Το «σαφάρι», οι κορυφαίοι και ο νέος σούπερμαν!

Απόψεις
Το «σαφάρι», οι κορυφαίοι και ο νέος σούπερμαν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Σαφάρι" στις Κάτω Χώρες και τη Γερμανία επιχειρεί αυτές τις μέρες ο Γιάννης Σαμαράς με επίκεντρο το Αϊντχόβεν. Ο διευθυντής ποδοσφαίρου της ΠΑΕ ΟΦΗ -σύμφωνα με πληροφορίες- προσπαθεί να βρει κατάλληλες μεταγραφικές λύσεις για την ενδυνάμωση της ομάδας στην περίοδο του Ιανουαρίου, αξιοποιώντας και τις προσωπικές του γνωριμίες.  Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται στην Ολλανδία και το Βέλγιο και ότι γενικότερα επιζητεί παίκτες που μπορούν να ενσωματωθούν αμέσως στην ομάδα. Στα πλαίσια αυτής της αποστολής θα γίνουν και οι επαφές που ανακοινώθηκαν με την Ντόρντμουντ, ίσως και άλλες ομάδες για συνεργασίες σε αναπτυξιακό επίπεδο.

-Η Ντόρτμουντ είναι τεράστιο ποδοσφαιρικό μέγεθος από τις Ακαδημίες της έως την υψηλή της εικόνα ως ομάδα. Αυτή η πρωτοβουλία του Κώστα Ρεπανάκη με την πρωτοπόρο και αήττητη της Μπουντεσλίγκα, θα είναι σημαντικό να αξιοποιηθεί από τον ΟΦΗ και τον σπεσιαλίστα Γιάννη Σαμαρά, που αναλαμβάνει τη σκυτάλη… (Θα δει σήμερα ο πάλαι ποτέ γενικός αρχηγός του ΟΦΗ το Ντόρτμουμντ- Φράιμπουργκ, για την 13η αγωνιστική;…)

-Υπάρχει Γερμανικό ενδιαφέρον για λειτουργία ενός καμπ Ακαδημίας στο ΒΑΚ, από μεγάλη χορηγό εταιρεία της Ντόρντμουντ;

-SMS: «Σέρνεται πολύ η γαστρεντερίτιδα αυτόν τον καιρό και η ιογενής της ισχύς, μετά τους «δύο», αναμένεται να επιδράσει και σε τρίτο (έτοιμη είναι…) ίσως και σε τέταρτο πρόσωπο, μη σας πω και σε πέμπτο κοκ… Η κουρτίνα άνοιξε, το μεγάλο παζάρι ξεκίνησε. Προσοχή στον… Ζονγκ!»

-VIBER: "My secretary accepts only great persons, tell me quickly what you want, here in the hallway..."

-ΣΤΟ ΝΤΟΥΚΟΥ: Το ότι η εθνική μας ομάδα έπεσε στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας, από την ήττα αλά Φερόε από την Εσθονία, πως το περνάνε… στο έτσι; Όπως περνάνε αυτό το «ούτε πάνω από το πτώμα μας δεν θα παίξει η Εθνική στην Τούμπα», από την ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ, που δεν είναι δυνατόν να ξεπεραστεί;

-Τόση αγνωσία έχουν στα οργανωτικά στην ΕΠΟ, που έγιναν δυο παιγνίδια στο ΟΑΚΑ μεταξύ φίλων και στο ένα τους πέρασε… η «εισβολή» των νεοναζί στις κερκίδες;

-ΑΠΟΡΙΑ: Με τέτοιο ιστορικό στην εν γένει  διαιτησία του Λάμπρου, θα ανησυχεί άραγε και ο κ. Χριστοβασίλης, μετά τη συνάντηση με τον Περέιρα και τις υποσχέσεις του Πορτογάλου; Ή εμπιστεύεται τυφλά, τους «συστημικούς» του «πόλου»;

-ΚΑΛΑ ΜΑΤΙΑ: Ο Βλάνταν Ίβιτς ξέρει τι εστί Γιώργος Γιακουμάκης (έχει προταθεί) και τον θέλει στην πρωτοπόρο του πρωταθλήματος στο Ισραήλ Μακάμπι Τελ Αβίβ

-ΟΙ ΔΑΝΕΙΚΟΙ: Αυτή είναι η τάξη που έβαλε η FIFA στους δανεισμούς των παικτών  από την αγωνιστική περίοδο 2020/21. Να έχουν  οι ομάδες το δικαίωμα να περιλαμβάνουν στο δυναμικό τους έως και οκτώ δανεικούς παίκτες; Επειδή η Τσέλσι έχει 39 παίκτες, που παίζουν στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ή αγωνίζονται σε άλλες ομάδες, με τη μορφή του δανεισμού; Χαρά Θεού εν Ελλάδι!

-ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΗΜΑΝΕΙ: «Ο αθλητισμός που μου αρέσει δεν είναι σύγκρουση, αλλά σύγκριση, οι ιδέες συζητούνται αλλά και γίνονται σεβαστές. Σέβομαι τους οπαδούς των άλλων ομάδων, όπως και εγώ υποφέρουν από πάθος. Ο αθλητισμός που μου αρέσει δεν προσβάλλει. Στον αθλητισμό δεν υπάρχουν εχθροί. Φτάνει πια με τις προσβολές, που γίνονται επίσης στα social media» (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, προπονητής Γιουβέντους στα πλαίσια της εκστρατείας #LoSportcheMiPiace)

IFFHS: Κορυφαίοι Ντεσάμπ και Ζιντάν για το 2018

Κορυφαίοι προπονητές για το 2018 είναι δύο Γάλλοι, όπως σχετικά ανακοίνωσε η διεθνής ομοσπονδία ιστορίας και στατιστικής του ποδοσφαίρου, που εδρεύει στο Βισμπάντεν της Γερμανίας. Σύμφωνα με τους ειδικούς της IFFHS, καλύτερος ομοσπονδιακός προπονητής της χρονιάς είναι ο Ντιντιέ Ντεσάμπ, που οδήγησε την εθνική Γαλλίας στην κατάκτηση του Μουντιάλ της Ρωσίας, ενώ ο Ζινεντίν Ζιντάν, που κατέκτησε ξανά το champions league με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αναδείχθηκε κόουτς της χρονιάς σε συλλογικό επίπεδο. Αναλυτικά:

ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΙ:

1. Ντιντιέ Ντεσάμπ      (Γαλλία)  304 βαθμοί

2. Ζλάτκο Ντάλις        (Κροατία) 198

3. Ρορμπέρτο Μαρτίνεθ   (Βέλγιο)   84

4. Στάνισλας Τσερτσέσοφ (Ρωσία)    26

5. Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ    (Αγγλία)   18

ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ:

1. Ζινεντίν Ζιντάν      (Γαλλία)   296 βαθμοί

2. Γιούργκεν Κλοπ       (Γερμανία) 109

3. Πεπ Γκουαρντιόλα     (Ισπανία)  105

4. Ντιέγκο Σιμεόνε      (Αργεντινή) 48

5. Mασιμιλιάνο Αλέγκρι  (Ιταλία)  33

Σακίλ Ο' Νιλ: «Ο Giannis είναι ο νέος σούπερμαν!»

Ο θρυλικός  Σακίλ Ο' Νιλ, δουλεύει πλέον ως τηλεσχολιαστής, δήλωσε πως το παρατσούκλι του "Σούπερμαν" ανήκει πλέον στον διάσημο άσο των Μπακς Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Δεν έχω δώσει ποτέ μου το παρατσούκλι μου αυτό σε κανέναν, αλλά το δίνω σε αυτόν. Είναι ο νέος σούπερμαν του ΝΒΑ!».

Στον «πάγο» η πυγμαχία από τη ΔΟΕ

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι «παγώνει» τη συμμετοχή της πυγμαχίας στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020 στο Τόκιο, καθώς περιμένει τα αποτελέσματα της έρευνας για διαφθορά, που διεξάγεται στο εσωτερικό της διεθνούς ομοσπονδίας ερασιτεχνικής πυγμαχίας (AIBA). Η ΔΟΕ είχε αντιδράσει στην εκλογή του επιχειρηματία Γκαφούρ Ρακίμοφ από το Ουζμπεκιστάν στην προεδρία της AIBA στέλνοντάς της, τελεσίγραφο να βάλει σε τάξη τα θέματα διαφθοράς και ντόπινγκ στην πυγμαχία, πριν εξετάσει την επαναφορά του αθλήματος στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News