«Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» από τον δήμο Ηρακλείου

Αθλητισμός
«Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» από τον δήμο Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοίνωση-απάντηση στην ΕΠΣΗ από τον δήμο Ηρακλείου προσπαθώντας να κρύψουν την ανεπάρκειά τους...

Ο κόσμος της Κρήτης «βράζει» από τα δύο χαμένα ματς της Εθνικής Ελλάδας στο Παγκρήτιο Στάδιο και ασφαλώς αυτό με την Ιταλία, καθώς χάθηκε μία χρυσή ευκαιρία να έρθει μία Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο νησί, με τις επιπτώσεις να είναι τεράστιες σε οικονομικό και ηθικό κόστος.

Η ΕΠΣ Ηρακλείου πήρε θέση και επέρριψε τις ευθύνες για τα χαμένα παιχνίδια στους υπεύθυνους του σταδίου. Ωστόσο σήμερα ο δήμος Ηρακλείου χωρίς να αποδίδεται στο ελάχιστο καμία από τις μεγάλες ευθύνες που βαρύνουν τον αντιδήμαρχο και υπεύθυνο του σταδίου Κώστα Βαρδαβά, απαντά στην ΕΠΣΗ και αναφέρει ότι είναι απόφαση της ΕΠΟ για προληπτικούς λόγους να αφαιρεθούν τα δύο παιχνίδια. Ο δήμαρχος κ. Λαμπρινός ουσιαστικά συντάσσεται με την ανακοίνωση με τα στελέχη που έφεραν αυτό το φιάσκο για το Παγκρήτιο και είναι και εκείνος υπόλογος!

Παράλληλα με την ανακοίνωση κατηγορείται η ΕΠΣΗ ότι «ασκεί πολιτική» ενώ αναφέρεται και σε ανακριβή δημοσιεύματα, χωρίς πάντως να δίνει απαντήσεις για όλα τα ντοκουμέντα με ημερομηνίες και στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα για τις εξελίξεις με την Εθνική και το Παγκρήτιο, όχι μόνο από την εφημερίδα «Νέα Κρήτη» αλλά από τον πανελλήνιο τύπο.

Τέλος αναφέρει ότι το Ηράκλειο είναι «αθλητική πρωτεύουσα της ελληνικής Περιφέρειας αλλά δεν κάνει καμία νύξη για την ανικανότητα τους να φτιάξουν εδώ και τέσσερα χρόνια το στέγαστρο του Παγκρητίου Σταδίου και να στερείται ο κόσμος από το ματς Ελλάδα-Ιταλία το οποίο είχε αποφασιστεί να γίνει στο Ηράκλειο αλλά το Παγκρήτιο το έχασε λόγω της ολιγωρίας και της ανεπάρκειάς τους…

Η ανακοίνωση... «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» από τον δήμο Ηρακλείου:

«Η μεγάλη προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων να καταστεί το Παγκρήτιο Στάδιο έδρα της Εθνικής Ελλάδος για τα επόμενα χρόνια, στέφθηκε με επιτυχία.

Ο Δήμος Ηρακλείου και η Αντιδημαρχία Αθλητισμού, η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Παγκρητίου,  είναι απολύτως συνεπείς σε ό,τι έχουν αναλάβει – και έχουν αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος αυτού του δύσκολου εγχειρήματος.

Το γεγονός ότι οι δυο πρώτοι αγώνες της Εθνικής για τα προκριματικά του EURO 2020 δεν θα διεξαχθούν στο Ηράκλειο, οφείλεται, όπως ακριβώς εξήγησε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της, σε προληπτικούς λόγους.

Η ΕΠΟ δεν θέλησε να ρισκάρει την πιθανότητα να μην είναι όλα έτοιμα τον προσεχή Ιούνιο. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ξεκάθαρα ότι τόσο ο Δήμος Ηρακλείου, όσο και η Περιφέρεια επιτελούν στο ακέραιο το καθήκον τους.  

Η χθεσινή (26 Φεβρουαρίου) ανακοίνωση της ΕΠΣΗ, λοιπόν, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ΕΠΟ και σε πλήρη σύμπνοια με τα  -ανακριβή - δημοσιεύματα τοπικής εφημερίδας. Το δεύτερο δεν προκαλεί έκπληξη σε κανέναν. Έκπληξη προκαλεί η προσπάθεια μιας ποδοσφαιρικής Ένωσης να ασκήσει πολιτική, με τον πιο άκομψο και αντιδεοντολογικό τρόπο!

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στηρίζει την διοίκηση και τους εργαζομένους της Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου, οι οποίοι με την εξαιρετική δουλειά που κάνουν τα τελευταία χρόνια, έχουν καταστήσει την πόλη μας αθλητική πρωτεύουσα της ελληνικής περιφέρειας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News