Και όμως: Από 12 χρονών κάνουν χρήση ντόπινγκ στην Ελλάδα

Απόψεις
Και όμως: Από 12 χρονών κάνουν χρήση ντόπινγκ στην Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκάρουν τα όσα γίνονται δίπλα μας και αφορούν στη νεολαία μας...

Μόνο προβληματισμό και πικρία μπορούν τα προκαλέσουν οι ανακοινώσεις της αστυνομίας για τη δράση κυκλώματος ντόπινγκ στο Ηράκλειο. Σίγουρα δεν πρόκειται για πρωτόγνωρο θέμα όμως με τις τελευταίες ανακοινώσεις μπορεί κανείς να συνειδητοποιήσει πόσο ανεξέλεγκτα είναι τα πράγματα, ακριβώς δίπλα μας!

Δυστυχώς η Ελλάδα βρίσκεται στο Top 10 του κόσμου σε ότι αφορά το ντόπινγκ. Σύμφωνα με την έρευνα του καθηγητή του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης κ. Μπαρκούκη απλοί αθλούμενοι κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών (10%) για να βελτιώσουν το σώμα τους ενώ το ποσοστό γίνεται 25% όταν μιλάμε για εντατικά αθλούμενους με βάρη.

Το πιο ανησυχητικό όμως, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, είναι οι διαστάσεις που παίρνει η φαρμακοδιέγερηση στους ανήλικους Έλληνες. Το ντόπινγκ στην Ελλάδα αρχίζει, λέει, στα 12 συχνά μάλιστα υπό την ανοχή των γονέων… Μα, από τα 12; Πόσο θλιβερό! Υπάρχουν, δυστυχώς κάποιοι γονείς που είτε από άγνοια, είτε από υπερβάλλοντα ζήλο ώστε το παιδί τους να πετύχει κάποια διάκριση συναινούν στην χορήγηση «αθώων» σκευασμάτων που θα το βοηθήσει στη σκληρή και πιο αποτελεσματική προπόνηση! Για τις παρενέργειες τους έχει μιλήσει κανείς;

Δυστυχώς στην Ελλάδα της κρίσης φαίνεται να υπάρχει πρόσφορο έδαφος για ντόπινγκ αφού απουσιάζει η σοβαρή εποπτεία στους αθλητές. Τι κάνει άραγε το ΕΣΚΑΝ και η Πολιτεία; Ή μάλλον όσα κάνουν αρκούν;

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα, κατά το παρελθόν, η ΓΓΑ περισσότεροι από 90 Έλληνες αθλητές από 11 Ομοσπονδίες έχουν τιμωρηθεί ποινικά ή πειθαρχικά από το 2000 και μετά με την Άρση Βαρών να κατέχει την πρώτη θέση ενώ το ποσό που δόθηκε από την πολιτεία για την «οικονομική επιβράβευση» των συγκεκριμένων αθλητών αγγίζει τα 2,5 εκ. ευρώ.

Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς ότι πρόκειται για μία μάστιγμα που απειλεί τη νεολαία και δυστυχώς οι κοινωνικές, οικονομικές και όχι μόνο συνθήκες που επικρατούν στη Χώρα μας τα τελευταία χρόνια τροφοδοτούν την όξυνση τέτοιων φαινομένων…

Ας είμαστε λοιπόν όλοι μας πιο προσεχτικοί και υποψιασμένοι. Ως γονείς, ως άνθρωποι. Ας δώσουμε στους νέους να καταλάβουν ότι η ουσία της ζωής είναι αλλού. Σίγουρα όχι στην fake εικόνα, σίγουρα όχι στον «βρώμικο» αθλητισμό!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News