Σύγχρονος αθλητικός εξοπλισμός στις «υπηρεσίες» των παικτών του ΟΦΗ

Ποδόσφαιρο
Σύγχρονος αθλητικός εξοπλισμός στις «υπηρεσίες» των παικτών του ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για τους προπονητές και τους παίκτες.

Στον ΟΦΗ κινούνται στα πρότυπα ευρωπαϊκών συλλόγων και έτσι εδώ και μερικές εβδομάδες έχουν στη διάθεση του, τα απαραίτητα μέσα για τη μεγιστοποίηση της αθλητικής δραστηριότητας.

Η ομάδα του Ηρακλείου συνεργάζεται με την Stat Sports, μια εταιρεία με εξειδίκευση στον τομέα της παρακολούθησης απόδοσης. Μέσω του συστήματος GPS «APEX» δίνεται η δυνατότητα στο τεχνικό τιμ, να παρακολουθεί on line τα δεδομένα που καταγράφονται για κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά, την ώρα της προπόνησης ή του αγώνα.

Με την καταγραφή των δεδομένων, οι προπονητές και οι γυμναστές μπορούν να σχηματίσουν πλήρη άποψη για το αν οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στο επιθυμητό επίπεδο απόδοσης. Παρακολουθούν live την δραστηριότητά τους, την απόσταση που διανύουν, την ταχύτητα, τους σφυγμούς, τα άλματα, επιταχύνσεις-επιβραδύνσεις και γενικά την απόδοσή τους.

Μπορούν σε πραγματικό χρόνο να ελέγχουν και να επεμβαίνουν στην προπόνηση, ενώ με τα στοιχεία που λαμβάνουν, τους δίνεται η δυνατότητα ακόμα και να προλάβουν μια πιθανή επιβάρυνση των παικτών ή ακόμα κι έναν τραυματισμό.

Πριν λίγες μέρες βρέθηκε στο Ηράκλειο εκπρόσωπος της παραπάνω εταιρίας προκειμένου να εκπαιδεύσει τον γυμναστή της ομάδας, Νίκο Αμανατίδη, ο οποίος έχει αναλάβει τη λειτουργία του συστήματος APEX, καθώς και την ανάλυση των δεδομένων σε συνεργασία με το υπόλοιπο προπονητικό τιμ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News