Αθλητισμός

Προέχει η σωτηρία του ΟΦΗ και η διασφάλιση της περιουσίας του Ερασιτέχνη…

Προβληματισμός με την ανακοίνωση παραχώρησης ΒΑΚ και "Γεντί Κουλέ" από τον Ερασιτέχνη στην ΠΑΕ ...


Η ΠΑΕ ΟΦΗ με χθεσινή της ανακοίνωση ενημέρωσε το φίλαθλο κοινό ότι ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ τής παραχωρεί το Βαρδινογιάνειο Αθλητικό Κέντρο (ΒΑΚ) για 99 χρόνια και το κεντρικό γήπεδο “Θόδωρος Βαρδινογιάννης” για τα επόμενα δέκα, χωρίς να αναφέρονται οι διασφαλίσεις του μητρικού σωματείου και τα ανταλλάγματα που θα στηρίζουν την αθλητική δράση, με την παραχώρηση τόσο σημαντικών περιουσιακών στοιχείων.
Η οικογένεια Βαρδινογιάννη, που δημιούργησε το ΒΑΚ, σοφά το έδωσε στον Ερασιτέχνη και η ίδια αποφάσισε την παραχώρηση της χρήσης του για 99 χρόνια στην ΠΑΕ ΟΦΗ που διαλύθηκε, έχοντας η ίδια την εποπτεία της λειτουργίας και της οικονομικής ευημερίας και των δύο. Δεν ήταν περίοδος που κάθε τόσο η ΠΑΕ άλλαζε χέρια, όπως συνέβη όταν αποχώρησε από τα δρώμενα του ΟΦΗ, με τις γνωστές επικίνδυνες ιστορίες προσώπων που έχουν επιφέρει μια πρώτη καταδικαστική απόφαση υποβιβασμού που οδεύει στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.
Και για το γήπεδο “Θόδωρος Βαρδινογιάννης” τι νόημα υπάρχει για τη δέσμευσή του για μια δεκαετία, αφού ο νόμος ορίζει τις απολαβές του Ερασιτέχνη; Υπάρχουν άλλα ανταλλάγματα;
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΟΦΗ προκάλεσε εντύπωση γιατί έγινε χωρίς να περιμένει τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη, παρουσιάζοντας τη συμφωνία που ακόμη δεν έχει υπογραφεί. Προκαλεί απορία, γιατί πρόκειται για ολόκληρη την περιουσία του Ερασιτέχνη που εκχωρείται σε μετόχους που σήμερα είναι και αύριο μπορεί να μην είναι, σε σχέση με την αυθυπαρξία του μητρικού συλλόγου.
Όχι μόνο έγινε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη, αλλά δεν μπήκε καν ζήτημα να ενημερωθεί και να αποφασίσει η γενική του συνέλευση για ένα τόσο σοβαρό θέμα.
Με ποια υπευθυνότητα ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. παίρνουν έτσι τέτοιες σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον του Ερασιτέχνη ΟΦΗ που είναι ιστορικά ο θεματοφύλακας του ονόματος και της ιστορίας του ΟΦΗ;
Επίσης δεν είπαν ποια είναι τα ανταλλάγματα για όλες αυτές τις συναλλαγές. Τι παίρνει και πώς διασφαλίζονται τα συμφέροντα του Ερασιτέχνη;
Γνωρίζουν άραγε οι διοικούντες τον Ερασιτέχνη ότι είναι ποινικά υπόλογοι εάν όλα δε γίνουν σύννομα και λογικά με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων, απαρτίες κ.λπ.
Όσον αφορά την ΠΑΕ, αντί να έχει τώρα κύρια ενασχόληση και ενδιαφέρον για τη σωτηρία και παραμονή του ΟΦΗ στη Σούπερ Λίγκα, ασχολείται με άλλα.
Πέρασαν μήνες, πέρασαν οι ευκαιρίες μεταγραφών και, αντί όλη η προσοχή να είναι στραμμένη στη σωτηρία της ομάδας, εμείς ασχολούμαστε με απόκτηση οικοπέδων του Ερασιτέχνη.
Ο κ. Μπούσης έχει βάλει λεφτά και κανείς δεν το αμφισβητεί. Χωρίς αυτόν θα υπήρχε μεγαλύτερο πρόβλημα. Όμως η διαχείριση των προτεραιοτήτων του ΟΦΗ είναι ένα ολόκληρο λάθος. Οι πρόσφατες κινήσεις απόκτησης μετοχών τζάμπα κ.λπ. δεν πείθουν για να δεσμευτεί για δεκαετίες η περιουσία του Ερασιτέχνη ΟΦΗ.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει ότι οι υπογραφές της σύμβασης θα πέσουν μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη ΟΦΗ τη Δευτέρα. Οι πληροφορίες λένε ότι δεν υπάρχει καν κείμενο στη διάθεση των μελών του Ερασιτέχνη και ότι η σύνταξή του θα παραδοθεί από τα νομικά επιτελεία της ΠΑΕ.
Γίνεται να συμβαίνουν έτσι στο πόδι τόσες σοβαρές υποθέσεις, όπως ψήφιζαν στη Βουλή, χωρίς να διαβάσουν τα ογκώδη κείμενα και τα ψιλά γράμματα των μνημονίων οι βουλευτές;
Εμείς ας τους υπενθυμίσουμε ότι οι φίλαθλοι του ΟΦΗ δε δέχονται την υποβάθμιση του θέματος της σωτηρίας του ΟΦΗ και την προετοιμασία της κοινής γνώμης ότι “ε, καλά είναι και στη Β’ Εθνική”.
Ή «ότι θα φτιάξουμε ακαδημίες, θα κάνουμε επενδύσεις κ.λπ.»... Καλά είναι και αυτά, αλλά τώρα προέχει η σωτηρία του ΟΦΗ και η διασφάλιση της περιουσίας του Ερασιτέχνη ΟΦΗ σαν κόρη οφθαλμού.
Κάτι ακόμη: Τι δουλειά είχε στις συσκέψεις ο άνθρωπος της ΑΕΚ, που ήλθε να εξηγήσει το μοντέλο της αθηναϊκής ΠΑΕ, με τις κάρτες υγείας και τα δεκάρικα που παίρνει από καθεμία η ερασιτεχνική;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια