Δύσκολη νίκη τoυ Ολυμπιακού στην Πάτρα

Αθλητισμός
Δύσκολη νίκη τoυ Ολυμπιακού στην Πάτρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επικράτησε 80-77 του Προμηθέα κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο μία συνεχόμενη πεντάδα αγώνων…

Ο Ολυμπιακός, μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, πήρε τη νίκη απέναντι στον Προμηθέα στην Πάτρα με 80-77 και έκλεισε έτσι με ιδανικό τρόπο ένα 9ήμερο... φωτιά, με 5 αγώνες!

Ο Προμηθέας ξεκίνησε καταπληκτικά την αναμέτρηση και πήρε το προβάδισμα γρήγορα με +9 (13-4 3’), αιφνιδιάζοντας τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες μείωσαν, όμως ο Προμηθέας κράτησε τον έλεγχο και έκλεισε το δεκάλεπτο στο 23-17.

Ο Προμηθέας έφτασε στο +12 (29-17 11’) με καλάθι του Κασελάκη, όμως ο Ολυμπιακός σε εκείνο το σημείο αντέδρασε, κυρίως με τους Σπανούλη και Μπόγρη, κάνοντας το 29-29 με καλάθι του Έλληνα σέντερ. Ο Προμηθέας έσπασε το σερί του Ολυμπιακού, όμως οι Πειραιώτες έμοιαζαν ασταμάτητοι, πηγαίνοντας τελικά στο ημίχρονο με το υπέρ του 35-41.

Ο Ολυμπιακός κρατούσε το προβάδισμα, παρά την προσπάθεια του Προμηθέα, με τους Πειραιώτες να παίρνουν πολύτιμες λύσεις από τον Μπόγρη και τον Παπανικολάου, οι οποίοι ήταν εξαιρετικοί σε επίθεση, αλλά και σε άμυνα. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο +10 (45-55 27’), με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 52-57, χάρη σε ένα ξέσπασμα των Πατρινών.

Οι Πειραιώτες πάτησαν και πάλι το πόδι στο γκάζι και έφτασαν στο +14 (59-74 35’), με τον Προμηθέα να αντιδρά σε εκείνο το σημείο και να κάνει ένα τρομερό ντεμαράζ, μειώνοντας στο δίποντο (75-77 39:30). Ο Βασίλης Σπανούλης με 2 βολές ανέβασε το προβάδισμα του Ολυμπιακού και ο Κώστας Παπανικολάου με άλλη μια βολή έφερε το παιχνίδι στους 5 πόντους. Ο Χολ έκανε το 77-80 και ένα λάθος του Ολυμπιακού έδωσε την ευκαιρία στον Προμηθέα να έχει την τελευταία επίθεση με 3,5’’. Λίποβι και Χολ αστόχησαν και ο Ολυμπιακός πήρε ένα σπουδαίο «διπλό» με 77-80.

Πηγή: superbasket.gr 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News