Το "Χρυσό Κλειδί" του ΟΦΗ, οι μεταγραφές Σαμαρά και το ταξίδι Παλυβού

Απόψεις
Το "Χρυσό Κλειδί" του ΟΦΗ, οι μεταγραφές Σαμαρά και το ταξίδι Παλυβού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΙ ΕΝΝΙΑ ΜΑΧΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ "ΓΕΝΤΙ ΚΟΥΛΕ"

Η νίκη του ΟΦΗ επί του Παναθηναϊκού, ήταν μονόδρομος προκειμένου να δημιουργηθεί βατήρας αντεπίθεσης για την κρητική ομάδα. Το πόσο σημαντικό ήταν αυτό το πέρασμα, γίνεται χειροπιαστό από… το να μην είχε συμβεί…

Οι μάχες που ακολουθούν για την επίτευξη του στόχου ωστόσο είναι δυνατές και δη σε έναν πόλεμο που συνηθίζει να παίρνει και τη μορφή του «ανορθόδοξου» στο β΄ γύρο. Ο ΟΦΗ θα μπορέσει να καθορίσει τη θέση του ξαναβρίσκοντας τη δυναμική του στο «Γεντί Κουλέ».

Μετά τον Αστέρα στην Τρίπολη όπου θα πρέπει να πιστοποιήσει την αξία της νίκης του με τον Παναθηναϊκό σε εμφάνιση και να προσπαθήσει για θετικό αποτέλεσμα, έχει να φιλοξενήσει συνεχόμενα στο πρόγραμμά του τον Ατρόμητο (κλείνει ο γύρος), τον Πανιώνιο και τον Παναιτωλικό (δύο πρώτες αγωνιστικές του δεύτερου). Στο «Γεντί Κουλέ» θα έχει όμως και πολλούς τωρινούς ανταγωνιστές του (Ξάνθη, Λαμία, Λάρισα, Λεβαδειακός, Γιάννινα και Αστέρα Τρίπολης). Εννέα συνολικά παιγνίδια μέσα στο σπίτι όπου ένας ΟΦΗ ενδυναμωμένος σε όλα τα επίπεδα και με τη στήριξη του κόσμου, μπορεί να επιτύχει μέσα από σκληρό αγώνα την άνετη παραμονή του. Το μεγάλο κλειδί βρίσκεται στην έδρα του… κι ότι πάρει εκτός από τις τωρινές ομάδες της πρώτης εξάδας (ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Άρη) συν τον βυθισμένο Απόλλωνα Σμύρνης!

Φέρνει παίκτες ο Σαμαράς - Το ταξίδι του Άγγελου Παλυβού

Η ενίσχυση του ΟΦΗ από τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, «τρέχει» αταλάντευτη βάσει του προγραμματισμού της ομάδας. Ο Γιάννης Σαμαράς, λέγεται ότι έχει κάνει πολύ δουλειά, αξιοποιώντας τις επαφές του στο εξωτερικό και ότι ήδη υπάρχουν συμφωνίες με ποδοσφαιριστές. Υπήρξε μάλιστα και το ενισχυτικό πέρασμα του Άγγελου Παλυβού από την Ολλανδία, ώστε να είναι δυνατές ακόμη και ανακοινώσεις, μερικές από τις οποίες ίσως γίνουν ακόμη και πριν τα Χριστούγεννα! Η περίοδος και οι απαιτήσεις της ομάδας, χρειάζονται έτοιμους παίκτες που θα ενισχύσουν την προσπάθεια της αντεπίθεσης, αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξει και ολίγον τι «κράμα» με ευκαιρίες νέων παικτών που έχουν χαρακτηριστεί εξελίξιμοι.

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ...

#Πολύ τσίρκο... Αγγίζει τα όρια της γελοιότητας η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και με τα λόγια και με τις πράξεις που φτιάχνουν την πραγματικότητά του σε επαγγελματικό επίπεδο. Από την πλάνη της εξυγίανσης, ως τους πρωταγωνιστές του Θεάτρου του Παραλόγου κάθε αγωνιστικής…

#Ο Αλέξης (Κούγιας) πήγε στην ΕΠΟ και κατέθεσε τα δελτία και η Λάρισα τα παίρνει πίσω με τον Σωτήρη (Μάρκου)!

–Ούτε ο Ευγένιος (Ιονέσκο), ο θεμελιωτής του Θεάτρου του Παραλόγου δεν θα μπορούσε να τα βγάλει πέρα με όσα συμβαίνουν δημιουργώντας τεχνητές εντάσεις και χαρακτηρίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο... Το είχε πει όμως: «Τα πάντα είναι κωμικά, τίποτα δεν είναι τραγικό, όλα είναι πραγματικά και μη, δυνατά και αδύνατα, σοβαρά και γελοία». Έλεγε όμως και ότι «λογική είναι η τρέλα των δυνατών».

-Έτσι αυτά που μένουν είναι το "Λευτεριά στην Βόρεια Μύκονο" και… το «φάε λίγο τυρί Τρικάλων»!

#Η ισοφάριση Πανιώνιου με τον Ρόλαντ Αλμπεργκ στο 95’ επί Λεβαδειακού και η νίκη του Παναιτωλικού επί του Απόλλωνα Σμύρνης, στο βαθμολογικό πίνακα αξιολογήθηκαν από τους θεωρητικούς του πίνακα. Πανιώνιος και Παναιτωλικός είναι οι μεταπροσεχείς αντίπαλοι του ΟΦΗ στο Γεντι Κουλέ, θα είναι πιο άνετοι, όχι διασφαλισμένοι.

-Με την ευκαιρία κοιτάξαμε και το πρόγραμμα του Λεβαδειακού. Έχει απανωτά ματς μπροστά με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό…

-Από χτες οι θέσεις για παραμονή στην κατηγορία από 3+1 έγιναν 2+1. Το σκάφος του Απόλλωνα «βυθίστηκε»… (Εκτός κι αν πάρει σε περιτύλιγμα δώρου 10 με 12 νίκες στις 17 αγωνιστικές που απομένουν…)

#Εκεί που οι «αιώνιοι» μονοπωλούσαν την παρουσία τους στους έξι συνεχόμενους τελικούς κυπέλλου μπάσκετ μέχρι την περίοδο 2012-13, σαν να έγιναν μάγια στα μπαλάκια και Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός δεν διασταυρώνονται από την κληρωτίδα των ημιτελικών σε τελικό, όπως και φέτος, που δεν θα τους δούμε να βγάζουν τα μάτια τους, στα Δύο Αοράκια!

-Πέρσι ζήσαμε ζωντανά (στα Δύο Αοράκια) τη μαρτυρία του τελικού ΑΕΚ – Ολυμπιακού και το 2014 αυτή του Παναθηναϊκού – Άρη!

 -SMS: «Δεν υπάρχει άλλη έδρα από το Παγκρήτιο που μπορεί να ξεκινήσει η Εθνική με μια αγκαλιά απέναντι στην Ιταλία στα προκριματικά του Euro 2020. Η μία (έδρα) έχει Πρέσπες, η άλλη  ναζί, και η παράλλη εχθρούς, κοκ… Πώς να ξεκινήσει μια «αγγελική» ομάδα που έπεσε μια ολόκληρη κατηγορία στην UEFA, με μια ήττα από την Εσθονία; Ζόρικη η κατάσταση και η ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ, μάλλον διευκόλυνε…»

-VIBER: «Purge… όπως λέμε Εξυγίανση! Πάντα επίκαιρη και πλάνα λέξη». (Чистка για όσους την προτιμούν στα Ρωσικά).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News