Έργα προχωράνε στο Παγκρήτιο, το σκέπαστρο, όμως;

Απόψεις
Έργα προχωράνε στο Παγκρήτιο, το σκέπαστρο, όμως;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Με ανακοίνωση του το γραφείο τύπου του Δήμου Ηρακλείου ενημέρωσε σήμερα ότι το Παγκρήτιο Στάδιο είναι εντός των προδιαγραφών της UEFA στις υποδομές για ΑμεΑ, περιλαμβάνοντας και δήλωση του αντιδημάρχου Αθλητισμού Κώστα Βαρδαβά .

-Αναλυτικά γράφει τα εξής:

"Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στο Παγκρήτιο Σταδίο, ενόψει του πρώτου εντός έδρας αγώνα της  Εθνικής μας Ομάδας Ποδοσφαίρου για τα προκριματικά του EURO 2020,  στις 8 Ιουνίου κόντρα στην Ιταλία.

Την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου, συνεχίστηκε η κατασκευή της  νέας ράμπας, η οποία θα διασφαλίσει την πρόσβαση στην θύρα 3 του Σταδίου, σε 25 ΑμεΑ και τους συνοδούς τους, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θέτει η ΟΥΕΦΑ στους διεθνείς αγώνες της.

Επίσης ολοκληρώθηκαν εργασίες στα δημοσιογραφικά booth, ενώ έχουν αναρτηθεί  δημόσιοι  διαγωνισμοί για την αναβάθμιση των πάγκων αθλητών, για τους νέους χώρους σχολιαστών της τηλεόρασης (pitch views), τον φωτισμό του κεντρικού σταδίου και την αναβάθμιση των αποδυτηρίων.

«Ο Δήμος Ηρακλείου με το προσωπικό και τις υπηρεσίες του,  και σε στενή καθημερινή συνεργασία με την ΕΠΟ και την Περιφέρεια Κρήτης, προχωρεί με ταχείς ρυθμούς στις απαραίτητες εργασίες στο Παγκρήτιο Στάδιο, ώστε να είναι έτοιμο εγκαίρως για την φιλοξενία της Εθνικής.

Είμαστε απόλυτα συνεπείς στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει και παράλληλα αναβαθμίζουμε τις υποδομές του Σταδίου προς όφελος του αθλητισμού της πόλης και των χιλιάδων χρηστών του» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς".

Και το σκέπαστρο;

Ότι προχωράνε έργα στο Παγκρήτιο σύμφωνα με τις απαιτήσεις της UEFA, δεν υπάρχει αμφιβολία και το έχουμε σημειώσει στο χτεσινό μας ρεπορτάζ. Όχι όμως το σκέπαστρο.

Πρόκειται για το ζήτημα (και… την ταμπακέρα) που προκάλεσε αναστάτωση στην ΕΠΟ, καθώς η Ομοσπονδία που έχει αναλάβει να εκτελέσει το έργο, έχει βγει εκτός χρονοδιαγράμματος, εξαρτώμενη από την ολοκληρωμένη μελέτη που δεσμεύτηκε να εκπονήσει ο Δήμος Ηρακλείου.

Επί αυτού, δεν έγινε η παραμικρή αναφορά στην ενημέρωση τύπου του Δήμου Ηρακλείου, ούτε και στις δηλώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου, που περιλήφθηκαν σε αυτήν. Για να μάθουμε τουλάχιστον, αν συντρέχει κάτι άλλο, που θα χρεώνει στην ΕΠΟ την καθυστέρηση του διαγωνισμού βάσει και της απάντησης που έδωσε σχετικά ο Κώστας Βαρδαβάς στον αντιπρόεδρο της ΕΠΣΗ Γιώργο Πλούταρχο Κουτεντάκη: «Εμείς προχωράμε τα έργα. Η ΕΠΟ καθυστερεί να κάνει Δ.Σ. και θα το κάνει στις 23 Φεβρουαρίου. Μιλάω εγγράφως με την ΕΠΟ...».

 Ο αντιδήμαρχος Κώστας Βαρδαβάς, γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι το έργο προτεραιότητας καθώς απαιτεί χρόνο για να εκπληρωθεί η τοποθέτησή του, αλλά και χρήμα, αφού είναι αυτό που σήκωσε κατακόρυφα τις δαπάνες που έσπευσε να καλύψει η Περιφέρεια Κρήτης, καταλαβαίνοντας με ευκολία τις ωφέλειες που θα έχει η Κρήτη και η κοινωνία της, φιλοξενώντας την έδρα της εθνικής.

Ο συναγερμός που προκλήθηκε τις τελευταίες μέρες στην ΕΠΟ, προήλθε αποκλειστικά για το σκέπαστρο, αφού σύμφωνα με τις δεσμεύσεις κάθε πλευράς, επείγει η ανάθεσή του από την Ομοσπονδία, αλλά απαιτείται να έχει στα χέρια της ολοκληρωμένη μελέτη του Δήμου Ηρακλείου, που είναι ο "ιδιοκτήτης" του Σταδίου.

Μιλώντας με πρόσωπα πολλών φορέων που μετείχαν στις συσκέψεις και γνωρίζουν τις δεσμεύσεις του καθένα, οι απόψεις τους, δεν διίστανται.

Η δεσμευτική ημερομηνία 31 Ιανουαρίου που έγινε κατόπιν 5 Φεβρουαρίου και μετά φτάσαμε στις 19 Φεβρουαρίου για να επικοινωνήσει ο πρόεδρος της ΕΠΟ με τον αντιδήμαρχο αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου για τις μελέτες του σκέπαστρου, αποτελούν την πραγματικότητα. Κια γύρο από το σκέπαστρο "παίζουν" οι αντιδράσεις που καταγράφονται καθημερινά στον αθηναϊκό τύπο..

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News