Απόφαση της ΕΡΤ, που αναρτήθηκε στη "Διαύγεια" «παγώνει» την αναδιάρθρωση

Απόψεις
Απόφαση της ΕΡΤ, που αναρτήθηκε στη "Διαύγεια" «παγώνει» την αναδιάρθρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλα είναι  στον “αέρα” για την αναδιάρθρωση των ελληνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, ενώ τα σενάρια επιμένουν πως ίσως τελικά δεν θα ισχύσουν τα χρήματα που είχε αναγγείλει ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ότι οι ΠΑΕ που θα μετάσχουν στη Σούπερ Λιγκ 2 θα μοιράζονταν από 800.000 ευρώ «εγγυημένα». Επομένως και το 3+1 για υποβιβασμό από τη Super League, εξαρτάται από τις εξελίξεις, καθώς η απόφαση της ΕΡΤ ήλθε  μετά από εισήγηση του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών της, αλλά και του διευθύνοντος συμβούλου της.

Απόφαση του Δ.Σ. της ΕΡΤ που δημοσιεύεται στη «Διαύγεια» έρχεται να αναστείλει προσωρινά τις διεργασίες για την αναδιάρθρωση του ελληνικού ποδοσφαίρου με επίκεντρο τη δημιουργία της Superleague 2 με αφορμή τα ποσά που θα λαμβάνουν οι ΠΑΕ της νέας κατηγορίας.

Η ΕΡΤ μέσω απόφασης που έβγαλε το Δ.Σ της και εξέδωσε στη «Διαύγεια» επί της ουσίας παγώνει τις διεργασίες για την… γέννηση της Superleague 2 μέχρι τον Μάρτιο. Όλο αυτό αφορά τις συμβάσεις και τα εγγυημένα χρήματα που αναμένεται να μοιραστούν οι ομάδες που θα μετάσχουν στη νέα κατηγορία που θα δημιουργηθεί, τα οποία ανέρχονται στις 800.000 ευρώ σύμφωνα με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη.

Ομάδα εργασίας ώστε να προχωρήσει η διαδικασία δημιουργίας της Superleague 2 έχει ήδη δημιουργηθεί, με την αναδιάρθρωση να βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, αλλά τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί τελειωμένο πριν διευθετηθούν όλες οι λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα με την ΕΡΤ.

Αναλυτικά η απόφαση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.» («ΕΡΤ ΑΕ»), λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών με αρ. πρωτ. : 13/15.01.2019 και την προφορική εισήγηση του Διευθύνοντος Συμβούλου, σχετικά με την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων μετάδοσης των εντός έδρας αγώνων επτά ΠΑΕ, αποφασίζει με πέντε ψήφους υπέρ και μία λευκή ψήφο και εγκρίνει τη Σύμβαση Παραχώρησης Δικαιωμάτων Μετάδοσης Ποδοσφαιρικών Αγώνων και Λοιπών Σχετικών Θεμάτων, που υπογράφηκε στις 28.12.2018 μεταξύ της ΕΡΤ ΑΕ, της Super League και των επτά ΠΑΕ και την παράταση ισχύος του από 10.08.2018 Προσυμφώνου Διάθεσης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων μεταξύ της ΕΡΤ ΑΕ και των ΠΑΕ : ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΑΡΗ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΛΑΜΙΑΣ, ΞΑΝΘΗΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ μέχρι 10.03.2019, κατά το μέρος που αφορά την κατάρτιση των οριστικών συμβάσεων για τις ομάδες που θα αγωνίζονται στη Super League 2» .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News