκλειο ΟΑΑ…

Τένις υψηλού επιπέδου, απολαμβάνουν καθημερινά οι φίλοι της αντισφαίρισης στα γήπεδα του «ΗΡΑΚΛΕΙΟ».

Ορισμένα από τα καλύτερα αγόρια και κορίτσια 14 ετών του ευρωπαϊκού τένις αποδεικνύουν καθημερινά την πρόοδο του αθλήματος σε διεθνές επίπεδο.

Συγχρόνως τα παιδιά από την Κρήτη που αποτελούν τα αγωνιστικά τμήματα των Ομίλων του νησιού μπορούν να παίξουν τένις υψηλού επιπέδου στο σπίτι τους και να ενταχθούν στην διεθνή βαθμολογία του τένις.

Από το Σάββατο συναρπαστικοί αγώνες γίνονται στο στις εγκαταστάσεις του «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α., που ξεκίνησε το IRAKLIO JUNIOR TOURNAMENT 2019.

Στο τουρνουά δήλωσαν συμμετοχή 130 αθλητές και αθλήτριες από 25 διαφορετικές χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Λευκορωσία, Μ. Βρετανία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Κύπρο, Αυστραλία, Ελ Σαλβαδόρ, Τουρκία, Ισραήλ, Τσεχία και φυσικά από την Ελλάδα.

Στο τουρνουά συμμετέχει σημαντικός αριθμός Ελλήνων αθλητών και αθλητριών που έχουν την ευκαιρία να συναγωνιστούν σε ψηλό επίπεδο, να αποκομίσουν εμπειρίες και να βελτιώσουν την κατάταξη τους στη βαθμολογία της Tennis Europe.

Από το «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» συμμετέχουν οι εξής:

Αγόρια: Χάρης Αμανάκης, Γιάννης Βελεντάκης, Αντώνης Ζερβάκης, Αλέξανδρος Καλατζής, Σπύρος Καρακώστας, Δημήτρης Μπουνάκης, Γιάννης Νικολιδάκης, Βασίλης Τζωρμπατζάκης

Κορίτσια: Εβελίνα Δερμιτζάκη, Αλεξάνδρα Ζαχαράκη, Εβελίνα Λαμπράκης, Γωγώ Λαγουδάκη, Μιχαέλα Παρασκευαίδη και Χρυσή Νταμπακάκη.

Στο κυρίως ταμπλό στα αγόρια ο Σπύρος Καρακώστας, έκανε μια νίκη επί του Pashchenko (RUS) 36 63 64 και προκρίθηκε στον έπομενο γύρο, όπου έχασε από τον Πολυχρονόπουλο 61 64. Ο Γιάννης Νικολιδάκης έχασε στους 64 από τον Clausen(Den) 61 61. Ο Δημήτρης Μπουνάκης, κόντρα στον Markovic ηττήθηκε 76(3) 60.

Η Χρυσή Νταμπακάκη κέρδισε 61 63 την Olgungul (TUR) και πέρασε στον επόμενο γύρο. Στις 32 έχασε από την Fuchs(AUT) 60 61. Η Αλεξάνδρα Ζαχαράκη ηττήθηκε στον πρώτο γύρο του ταμπλό από την Zhurid(UKR) 62 62. H Μιχαέλα Παρασκευαϊδη έχασε στον πρώτο γύρο από την Kaukenas (LTU) 61 60. H Εβελίνα Λαμπράκη έχασε και αυτή από την Περεντζόγλου 60 60. Η Εβελίνα Δερμιτζάκη έχασε από την Rsovac (AUS) 57 63 60 και τέλος η Γωγώ Λαγουδάκη, ηττήθηκε από την Kaya (GBR) 61 61.

Από τους προκριματικούς στην κατηγορία Αγοριών που έγιναν το Σαββατοκύριακο ξεχώρισαν οι προκρίσεις στο κυρίως ταμπλό των Χάρη Αμανάκη, Αλέξανδρου Καλατζή και Βασίλη Τζωρμπατζάκη, που είχαν από μια νίκη, όμως δεν τα κατάφεραν στο κυριώς ταμπλό, χάνοντας από πιο έμπειρους αντιπάλους. Οι Γιάννης Βελεντάκης και Αντώνης Ζερβάκης δεν σημείωσαν νίκη.

Από τη Δευτέρα το πρωί ξεκίνησαν οι αγώνες στο κυρίως ταμπλό των αγοριών και των κοριτσιών και την Τρίτη ξεκίνησαν οι αγώνες στα Διπλά.

Ύστερα από τη διεξαγωγή των πρώτων γύρων, την πρόκριση τους στους «8» στα μονά, εξασφάλισε από ελληνικής πλευράς η Νικολέτα Παρεντζόγλου στην κατηγορία των κοριτσιών. Στα δίπλα οι Holban/ Βασιλάκης στα αγόρια και οι Καραντάλη/ Παρεντζόλγου και Κασσή/ Μαρινάκη πήραν την πρόκριση στην οκτάδα.

Στα Διπλά την πρόκριση τους στους «8» εξασφάλισαν στα αγόρια τα δίδυμα των Barbarino (ITA)/ Timini (CYP), Molins (ESA)/ Pashchenko (RUS), Ceuca(GER)/ Golescu(ROU), Drapeu(FRA)/ Goncear(MDA), Marques(POR)/ Vaksmann(FRA), Smater(POL)/ Wojcicki(POL), Pantazis(CYP)/ Papamichael(Cyp) και στα κορίτσια οι Ioannou(CYP)/ Zlateva(BUL), Lozano(GBR)/ Salat (ESP), Ceuca(GER)/ Moerk(DEN), Wesselly(ROU)/ Tudor(ROU), , Oved(ISR)/ Stojanovic(SRB).

Ταμπλό δεύτερης ευκαιρίας έχουν οι χαμένοι του πρώτου γύρου, όπου θα δοκιμάσουν την τύχη τους για δεύτερη φορά.

Το τουρνουά προβλέπεται να ολοκληρωθεί το Σάββατο 30 Μαρτίου με τους τελικούς στα μονά και τα διπλά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News