Αθλητισμός

Οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στο Ευρωπαϊκό του βόλεϊ

Ποιοι είναι οι αντίπαλοι των Εθνικών Ελλάδας Ανδρών και Γυναικών...

Ολοκληρώθηκαν οι 7 προκριματικοί όμιλοι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Aνδρών και έγιναν γνωστές οι 24 χώρες που θα μπουν στην κληρωτίδα της 16ης Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες. 

Ελλάδα, Ρουμανία, Εσθονία, Σλοβακία, Πορτογαλία, Λευκορωσία και Ουκρανία πέρασαν στο Euro ως πρώτες στους ομίλους τους και οι 5 καλύτερες δεύτερες που προκρίθηκαν είναι οι Ισπανία, Φινλανδία, Μαυροβούνιο, Αυστρία και Σκόπια.
Στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών 2019 έχουν προκριθεί απ΄ευθείας οι τέσσερις ομάδες που είναι οικοδέσποινες των τεσσάρων ομίλων και είναι η Γαλλία, η Σλοβενία, το Βέλγιο και η Ολλανδία.
Επίσης από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2017 έχουν προκριθεί απ΄ευθείας οκτώ ομάδες και είναι Ρωσία, Γερμανία, Σερβία, Ιταλία, Βουλγαρία, Τσεχία, Πολωνία και Τουρκία. H τελική φάση θα διεξαχθεί το διάστημα 12-29 Σεπτεμβρίου σε 4 χώρες (Γαλλία, Σλοβενία, Βέλγιο και Ολλανδία).
Την ίδια ώρα ολοκληρώθηκαν και οι 6 προκριματικοί ομίλων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών και συμπληρώθηκε το παζλ των 24 ομάδων που θα λάβουν μέρος στη κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης.
Ελλάδα, Βέλγιο, Κροατία, Γαλλία, Εσθονία, Ισπανία πήραν την πρόκριση ως πρώτες στους ομίλους τους και ως δεύτερες προκρίθηκαν οι Σλοβενία, Ελβετία, Ουκρανία, Πορτογαλία, Φινλανδία και Ρουμανία. Να σημειωθεί πως η Εθνική μας ομάδα και του Βελγίου ήταν οι μόνες που ολοκλήρωσαν την προκριματική φάση με 0 σετ παθητικό.

Στα τελικά του Ευρωπαϊκού Γυναικών είχαν ήδη προκριθεί οι τέσσερις διοργανώτριες χώρες, δηλαδή, Τουρκία, Πολωνία, Ουγγαρία και Σλοβακία. Τέλος, στο Εuro θα συμμετέχουν και οι οκτώ χώρες από την κατάταξη του Ευρωπαϊκού του 2017 που είναι Σερβία, Ολλανδία, Αζερμπαϊτζάν, Ιταλία, Ρωσία, Λευκορωσία, Γερμανία και Βουλγαρία.
Η κλήρωση των ομίλων θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη στις 23 Ιανουαρίου. Η τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θα διεξαχθεί 23 Αυγούστου με 8 Σεπτεμβρίου σε 4 χώρες (Τουρκία, Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια