Αθλητισμός

Λάμψη Ολυμπιονικών στη μνήμη του Γ. Σηφάκη αύριο στη Γιορτή του Αθλητισμού

Η εκδήλωση θα γίνει στα Δυο Αοράκια από τις 09.00 μέχρι τις 14.00

Με τον Πύρρο Δήμα και άλλα μεγάλα ονόματα του ελληνικού αθλητισμού, πραγματοποιείται το πρωί της Πέμπτης 15 Νοεμβρίου, στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου στα Δυο Αοράκια, η «Γιορτή Αθλητισμού 2018 στη μνήμη του πρωταθλητή ποδηλασίας ΑμεΑ Γιώργου Σηφάκη».

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης από τον Σύλλογο ΠΑ.ΛΕΥ.Ε  με αφορμή την απώλεια του Γιώργου Σηφάκη σε τροχαίο δυστύχημα, θα είναι αφιερωμένο στην οδική ασφάλεια. Και το δεύτερο στην παρουσίαση  Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αθλημάτων, με στόχο την παρακίνηση των παιδιών για την ενεργή ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό.

 Στους μαθητές θα μιλήσουν, ο τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης και μία χάλκινος στην Άρση Βαρών Πύρρος Δήμας, ο 4ος Ολυμπιονίκης της Ελληνορωμαϊκής Πάλης Κώστας Θάνος, ο 7ος Ολυμπιονίκης της Ελευθέρας Πάλης Ηρακλής Δεσκουλίδης και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας στην Ελληνορωμαϊκή Γιάννης Καργυωτάκης.

 Σε θέματα οδικής ασφάλειας θα αναφερθούν ο Στέλιος Καρακούδης, Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κρήτης και Οργανωτικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και ο πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΕΣΥΠΡΟΤΑ) Γιάννης Λιονάκης.

 Τέλος, θα παρουσιαστούν τα αθλήματα της Πάλης και της Άρσης Βαρών (από τον Αθλητικό Σύλλογο «ΠάλEυE»), της Άρσης Βαρών για ΑμεΑ (από το Αθλητικό Σωματείο «Τάλως»), της Ξιφασκίας (από την ΓΕΗ), του Μπάσκετ με Αναπηρικά Αμαξίδια (από τον ΑΣΚΑ Ηράκλειο) και του Καράτε (από την Ακαδημία Shotokan Karate Do Ηρακλείου).

Η εκδήλωση ξεκινά στις 09.00 και ολοκληρώνεται στις 14.00.

Σχόλια