default-image

Στην παράταση την πρόκριση η Πόρτο, 3-1 τη Ρόμα

Αθλητισμός
Στην παράταση την πρόκριση η Πόρτο, 3-1 τη Ρόμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξέλιξη… θρίλερ και στον αγώνα του «Ντραγκάο»

Μεγάλη πρόκριση και για την Πόρτο στους «8» του Champions League, καθώς επικράτησε 3-1 της Ρόμα στην παράταση.

Το 2-1 υπέρ των «Δράκων» στην κανονική διάρκεια, «ισοφάρισε» το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και έτσι όλα κρίθηκαν στο έξτρα ημίωρο.

Ο Τέγες πέτυχε το γκολ της πρόκρισης με εύστοχο πέναλτι στο 117’ και σ’ αυτή την περίπτωση με τη χρήση VAR.

Οι Πορτογάλοι μπήκαν δυνατά στο ματς και θέλησαν να βρουν το γρήγορο γκολ. Ο Κορόνα στο 4ο λεπτό είχε καλή στιγμή με το σουτ να περνά κοντά στην εστία, ενώ στο 10’ από σουτ ξανά του Κορόνα, η μπάλα από τις κόντρες στρώθηκε στον Τέλες που από καλή θέση σούταρε στην εξωτερική πλευρά των γκολπόστ.

Με το ματς να έχει πάρει πολύ καλό ρυθμό, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ασκούν πίεση, με τους «τζιαλορόσι» πάντως να βρίσκουν και αυτοί χώρους, κυρίως με τον Περότι στα αριστερά της επίθεσης τους. Στο 21’ ο Κορόνα είχε σουτ πάνω από την εστία και στο 26’ η Πόρτο άνοιξε το σκορ. Ο Μαρεγκά έκλεψε την μπάλα από τον Μανωλά, πέταξε στον Κορόνα, που περίμενε την κίνηση του πρώτου, του πέταξε την μπάλα και αυτός τη γύρισε στον Σοάρες που έκανε σε κενό τέρμα το 1-0.

Η Ρόμα δεν καθυστέρησε στην αντίδραση της, καθώς βγήκε άμεσα μπροστά. Από μια προσωπική ενέργεια του Περότι κέρδισε το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Μιλιτάο και το αξιοποίησε ο Ντε Ρόσι για να γίνει έτσι το 1-1. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ωστόσο ο αρχηγός της Ρόμα, αποχώρησε με τραυματισμό για να περάσει στη θέση του ο Πελεγκρίνι.

Με την εκκίνηση του β’ μέρους η Πόρτο μπήκε αποφασισμένη να φτάσει στο γκολ. Το έκανε επτά λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης. Αφού στο 49’ ο Σοάρες με κεφαλιά ψαράκι μετά τη σέντρα του Μιλιτάο έστειλε την μπάλα άουτ και στο 51’ ο Όλσεν έδιωξε με τα ακροδάχτυλα το διαγώνιο σουτ του Μαρεγκά, στο 52’ ο Κορόνα έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και από κοντά στο δεύτερο δοκάρι ο φορ από το Μάλι έκανε το 2-1.

Με το σκορ να οδηγεί σε παράταση, οι ομάδες άρχισαν να μειώνουν τα ρίσκα, ωστόσο ήταν οι γηπεδούχοι εκείνοι που συνέχισαν ν’ απειλούν. Το έκαναν με κεφαλιά του Φελίπε στο 66’ από εκτέλεση κόρνερ, ενώ στο 78’ ο Μπραχίμι έπιασε σουτ με τη μία από πλάγια, αλλά ο Όλσεν με τα πόδια απομάκρυνε. Στο 82’ ο Περότι έκλεψε την μπάλα σε λάθος πάσα του Πέπε, αλλά έκανε κακό τελείωσε, ενώ στο 83΄ο Οτάβιο δοκίμασε τον Όλσεν που απέκρουσε. Μετά κι από αυτές τις φάσεις, οι δύο αντίπαλοι δεν είχαν άλλες στιγμές και το ματς πήγε παράταση.

Στο πρώτο μέρος της παράτασης, με εξαίρεση ένα σουτ του Μαρεγκά μετά από σέντρα του Άλεξ Τέλες, δεν σημειώθηκε κάποια άλλη σπουδαία φάση. Ο Τζέκο στο 111’ και στο 112’ θα χάσει δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να κάνει το 2-2 και αφού αυτό δεν συνέβη έγινε το 3-1. Ο Φλορέντσι θα κάνει πέναλτι σε ένα γέμισμα του Μάξι Περέιρα, προς τον Φερνάντο. Ο Άλεξ Τέγες θα το εκτελέσει εύστοχα για να κάνει το 3-1.

ΠΟΡΤΟ (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Κασίγιας, Μιλιτάο (103’ Μάξι Περέιρα), Φελίπε, Πέπε, Τέλες, Οτάβιο (93’ Ερνάνι), Ντανίλο Περέιρα, Ερέρα, Χεσούς Κορόνα (69' Μπραχίμι), Μαρεγκά, Σοάρες (78'’ Φερνάντο).

ΡΟΜΑ (Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο): Ολσεν, Ζουάν Ζέσους, Μανωλάς, Μαρκάνο (76' Κριστάντε), Κάρσντορπ (55’ Φλορέντσι), Ενζοζνί, Ντε Ρόσι (45’ Πελεγκρίνι, 96’ Σικ), Κολάροβ, Τζανιόλο, Τζέκο, Περότι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News