Πανέτοιμοι για την πρόκληση του Πανελληνίου Έφηβοι και Νεάνιδες της ΓΕΗ

Αθλητισμός
Πανέτοιμοι για την πρόκληση του Πανελληνίου Έφηβοι και Νεάνιδες της ΓΕΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ως δευτεραθλήτρια η ομάδα του Νικήτα Νικητάκη και ως νεοφώτιστη αυτή του Γιώργου Μενδρινού θα επιδιώξουν το καλύτερο...

Αντιμέτωπες με την πρόκληση είναι οι ομάδες Εφήβων και Νεανίδων της ΓΕΗ αφού από την Πέμπτη ρίχνονται στη… μάχη της προημιτελικής φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος! Και αν για τους Έφηβους του Νικήτα Νικητάκη η εμπειρία είναι γνώριμη ως δευτεραθλητές Ελλάδας την περυσινή σεζόν για τα νεαρά κορίτσια του Γιώργου Μενδρινού, που επί της ουσίας ανήκουν στην κατηγορία των Κορασίδων, η εμπειρία θα είναι πρωτόγνωρη αλλά σημαντικά ωφέλιμη…

«Καταφέραμε να κατακτήσουμε τα πρωταθλήματα Εφήβων και Νεανίδων Κρήτης. Για τους Έφηβους ήταν μία συνήθεια των τελευταίων τεσσάρων χρόνων όμως οι Νεάνιδες είχαν να πάρουν πρωτάθλημα από το μακρινό 1991. Δεν είχαμε επιτυχίες σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία κάτι που έγινε φέτος. Τώρα, στο Πανελλήνιο θα αναμετρηθούν οι ομάδες μας με ομάδες που προέρχονται από πολύ καλά πρωταθλήματα , ομάδες με εμπειρίες, με αθλητές και αθλήτριες υψηλού επιπέδου. Τα δικά μας παιδιά θα έχουν τη συμμετοχή τους και γιατί να μην χαρίσουν μία ακόμη επιτυχία στην Κρήτη», τόνισε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» της Κρήτη TV ο πρόεδρος της ΓΕΗ κ. Ανδρέας Γιαννόπουλος.

Στην μεθοδική και αδιάκοπη δουλειά που γίνεται στα τμήματα, αναφέρθηκε ο προπονητής των Γυναικών, Νεανίδων και Κορασίδων κ. Γιώργος Μενδρινός. « Το μυστικό της επιτυχίας είναι η δουλειά. Τα παιδιά αφιερώνουν πολλές ώρες δουλειάς στο γήπεδο. Εγώ ήρθα φέτος στην ομάδα όμως βρήκα αθλητική νοοτροπία και γόνιμο έδαφος για να δουλέψει κανείς και να βγάλει το κάτι παραπάνω. Παρότι πρόκειται για κορίτσια που ανήκουν στις κατηγορίες Κορασίδων και Παγκορασίδων (γεν. 2002-2004), κατάφεραν να πάρουν τα πρωτάθλημα των Γυναικών που είναι ηλικιακά για δύο χρόνια μεγαλύτερες. Εφόσον κατάφεραν να ανταποκριθούν και να βρίσκονται τα ίδια κορίτσια στη 2η θέση στις Γυναίκες, νομίζω αυτό δείχνει τι δουλειά έχει προηγηθεί αλλά και ότι το μέλλον τους ανήκει».

Ο πρόεδρος της ΓΕΗ στάθηκε στα σημαντικά βήματα που έχει κάνει το κρητικό βόλεϊ τα τελευταία χρόνια με τη συμμετοχή αρκετών ομάδων σε εθνικές κατηγορίες αλλά και την παρουσία καλών παικτών στις ομάδες μας ενώ δεν λείπουν και οι κλήσεις στις Εθνικές.

Δύσκολες αποστολές…

Σε ότι αφορά την προημιτελική φάση, ο κ. Γιαννόπουλος δηλώνει πως η ομάδα των Εφήβων είναι έτοιμη να δείξει …. τα δόντια της και να διεκδικήσει αρχικά την πρόκριση της στα ημιτελικά. Σε ότι αφορά τους αντιπάλους: «Ο γηπεδούχος Μίλωνας είναι μία ιστορική ομάδα της Νέας Σμύρνης που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών για χρόνια. Είναι ομάδα που παίζει υψηλό επίπεδο βόλεϊ. Ο Παμβοχαϊκός είναι ομάδα της Κορίνθου που οι Άνδρες τους αγωνίζονται στην Α1 ενώ έχει τρεις παίκτες στην Εθνική Νέων. Τα Καμποχώρια Χίου είναι πιο πολύ στα μέτρα μας. Οι αγώνες αυτοί είναι μία πρόκληση για μας όμως πάμε ως δευτεραθλητές Ελλάδας να δείξουμε ποιοι είμαστε».

Σε ότι αφορά στις Νεάνιδες ο κ. Μενδρινός είναι ξεκάθαρος: « Πάμε να πάρουμε το μερίδιο που μας αναλογεί με βάση τη δουλειά που έχουμε κάνει. Δεν έχουμε πει στα κορίτσια: αυτό θα είναι διάκριση ή εκείνο θα είναι αποτυχία. Η δουλειά φέρνει αποτέλεσμα και αυτό θα πάμε να πάρουμε». Η ΓΕΗ θα βρει μπροστά της το Μαρκούπουλο που στις Γυναίκες λαμβάνει μέρος στην Α1 ενώ με την ομάδα των Νεανίδων αγωνίζεται επίσης στην Α1 η Ηλιούπολη όπως και το Αιγάλεω στην Pre League. «Από αυτά τα παιχνίδια μόνο κέρδος θα έχουν τα κορίτσια. Όταν θα έρθει η ώρα της τελικής φάσης των Κορασίδων, που είναι η πραγματική κατηγορίας τους, θα έχουν τέτοιες παραστάσεις που τότε θα φανεί το όφελος...»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News