Απόψε στις 21:00 το ντέρμπι των "αιωνίων" για την Ευρωλίγκα

Αθλητισμός
Απόψε στις 21:00 το ντέρμπι των "αιωνίων" για την Ευρωλίγκα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δύο μονομάχοι διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην πρώτη φετινή τους συνάντηση...

Το πρώτο φετινό ντέρμπι “αιωνίων” θα γίνει απόψε στις 9 στο ΟΑΚΑ για την 5η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και οι δύο μονομάχοι θέλουν τη νίκη προκειμένου να διατηρήσουν τους πρωταγωνιστικούς τους στόχους και στη φετινή διοργάνωση.

Αισιόδοξος αναφορικά με τη συμμετοχή του Ιωάννη Παπαπέτρου στο αποψινό ντέρμπι εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Τσάβι Πασκουάλ, με τον Καταλανό τεχνικό να στέκεται και στη βελτίωση της ομάδας του το τελευταίο διάστημα.

«Κάθε ματς είναι σαν τελικός στην Euroleague. Είναι το πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, πιστεύω ότι ο Παπαπέτρου θα είναι έτοιμος. Θα απολαύσει το παιχνίδι και θα μας βοηθήσει. Παίζουμε καλύτερα τελευταία. Δεν είμαστε αποτελεσματικοί στο τρίποντο και πρέπει να το βελτιώσουμε», είπε ο τεχνικός των “πρασίνων” και συνέχισε: «Τα παιχνίδια είναι διαφορετικά από την ατομική παράδοση. Το παρελθόν μένει παρελθόν, στις 9 μ.μ. δε θα υπάρχει πια. Είναι μεγαλύτερη η αναμέτρηση. Δεν έχει σημασία. Θα προσπαθήσουμε, θα το απολαύσουμε και θέλουμε να κερδίσουμε».

Στον Ολυμπιακό, από την άλλη, χωρίς τον Γιάνις Στρέλνιεκς πραγματοποιήθηκε η τελευταία προπόνηση, καθώς ο Λετονός δεν κατάφερε να ξεπεράσει τη θλάση στον προσαγωγό, την οποία υπέστη στο παιχνίδι της 17ης Οκτωβρίου απέναντι στην Μπασκόνια. Παρ’ όλα αυτά, ο Ντέιβιντ Μπλατ ανέφερε πως θα περιμένει να δει και σήμερα στο πρωινό χαλάρωμα την κατάστασή του. Εκτός είναι σταθερά ο Δημήτρης Αγραβάνης, ο οποίος βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας του μετά την επέμβαση στο γόνατο.

Εντωμεταξύ, ο τεχνικός των “ερυθρολεύκων” δήλωσε έτοιμος να ζήσει το πρώτο “αιώνιο” ντέρμπι της καριέρας του.

«Έχω λάβει μέρος σε πολλά ματς στο παρελθόν και γνωρίζω καλά τη μεγάλη παράδοση και ποιότητα αυτών των ομάδων. Τώρα έχω την ευκαιρία να πάρω μέρος στο ίσως πιο φημισμένο ντέρμπι όλης της Ευρώπης και αυτό είναι κάτι που με συναρπάζει και μου αρέσει πολύ. Ανυπομονώ. Δεν είναι το πρώτο μου ντέρμπι, έχω λάβει μέρος σε πολλά ανάλογα παιχνίδια. Θα είμαι προετοιμασμένος να κάνω τη δουλειά μου όπως πάντα. Δε χρειάζεται να αλλάξω κάτι σε αυτό που κάνω πάντα», τόνισε ο Ντέιβιντ Μπλατ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News