Τι γίνεται 42 χρόνια μετά για ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ;

Αθλητισμός
Τι γίνεται 42 χρόνια μετά για ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα στατιστικά και η προϊστορία έχουν πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον ενόψει του αποψινού αγώνα...
ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ απόψε και στα στοιχεία για τον αγώνα που έδωσε η διοργανώτρια αρχή υπάρχει και μια τρομερή σύμπτωση... Μπορείτε να διαβάσετε και να τη διαπιστώσετε... "Ακόμα αναπνέει το οξυγόνο που του έδωσε η νίκη επί του Λεβαδειακού, ο ΠΑΣ Γιάννινα. Η συγκομιδή ενός βαθμού στα προηγούμενα έξι παιχνίδια είχε φέρει σύννεφα πάνω από τη λίμνη. Πέτυχε δύο γκολ σε αυτό το παιχνίδι, όσα είχε βάλει στα έξι προηγούμενα συνολικά. Ωστόσο η ομάδα που έκανε σημαντική πορεία τα προηγούμενα χρόνια θέλει κι άλλες επιτυχίες για να πλησιάσει στο κοντινό της παρελθόν.

 Στα Γιάννινα ταξιδεύει ο ΟΦΗ, που έχει μόλις επτά βαθμούς, ενώ έκανε την τρίτη ήττα στην έδρα του και παραμένει με μοναδική νίκη αυτή επί του Ολυμπιακού. Εκτός έδρας δεν έχει νίκη, ωστόσο έχει πάρει ισοπαλία στα μισά από τα έξι που έχει δώσει. Συνολικά έχει 20 αγώνες χωρίς νίκη εκτός έδρας για την Super League Σουρωτή, από τις 19 Οκτωβρίου 2014, όταν νίκησε στη Λεωφόρο τον Παναθηναϊκό 2-1. Ωστόσο τις εκτός έδρας νίκες του τις έχει κάνει τα τελευταία χρόνια είτε στην Κρήτη είτε στο Λεκανοπέδιο. Σε έδρα της περιφέρειας έχει να νικήσει από τον Ιανουάριο του 2012 στη Λιβαδειά.

Ο ΠΑΣ έχει αμβλύνει τα τελευταία χρόνια την παράδοση, που είναι με τη μεριά του ΟΦΗ. Η ομάδα της Ηπείρου έχει νικήσει στα τρία από τα τέσσερα τελευταία (το ένα χωρίς αγώνα) μειώνοντας το... σκορ σε νίκες από 9-14 σε 12-14! Ο ΟΦΗ έχει μια νίκη στα τελευταία οκτώ μεταξύ τους.

 Στην έδρα του ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, ενώ έχει τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες μετά την ήττα στις 14 Ιανουαρίου 2001 με 2-1 (62' Γήτας - 46' Μαρινάκης, 90' Αδάμος). Σε εκείνο το ματς ο ΠΑΣ είχε υπηρεσιακό προπονητή τον Ανδρέα Μπονόβα και είναι η σεζόν που έπαιξαν μεταξύ τους πλέι άουτ και επικράτησε ο ΟΦΗ, ενώ έπεσε ο ΠΑΣ.

 Το παιχνίδι παρουσιάζει μια εντυπωσιακή σύμπτωση!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα παίζει 1η Δεκεμβρίου στην έδρα του για πρώτη φορά μετά από 42 χρόνια. Το 1976 είχε νικήσει 3-0 τη Νάουσα στο Κύπελλο. Από τότε έχει παίξει άλλες έξι φορές 1η Δεκεμβρίου, αλλά όλες εκτός έδρας!

 Και ο ΟΦΗ παίζει 1η Δεκεμβρίου εκτός έδρας για πρώτη φορά μετά από 42 χρόνια! Το 1976 είχε νικήσει στο Κορωπί 1-0 για το Κύπελλο. Από τότε έχει παίξει άλλες πέντε φορές 1η Δεκεμβρίου, όλες εντός έδρας!"

 Η ιστορία

Νίκες ΠΑΣ Γιάννινα: 12

Ισοπαλίες: 11

Νίκες ΟΦΗ: 14

 Με γηπεδούχο τα Γιάννινα

Νίκες Γιάννινα: 9

Ισοπαλίες: 7

Νίκες ΟΦΗ: 2

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News