default-image

Στο... παιχνίδι της πρόκρισης ο Ολυμπιακός, 5-1 τη Ντουντελάνζ

Ποδόσφαιρο
Στο... παιχνίδι της πρόκρισης ο Ολυμπιακός, 5-1 τη Ντουντελάνζ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άστραψε και… βρόντηξε ο Ολυμπιακός στο χθεσινό παιχνίδι με τη Ντουντελάνζ, της οποίας επικράτησε 5-1 για την 4η αγωνιστική στον 6ο όμιλο του Europa League.

Έτσι, οι Πειραιώτες παρέμειναν στο… κόλπο της πρόκρισης και μετά το 1-1 της Μπέτις με τη Μίλαν, έρχονται «τελικοί» με Ιταλούς και Ισπανούς. Δύο γκολ πέτυχε χθες ο Φορτούνης και από ένα οι Χριστοδουλόπουλος, Τοροσίδης και Χασάν.

Μόλις στο 2ο λεπτό ο Ολυμπιακός απείλησε με ένα φάουλ του Φορτούνη όπου ο Σισέ δεν μπήκε όμως τόσο καλά στην φάση για γκολ.

Λίγο αργότερα όμως, από τη μπαλιά του Ποντένσε που ανάγκασε τον Μπονεφουά να διώξει με έξοδο, αλλά ο Καμαρά έστειλε με ένα σουτ την μπάλα στα πόδια του Τοροσίδη που με τακουνάκι σκόραρε ξανά κατά της Ντουντελάνζ.

Ο Ολυμπιακός δεν έμεινε στο 1-0. Στο 15' μετά από σέντρα του Τσιμίκα και σε φάση που πίεσε και βγήκε πάνω στην μπάλα ο Ποντένσε ο Φορτούνης βγήκε δυνατά και με πολύ καλό πλασέ και λανθασμένη αντίδραση του Μπονεφουά έκανε το 2-0.

 Στο 26ο λεπτό ήρθε και το 3-0. Μετά από κλέψιμο στον χώρο του κέντρου ο Φορτούνης γύρισε την μπάλα στον Χριστοδουλόπουλο που με τρομερό γύρισμα του σώματός του και ψαλίδι βρήκε δίχτυα.

Στο 36’ ο Ποντένσε έκανε μία εξαιρετική ενέργεια. Άδειασε τον αντίπαλό του και σημάδεψε το κεφάλι του Φορτούνη, ο οποίος έκανε από κοντά το 4-0 και σημείωσε το 2ο προσωπικό του τέρμα στο ματς. Νωρίτερα είχαν χάσει ευκαιρίες Φετφατζίδης και Νάτχο.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε το... κρεσέντο του και στο β' μέρος. Στο 47' ο Ποντένσε είχε ένα σουτ άουτ από θέση βολής. Λίγο μετά ο Σνελ πάτησε άσχημα χαμηλά στον αστράγαλο τον Νάτχο με τον Ισραηλινό να σηκώνεται αλλά να κουτσαίνει μετά. Στο 53' ο Νάτχο είχε ένα σουτ λίγο έξω. Ένα καλό σουτ που είχε φάλτσο. Με την είσοδο του Τουρέ στο 61' αντί του Νάτχο που κούτσαινε μετά το χτύπημά του ο Ολυμπιακός είχε και άλλες φάσεις με Ποντένσε και Καμαρά.

Στο 69ο λεπτό η Ντουντελάνζ βρήκε γκολ με τον Σινάνι. Έκανε μία πολύ ωραία ενέργεια, απέφυγε τον Μιράντα και σούταρε μπροστά από δύο αμυντικούς για το 4-1. Στο 71' ο Φετφατζίδης είχε το σουτ που κατέληξε στα δίχτυα. Μετά από μία πολύ καλή ενέργεια του Ποντένσε και γύρισμα του Τσιμίκα ο Φετφατζίδης έκανε το σουτ που φάνηκε να βρίσκει και κάπου και να καταλήγει γκολ για το 5-1. Αρχικά χρεώθηκε ως σκόρερ ο Έλληνας άσος αλλά στην συνέχεια αποδόθηκε στον Χασάν που φάνηκε να είναι ο τελευταίος που βρήκε την πορεία της μπάλας προτού μπει γκολ. Στο 89' ο Λάζαρος είχε μία πολύ καλή ενέργεια και ένα σουτ που αποκρούστηκε δύσκολα. Στις καθυστερήσεις και ο Ποντένσε είχε ένα σουτ που έβγαλε δύσκολα ο κίπερ Μπονεφουά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Σισέ, Μιράντα, Τσιμίκας, Τοροσίδης, Νάτχο (61' λ.τρ. Τουρέ), Καμαρά, Φορτούνης (56' Χασάν), Ποντένσε, Ναουέλ (34' λ.τρ Φετφατζίδης) και Λάζαρος.

ΝΤΟΥΝΤΕΛΑΝΖ (Ντίνο Τόπμελερ): Μπονεφουά, Γιορντάνοβ, Πρέμπε, Σνελ, Μελίσε, Στολτς (85' Στρουμπφ), Μπίσεβατς, Κρούσκα (60' Γένσεν), Κουτουριέ, Σινάνι και Τουρπέλ (74' Πέρες).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News