«Κλειδώνει» την 5αδα ο Άρης, νίκη με 5-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης

Ποδόσφαιρο
«Κλειδώνει» την 5αδα ο Άρης, νίκη με 5-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα ακόμη βήμα για τις θέσεις… Ευρώπης

Εντυπωσιακός ήταν ο Άρης κόντρα στον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης, του οποίου επικράτησε 5-0 στο ματς που «έκλεισε» την 25η αγωνιστική.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης εδραιώνεται στην 5η θέση της βαθμολογίας, που δίνει ευρωπαϊκό… εισιτήριο, ενώ βρίσκεται και σε απόσταση τριών βαθμών από τον Ατρόμητο.

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη, στηριζόμενη στην ποιοτική μεσοπιθετική της γραμμή και την καλή της κυκλοφορία, πίεσε από την αρχή τον Απόλλωνα, κέρδισε τρία κόρνερ και σε ένα από αυτά ευτύχισε να προηγηθεί. Σε αυτό έπρεπε να βάλουν, βέβαια, και το... χεράκι τους οι φιλοξενούμενοι αφού ο Βαφέας έκανε ένα ανόητο πέναλτι, τραβώντας από την φανέλα τον Βέλεθ, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα και τον Ντιγκινί να νικάει τον Αστρά για το 1-0 (8’). Η Ελαφρά Ταξιαρχία είχε εμφανίσει για ακόμη ένα ματς τις γνωστές τις παθογένειες, δέχτηκε νωρίς γκολ και κυνηγούσε για ακόμη μια φορά το σκορ.

Το γκολ αυτό έδωσε μεγαλύτερη ώθηση στους γηπεδούχους. Πίεσαν κι άλλο, έψαξαν με ορθολογικό τρόπο το δεύτερο γκολ, θέλοντας να... καθαρίσουν την μπουγάδα αλλά δεν το βρήκαν. Είτε λόγω της αστοχίας τους, είτε λόγω του Αστρά, ο οποίος στην πρώτη του εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα, έδειξε ότι άξιζε νωρίτερα μια ευκαιρία! Στο 18΄ ο Λάρσον δεν βρήκε εστία μέσα από την περιοχή, ενώ δέκα λεπτά μετά ο Ντιγκινί βρήκε τέρμα αλλά ο Αστράς του αρνήθηκε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στον αγώνα. Μετά το πέρας του πρώτου μισαώρου, βέβαια, οι φιλοξενούμενοι πήραν την μπάλα στα πόδια τους, την κυκλοφορούσαν με ηρεμία και... πάγωσαν τον ρυθμό. Μέχρι τα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου στα οποία οι γηπεδούχοι πάτηξαν ξανά το γκάζι και έφτιαξαν τρεις καλές τελικές. Στις δύο, ο Ντιγκινί έκανε... τσαφ παρότι ήταν αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή και στην άλλη, στο 44ο λεπτό, ο πορτιέρε του Απόλλωνα σταμάτησε με εντυπωσιακή επέμβαση τον Ματέο Γκαρσία.

Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο μέρος. Μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο, ο Άρης και έκανε... ότι ήθελε τον Απόλλωνα Σμύρνης, εκμεταλλευόμενος την τραγική αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων αλλά και την συνολικό εμφάνισή τους που ήταν αποκαρδιωτική! Στο 54ο λεπτό, λοιπόν, οι γηπεδούχοι έβαλα γερές βάσεις για να πάρουν το τρίποντο, με τον Αγρόδημο να κάνει λάιος και να βγάζει άθελά του τετ-α-τετ τον Τόνσο , με τον Αργεντινό παικταρά να τελειώνει ιδανικά την φάση για το 2-0. Οι «κίτρινοι», όμως, δεν σταμάτησαν εκεί, συνέχισαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι και ο Ντιγκινί ήρθε στο 63ο λεπτό να σκοράρει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και τρίτο της ομάδας του στο ματς!

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη είχε μετατρέψει το ματς σε παράσταση για έναν ρόλο και το πάρτι στις κερκίδες είχε ξεκινήσει για τα καλά. Ωστόσο, οι ποδοσφαιριστές του Άρη συνέχισαν το... πάρτι και εντός των τεσσάρων γραμμών. Ο Γιουνές πήρε... σβάρνα τους Βαφέα και Κοντοέ στο 81’, σκοράροντας με καρφωτή κεφαλιά, για να έρθει ένα πεντάλεπτο μετά ο Φετφατζίδης να βάλει και αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, διαμορφώνοντας το τελικό 5-0.

ΑΡΗΣ (Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Βέλεθ, Ροζ, Ματίγια, Σιώπης, Τόνσο (59’ Μαρτίνες), Ματέο Γκαρσία, Λάρσον (78’ Φετφατζίδης), Ντιγκινί (65’ Γιουνές)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Βελέντζας): Αστράς, Βαφέας, Κύργιας, Λόπες Στάθης, Γκίνο, Κοντοές, Αγροδήμος, Ντούρσο (75’ Ρόσι), Ντεφεντερίκο (63’ Βάρκας), Ναζλίδης (58’ Ελ Χέλβε).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News