Μαριάννα Αυγουστάκη: Τερμάτισε στο Μαραθώνιο και η χώρα «υποκλίθηκε» στη δύναμη ψυχής της

Κρήτη
Μαριάννα Αυγουστάκη: Τερμάτισε στο Μαραθώνιο και η χώρα «υποκλίθηκε» στη δύναμη ψυχής της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φώναζαν ρυθμικά το όνομά της, υποκλινόμενοι στη δύναμη της ψυχής της

Μόλις 14ετών και η Κρητικιά Μαριάννα Αυγουστάκη που πήρε μέρος στον 36ο Μαραθώνιο της Αθήνας έκανε όλη τη χώρα να μιλάει για εκείνη. Όχι τόσο για την επίδοση της αλλά για το γεγονός ότι αν και με κινητικά προβλήματα, το γλυκό κορίτσι διένυσε 42 χιλιόμετρα στο Μαραθώνιο, με το αμαξίδιο του και πάντα με ένα χαμόγελο στο πρόσωπο του.

Στο πλευρό της τα ξαδέλφια της, οι φίλοι της, όλοι πρώην και νυν αθλητές κολύμβησης και πόλο του Ναυτικού Ομίλου Ρεθύμνης.

Όμως όλοι έμειναν άφωνοι και ρίγη συγκίνησης πλημμύρισαν το Καλλιμάρμαρο, όταν Μαριάννα με τη βοήθεια των δικών της σηκώθηκε από το αμαξίδιο και διένυσε πεζή τα τελευταία μέτρα.

Ακόμη και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μάρκος που περιέγραψε τον Μαραθώνιο Αγώνα καταγράφει με το κινητό του τηλέφωνο και τρεμάμενη φωνή.

Υπερήφανος και ο πατέρας του μικρού κοριτσιού που μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 και το Γιώργο Παπαδάκη για τις συγκλονιστικές  στιγμές στο Καλλιμάρμαρο , τότε που όλοι υποκλίθηκαν στη δύναμη της ψυχής του ανήλικου κοριτσιού.

Ενώ σε ερώτηση του Γ.Παπαδάκη προς την  14χρονη ηρωίδα για το επάγγελμα που  θέλει να ακολούθησει, η γλυκύτατη Μαριάννα απάντησε ότι θέλει όταν μεγαλώσει να γίνει ιστορικός και αρχαιολόγος.

«Υπερήφανη η οικογένεια της για την προσπάθεια της Μαριάννας μας, έχει όνειρα και θα τα πραγματοποιήσει και δεν θα της τα στερήσει κανείς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πατέρας της Μαριάννας.  

Δείτε την Μαριάννα Αυγουστάκη στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News