Γιορτή Αθλητισμού στη μνήμη Σηφάκη παρουσία Ολυμπιονικών!

Αθλητισμός
Γιορτή Αθλητισμού στη μνήμη Σηφάκη παρουσία Ολυμπιονικών!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια μεγάλη Γιορτή Αθλητισμού πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κλειστό Γυμναστήριο στα Δύο Αοράκια στη μνήμη του αδικοχαμένου αθλητή Γιώργο Σηφάκη, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα το 2014.

Περισσότεροι από 2.000 μαθητές από σχολεία του Ηρακλείου έδωσαν το παρών και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να φωτογραφηθούν με τεράστια ονόματα του ελληνικού αθλητισμού, που αναδείχτηκαν Ολυμπιονίκες κατά το παρελθόν.

Την Γιορτή Αθλητισμού τίμησαν με την παρουσία τους ο τρεις φορές χρυσός ολυμπιονίκης και μία χάλκινος στην άρση βαρών Πύρρος Δήμας, ο 4ο ολυμπιονίκης της ελληνορωμαϊκής πάλης Κώστας Θάνος, ο 7ος ολυμπιονίκης της ελευθέρας πάλης Ηρακλής Δεσκουλίδης, αλλά και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας στην ελληνορωμαϊκή πάλη, Γιάννης Καργιωτάκης.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης, με αφορμή την απώλεια του Γιώργου Σηφάκη, ήταν αφιερωμένο στην οδική ασφάλεια και το δεύτερο στην παρουσίαση ολυμπιακών και παραολυμπιακών αθλημάτων, με στόχο την παρακίνηση των παιδιών για την ενεργή ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό.

Σε θέματα οδικής ασφάλειας αναφέρθηκαν ο Στέλιος Καρακούδης, πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κρήτης και οργανωτικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και ο πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΕΣΥΠΡΟΤΑ) Γιάννης Λιονάκης.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν διάφορα αθλήματα, όπως μπάσκετ με αναπηρικό αμαξίδιο, χειρήλατο ποδήλατο, άρση βαρών, ξιφασκία κ.ά.

Παράλληλα, έγινε η παρουσίαση των αθλημάτων της πάλης και της άρσης βαρών (από τον Αθλητικό Σύλλογο “ΠάλEυE”), της άρσης βαρών για ΑμεΑ (από το Αθλητικό Σωματείο “Τάλως”), της ξιφασκίας (από τη ΓΕΗ), του μπάσκετ με αναπηρικά αμαξίδια (από τον ΑΣΚΑ Ηράκλειο) και του καράτε (από την Ακαδημία Shotokan Karate Do Ηρακλείου).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News