Αθλητισμός

Έτσι φτάσαμε στο φιάσκο με το Παγκρήτιο...

Το χρονικό της υπόθεσης με τα χαμένα ματς και οι βαρύτατες ευθύνες του Κώστα Βαρδαβά

Στην ΕΠΣΗ επικρατεί αναβρασμός για το θέμα του Παγκρητίου Σταδίου και γι' αυτό χθες βράδυ η διοίκησή της συνεδρίασε εκτάκτως για το ζήτημα. Ένα ζήτημα που «καίει» βαθιά και θίγει την τοπική Ένωση. Άλλωστε ήταν η πρώτη που εδώ και πολλά χρόνια ζητούσε να έρθει η Εθνική στο Ηράκλειο. Τα κατάφερε αλλά στην κρίσιμη στροφή είδε το μεγάλο παιχνίδι με την Ιταλία να χάνεται! Ένα παιχνίδι που θα γραφόταν ιστορία για το Παγκρήτιο θα γίνει σε άλλη έδρα… που ακόμα αναζητείται.

Τινάχτηκαν στον αέρα!

Η κωλυσιεργία του αντιδημάρχου κ. Βαρδαβά για τη μελέτη για το στέγαστρο και οι ημερομηνίες που τινάχτηκαν στον αέρα, υποχρέωσαν την ΕΠΟ να αφαιρέσει τα ματς με Ιταλία και Αρμενία για να γλιτώσει την ρήτρα 1 εκατ. από την UEFA μπροστά στον κίνδυνο να μην είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες.

Σίγουρα έγιναν κάποιες μικρές εργασίες στο Παγκρήτιο, όπως ράμπα για ΑμΕΑ, δύο μπουθ, γεννήτρια, πάγκοι, καθίσματα VIP κλπ.  αλλά ουσιαστικά όλη η ιστορία ήταν το στέγαστρο. Κι εκεί ο Βαρδαβάς απέτυχε παταγωδώς αφού άργησε να στείλει τη μελέτη κι όταν την έστειλε ήταν χωρίς οικονομικά στοιχεία. Κι αναφερόμαστε σε ένα έργο 300 χιλιάδων ευρώ για το οποίο η χρηματοδότηση ήταν εξασφαλισμένη από την Περιφέρεια. Αλλά η καθυστέρηση στις ενέργειες του υπεύθυνου του σταδίου τα κατέστρεψε όλα...

Τα ρίχνουν στην ΕΠΟ

Μία ημέρα μετά το φιάσκο με το Παγκρήτιο λόγω των υπευθύνων του Σταδίου, φίλια μέσα του Κ.Βαρδαβά προσπαθούν να επιρρίψουν ευθύνες στην ΕΠΟ. Η Ομοσπονδία δεν έχει καμία ευθύνη, αφού πίεσε για να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, καθώς έπρεπε στις 31 Ιανουαρίου να έχει παραλάβει την πλήρη μελέτη. Κάτι τέτοιο ουδέποτε έγινε κι όταν την έλαβε μέρες αργότερα, ήταν ελλιπής...

Πικρία και δυσαρέσκεια

Η διοίκηση Τζώρτζογλου με ομόφωνη ανακοίνωσή της, εξέφρασε την μεγάλη πικρία και δυσαρέσκειά της, τονίζοντας ότι η ΕΠΟ και ο Βαγγέλης Γραμμένος εξάντλησαν τις προθεσμίες αλλά και ότι ο κ. Λαμπρινός είχε καλές προθέσεις, ωστόσο τονίζεται ότι «ο δήμαρχος Ηρακλείου προδόθηκε από τους συνεργάτες του, τα στελέχη του σταδίου, που έχουν την αποκλειστική ευθύνη για το ότι η Εθνική τον Ιούνιο δεν θα παίξει στο Παγκρήτιο». Η ανακοίνωση της ΕΠΣΗ:

«Με συναισθήματα λύπης η ΕΠΣ Ηρακλείου ενημερώθηκε από την ΕΠΟ για τις τελευταίες εξελίξεις με το Παγκρήτιο Στάδιο και το γεγονός ότι τα δύο παιχνίδια της Εθνικής Ομάδας των Ανδρών τον ερχόμενο Ιούνιο με Ιταλία και Αρμενία δεν θα γίνουν στο Ηράκλειο. Δυστυχώς είναι μια άσχημη εξέλιξη για το Ηράκλειο και την Κρήτη παρότι πριν λίγες εβδομάδες ήταν δεδομένο ότι η Εθνική Ελλάδας θα φιλοξενούνταν στο Παγκρήτιο από τα πρώτα εντός έδρας παιχνίδια των προκριματικών του EURO 2020.

Πραγματικά έγινε μεγάλη προσπάθεια από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και τον πρόεδρο κ. Γραμμένο, εξαντλώντας όλες τις προθεσμίες προκειμένου η Εθνική να αγωνιζόταν τον Ιούνιο στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Λαμπρινός παρά τις καλές του προθέσεις και υποσχέσεις που έδωσε προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες στο στάδιο εντός των απαιτούμενων ημερομηνιών, δυστυχώς και ο ίδιος «προδόθηκε» από συνεργάτες του, από στελέχη του σταδίου, από ανθρώπους που έχουν την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για το γεγονός ότι χάθηκαν τα δύο παιχνίδια του Ιουνίου.

Η οικονομική ζημία για το Ηράκλειο είναι τεράστια από αυτή την εξέλιξη, καθώς χάθηκε ο εμπορικότερος αγώνας ποδοσφαίρου που θα γινόταν ποτέ στο Ηράκλειο, αυτός ανάμεσα στις Εθνικές Ομάδες Ελλάδας και Ιταλία. Μας πικραίνει και μας δυσαρεστεί ως ΕΠΣΗ αυτό το γεγονός, έχοντας παλέψει εδώ και πολλά χρόνια, από το 2002, για να μετατρέψουμε το Ηράκλειο και το Παγκρήτιο σε σπίτι της Εθνικής Ελλάδας.

Γιατί όσο και αν οι ολιγωρίες και οι παραλείψεις ορισμένων «γνωστών-αγνώστων» δεν επέτρεψαν στην Εθνική να έρθει εδώ τον Ιούνιο, όπως ήταν η επιθυμία του Άγγελου Αναστασιάδη και των διεθνών, εμείς ως ΕΠΣΗ θα είμαστε εδώ και θα περιμένουμε από το Σεπτέμβριο και έπειτα να φιλοξενήσουμε στο Ηράκλειο τους αγώνες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος».

Από Σεπτέμβρη και βλέπουμε…

Χθες η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι «ενέκρινε τη σύμβαση με το Δήμο Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης και τη διακήρυξη διαγωνισμού για τον ανάδοχο, για τις εργασίες αποκατάστασης τμήματος του στεγάστρου του Παγκρητίου Σταδίου».

Από την Ομοσπονδία ευελπιστούν ότι το Σεπτέμβρη θα είναι έτοιμο το Παγκρήτιο για να παίξει η Εθνική καθώς στις 8 εκείνου του μήνα είναι το παιχνίδι με το Λιχτενστάιν. Τα άλλα δύο παιχνίδια της Εθνικής για τα προκριματικά του EURO 2020 είναι με την Βοσνία/Ερζεγοβίνη στις 15 Οκτωβρίου και με τη Φινλανδία στις 18 Νοεμβρίου…

Σχόλια