default-image

Αποχαιρέτησε την Ευρώπη ο Ολυμπιακός, με ήττα στο Κίεβο (1-0)

Ποδόσφαιρο
Αποχαιρέτησε την Ευρώπη ο Ολυμπιακός, με ήττα στο Κίεβο (1-0)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Κίεβο ολοκληρώθηκε η εφετινή πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, καθώς γνώρισε την ήττα με 1-0 από τη Ντιναμό στη φάση των «32» του Europa League.

Έτσι, σε συνδυασμό με το 2-2 στο «Καραϊσκάκη», οι Πειραιώτες αποκλείστηκαν από τη συνέχεια.

Στη σημερινή αναμέτρηση βρήκαν απέναντι τους τον εξαιρετικό Μπόικο, που στον δεύτερο ημίχρονο δεν επέτρεψε με τις αποκρούσεις του, να μπουν ξανά οι «ερυθρόλευκοι» στο κόλπο της πρόκρισης.

Ο Ολυμπιακός στα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα προσπαθούσε και από το κέντρο και από τα άκρα να απειλήσει ενώ στο 16’ είχε ξανά καλή στιγμή από γύρισμα του Τσιμίκα που έβγαλε δύσκολα ο Μπόικο.

Στο 32’ όμως μετά από μία φάση διαρκείας στα καρέ του Ολυμπιακού και αδυναμία να απομακρυνθεί η μπάλα, ο Μικολένκο έβγαλε την μπάλα προς τον Σολ και τον Ισπανό να την στέλνει στην γωνία του Σα για το 1-0. Ευθύνη στην φάση είχε και το δεξί άκρο του Ολυμπιακού αλλά και ο Σισέ. Στο 35’ ο Σεπελίεφ είχε ένα σουτ άουτ. Στις καθυστερήσεις του α' μέρους ο Σα είχε μία μεγάλη επέμβαση σε τετ-α-τετ του Σολ.

Στο δεύτερο 45λεπτο, η ομάδα του Μαρτίνς προσπάθησε να πετύχει το γκολ που θα τον έβαζε ξανά στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Στο 65’ η κεφαλιά του Μασούρα από πολύ καλή θέση πέρασε άουτ, ενώ η ελληνική ομάδα είχε καλό ρυθμό. Στο 74’ ο Μασούρας έβγαλε εξαιρετικά στον Χασάν που από κοντά είδε τον Μπόικο να του λέει «όχι». Στο 81’ ο Ολυμπιακός επιχείρησε με τον Τσιμίκα να απειλήσει, αλλά δεν πέρασε την μπάλα από το τείχος. Στο 83’ ο Χασάν έστειλε την μπάλα έξω από κόρνερ του Ποντένσε. Στο 87’ ο Γκερέρο επίσης έχασε μεγάλο τετ-α-τετ, ενώ στο 91' ο Μπόικο έπιασε και σουτ του Νάτχο. Οι παίκτες του Μαρτίνς δεν κατάφεραν να αλλάξουν κάτι στο ματς και το τελικό 1-0 έστειλε τους Ουκρανούς στην επόμενη φάση του Europa League.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (Αλεξάνταρ Χάτσκεβιτς): Μπόικο, Κετζιόρα, Μπούρντα, Σαμπάνοφ, Μικολένκο, Σεπέλιεφ, Σαπαρένκο (76’ Γκαρμάς), Μπουγιάλσκι, Τσιγκάνοφ, Βέρμπιτς (92’ Ρουσίν), Σολ (92’ Αλιμπέκοφ). 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Ζοσέ Σα, Τοροσίδης, Μερία, Σισέ, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης (65’ Νάτχο), Φορτούνης (65’ Γκερέρο), Ζιλ Ντίας (46’ Μασούρας), Ποντένσε, Χασάν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News