Να κερδίσει και τον "τελικό" με την Κύμη θέλει το Ρέθυμνο

Αθλητισμός
Να κερδίσει και τον "τελικό" με την Κύμη θέλει το Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κρητική ομάδα υποδέχεται αυτή της Εύβοιας στο "Μελίνα Μερκούρη" με ξεκάθαρο στόχο...

Το Ρέθυμνο Cretan Kings υποδέχεται σήμερα την Κύμη στο «Μελίνα Μερκούρη», στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Basket League. Και...όσο βέβαιο είναι αυτό, άλλο τόσο είναι πως για την κρητική ομάδα υπάρχει μπροστά ένας μονόδρομος: Η κατάκτηση της νίκης: Από το τζάμπολ της αναμέτρησης που θα πραγματοποιηθεί στις 16.30 (μετάδοση ΕΡΤ2 BL Show) μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου πρέπει να καταθέσει τα πάντα για το ροζ φύλλο αγώνα!

Ο κόουτς μίλησε χθες στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας για την κρισιμότητα του ματς και την επιτακτική ανάγκη για επιτυχία: "Αυτό το παιχνίδι συγκαταλέγεται σε μία σειρά αγώνων που το πρέπει είναι ένας παράγοντας που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη συμπεριφορά και τις αποφάσεις μας. Ταυτόχρονα είναι κάτι που το έχουμε βάλει στην καθημερινότητα μας και διαχειριζόμαστε με σύνεση και ηρεμία.

Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα που διαθέτει ικανούς σκόρερ, αθλητικότητα και ταχύτητα, ενώ στο πίσω μέρος του γηπέδου αμύνεται με σκληρότητα και επιθετικότητα. Η αμυντική μας συμπεριφορά, ο έλεγχος των ριμπάουντ και η καθαρότητα των αποφάσεων μας στην επίθεση είναι τα 3 κομμάτια που θέλουμε να εστιάσουμε στο αυριανό (σ.σ. σημερινό ματς)", είπε αρχικά για να προσθέσει:

"Όλον αυτόν τον καιρό δώσαμε έμφαση στον ψυχολογικό τομέα και στο κομμάτι της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησης των παιδιών. Να πιστέψουν στις πραγματικές τους δυνατότητες. Να αυξήσουμε την επιθετικότητα μας στο κομμάτι της αμυντικής μας συμπεριφοράς και της ομαδική μας άμυνας. Στην επίθεση να ανεβάσουμε την ταχύτητα μας, την κυκλοφορία της μπάλας και την κίνηση χωρίς την μπάλα. Αυτά ήταν τα κομμάτια που δουλέψαμε τις τελευταίες εβδομάδες.

Βάσει αριθμών και βαθμολογίας έχουμε κοινό στόχο με την Κύμη". Ο τεχνικός του Ρεθύμνου κατέληξε με το απαραίτητο κάλεσμα στον κόσμο: "Εξωγενείς παράγοντες, όπως η έδρα, ίσως να παίξουν τον ρόλο τους εφόσον εμείς κάνουμε αυτά που πρέπει. Η παρουσία του κόσμου παίζει πάντα καταλυτικό ρόλο στην ψυχολογία των παιδιών και στην καταβολή ενέργειας και προσπάθειας μέσα στο παρκέ. Για μας είναι απαραίτητη η παρουσία των φιλάθλων μας σε αυτήν τη δύσκολη σειρά παιχνιδιών, όπως ακριβώς έπραξαν στον αγώνα με τον Χολαργό".

                                    Το πρόγραμμα στη Basket League

Aναλυτικά το πρόγραμμα για την 9η αγωνιστική στη Basket League περιλαμβάνει τα παιχνίδια:

Α.Παπανδρέου: 17.30, Περιστέρι-Πανιώνιος

Μ.Μερκούρη: 16.30, Ρέθυμνο-Κύμη

ΟΑΚΑ: 17.00, ΑΕΚ-Λαύριο

Δ. Τόφαλος: 17.30, Προμηθέας Π.-Άρης

Βενετόκλειο: 15.15, Κολοσσός Ρ.-Ολυμπιακός

Αντ. Τρίτσης: 15.00, Χολαργός-Ήφαιστος Λήμνου

ΠΑΟΚ: 17.00, ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

Η βαθμολογία 

Ολυμπιακός 15

Περιστέρι 15

Παναθηναϊκός 14*

ΑΕΚ 14

ΠΑΟΚ 13

Προμηθέας 13

Ήφαιστος 12

Λαύριο 11

Πανώνιος 11

Χολαργός 11

Άρης 10

Ρέθυμνο 9

Κύμη 9

Κολοσσός 8*

* Οι ομάδες που έχουν παιχνίδι λιγότερο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News