Ζητείται επειγόντως ανάκαμψη...

Ποδόσφαιρο
Ζητείται επειγόντως ανάκαμψη...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω... Κάπως έτσι έχει κυλήσει το φετινό πρωτάθλημα για τον ΟΦΗ, “φροντίζοντας” ό,τι χτίζει, στη συνέχεια να το χαλά.

Μετά από 10 αγωνιστικές στη Super League η ομάδα έχει “καρφωθεί” στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και δυστυχώς οι βαθμολογικές επιδόσεις του ανταποκρίνονται σχεδόν απόλυτα και στην αγωνιστική του εικόνα.

Σε ελάχιστα παιχνίδια ο ΟΦΗ ήταν ανταγωνιστικός απέναντι στους αντιπάλους του, έχοντας απολογισμό μία καλή και ψυχωμένη εμφάνιση με τον Ολυμπιακό, κάποια ξεσπάσματα στα υπόλοιπα παιχνίδια, αλλά συνήθως τα πράγματα ήταν απογοητευτικά.

Αποκορύφωμα βέβαια αποτέλεσαν τα δύο τελευταία ματς με τον Απόλλωνα και τον Λεβαδειακό, όπου, παρότι η κρητική ομάδα κλήθηκε να βάλει τα πόδια στη “φωτιά” και να διεκδικήσει δύο νίκες, που θα σήμαιναν έξι βαθμούς και βαθιά ανάσα, τελικά πήρε μόλις έναν και αυτόν... με το ζόρι.

Οι αριθμοί λένε την αλήθεια, αφού ο ΟΦΗ διαθέτει μία από τις χειρότερες επιθέσεις με 7 γκολ (3η χειρότερη μετά από Απόλλωνα με 2 και ΠΑΣ Γιάννινα με 5), αλλά και τις χειρότερες άμυνες με 16 γκολ (Λεβαδειακός και ΠΑΣ Γιάννινα έχουν δεχτεί 17). Σίγουρα στην εξίσωση της κακής εικόνας στο πρόσφατο ματς με τον Λεβαδειακό μπαίνει και η απαράδεκτη διαιτησία του Γρατσάνη, όμως κι εκεί έχουν ευθύνη στον ΟΦΗ, αφού πρόκειται για έναν διαιτητή που είχε αδικήσει κατάφωρα τον ΟΦΗ στο Αγρίνιο, αλλά ουδέποτε υπήρξε αντίδραση και προστασία της ομάδας πάνω σε αυτό το κομμάτι. Και το νέο κακό που ερχόταν δεν άργησε να γίνει...

Ο ΟΦΗ πρέπει άμεσα να ξυπνήσει πριν να είναι αργά, έστω και τώρα που το πρωτάθλημα έχει ακόμα 20 αγωνιστικές και μπορεί να αντιστραφεί η κατάσταση. Σίγουρα δεν μπορούν όλοι να στέκονται στις μεταγραφές που θα γίνουν τον Ιανουάριο, καθώς ουδείς μπορεί να προεξοφλήσει ότι τα πάντα θα στρώσουν σε αγωνιστικό επίπεδο. Υπάρχει άλλωστε και ο ηθικός παράγοντας προς το τωρινό ρόστερ, που πρέπει να στηριχτεί για να έρθουν πολύτιμοι βαθμοί στα προσεχή παιχνίδια...

Με βάση τα πολλά και σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα, η διακοπή για τον ΟΦΗ είναι όχι απλά θετική αλλά... βάλσαμο, με την προϋπόθεση ότι η ομάδα θα μπορέσει μετά την επανέναρξη να κάνει μια νέα αρχή. Ασφαλώς και το παιχνίδι με τον Άρη στις 25 Νοεμβρίου θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως τελικός, καθώς ένα νέο άσχημο αποτέλεσμα θα κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα. Οι Βουό και Ποτουρίδης που εξέτισαν την τιμωρία τους θα είναι διαθέσιμοι τότε, ενώ η τεχνική ηγεσία θα περιμένει να ανεβάσουν ρυθμούς και οι τραυματίες Παπαστεριανός, Μεγιάδο και Νέιρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News