Η... άνοιξη του "Άραβα" και το χρήμα που ρέει…

Απόψεις
Η... άνοιξη του "Άραβα" και το χρήμα που ρέει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

-Το ματς κυπέλλου με τη Νίκη Βόλου ήταν το ματς για την επανεκκίνηση του Χρήστου Αραβίδη! Κοινώς «Ανάσταση»! Το ότι βρήκε δίχτυα -σημειώνοντας μάλιστα χατ τρικ- μετά από... 18 μήνες και ο ΟΦΗ έφτασε στην πρώτη του νίκη στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου, έχει τη σημειολογία του, που προϊδεάζει για ακόμη καλύτερα πράγματα από τον "Άραβα"!

-Πανευτυχής φιλιότσος! Η παρθενική επαγγελματική εμφάνιση του Καλαϊτζάκη στο 89' ήταν μια στιγμή μεγάλης προσωπικής ευτυχίας από τον γενναιόδωρο νονό του!

-Τα πίστευαν στα αλήθεια, όλα όσα έλεγαν τρώγοντας ή τα έλεγαν επειδή τους «έφαγαν». Με το χρόνο οι περισσότεροι θα είναι ευτυχείς, αν κατανοήσουν τις διαφορές και την ίδια την πραγματικότητα.

-Για να μιλήσει ο Γιάννης Πετράκης καθαρά, για αλλοίωση αποτελέσματος μετά το ματς στην Ξάνθη φτάνει και περισσεύει το βίντεο ή το ευγενικό συνοδευτικό του με το «αυτό θα το αφήσουμε εδώ, τα σχόλια δικά σας...».

Κυριολεκτικά ξέσπασαν χτες στο κύπελλο οι μέχρι τώρα –τουλάχιστον- ανταγωνιστές του ΟΦΗ στη βαθμολογία πρωταθλήματος, Λάρισα και Λεβαδειακός.

- Έχει τρομάξει το μάτι του Ιβάν Σαββίδη από την ποικιλία των κινήσεων στο παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά για ποιον χτυπάει η καμπάνα με αυτό που τόνιζε στους συνεργάτες του μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού: «Οι κίνδυνοι προβοκάτσιας υπάρχουν παντού και ο στόχος πολύ μεγάλος…»;

-Σκέπτονται στην ΕΠΟ, να ανοίξει το στόμα του ο Σκίμπε, την ώρα που ο Βάσκο Φάισκα, δεν λέει να κλείσει το στόμα του για τον Αναστασιάδη; «Όλοι τον φοβούνται επειδή συμπεριφέρεται σαν ιερέας και κανείς δεν έχει την δύναμη να τον σταματήσει…»

-Άντε πολύ έκατσε ο Γιάννης Αναστασίου και μάλλον θα βρει πλέον να τον χωρέσει ο τόπος στο άλλο μεγάλο νησί της Μεσογείου. Ήδη βρίσκεται στην Κύπρο με την Ομόνοια!

-Οι υποθέσεις του χρήματος δεν έχουν χρώματα. Παραιτήθηκε ο Σωκράτης Κόκκαλης από το Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Πρόσφατα σε ανακοίνωση του είχε δηλώσει πως δεν είχε ουδεμία εμπλοκή με το γήπεδο «Καραϊσκάκης» από την εποχή της μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου. («Ανάθεμά τα τα τάλαρα!» - Κωνσταντίνος Θεοτόκης, συγγραφέας)

-«Ήταν μαζί με την ερωμένη-γραμματέα του» (Το ένοχο μυστικό του νεκρού ιδιοκτήτη της Λέστερ, όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος του BBC. Έτσι εξηγείται η αρχική σιωπή από την τραγωδία. Έτερον εκάτερον, η θλίψη… θλίψη.

- Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουνε, μέσα από μοναδικές ή ξεχωριστές φωτογραφίες της φωτεινότερης περιόδου του ΟΦΗ και άλλων ομάδων ή προσώπων του αθλητισμού του Ηρακλείου, που θα αναρτώνται συχνά στο «Blog Μαλτεζάκης» στο neakriti.gr. Η αρχή έγινε χτες με τον Γιάννη Σαμαρά!

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΕΔ

Γιατί πληρώνουν

τόσα πολλά;

«Οι αυξήσεις γιγαντώθηκαν στην ΚΕΔ/ΕΠΟ. Ο Καλύβας έφτασε τα οκτώ χιλιάρικα! Η Επιτροπή πλέον κοστίζει 70.000 ευρώ μηνιαίως! Την ίδια στιγμή οι διαιτητές της SL είναι απλήρωτοι φέτος συν τα περυσινά οδοιπορικά. Για τους ρέφερι της FL, μην το συζητάτε: Έπαψαν να τους δανείζουν και οι φίλοι τους....» (Blog «Δίκη»). Την ίδια στιγμή έκλεισαν προπονητή για την Εθνική, μόλις με 20.000 ευρώ μηνιαίως, γιατί «τα ταμεία είναι μείον». Πως να μην είναι; Αλλά γιατί πληρώνουν τόσα πολλά εκείνους που ελέγχουν τη διαιτησία; Θέλει ρώτημα;.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ:

«Αυτή είναι η πραγματική πίεση…»

Απίστευτος και στα λόγια ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ερώτης: Πόσο διαφέρει ο καλύτερος μικροπωλητής ρολογιών, γυαλιών και δίσκων της Ερμού με τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη των Μιλγουόκι Μπακς;

Η απάντησή του: «Είναι ο ίδιος άνθρωπος, που όσο περνάει ο καιρός εξελίσσεται, όπως συμβαίνει με όλους. Υπάρχουν ακόμα ομοιότητες, όπως ο στόχος, η αποφασιστικότητα, το να γυρίσω σπίτι ικανοποιημένος από όσα έχω πετύχει μέσα στη μέρα μου. Έχω πει ξανά πως η μεγαλύτερη διαφορά είναι η πίεση. Πολλοί πιστεύουν πως τώρα έχω μεγάλη πίεση, επειδή τα φώτα είναι στραμμένα πάνω μου και οι απαιτήσεις, οι προσδοκίες είναι μεγάλες. Εγώ δεν το νιώθω έτσι. Πραγματική πίεση υπάρχει όταν παλεύεις για να εξασφαλίσεις ένα πιάτο φαγητό και μια στέγη». (Από τη συγκλονιστική συνέντευξη που έδωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε σερβικό ΜΜΕ)

<<Για πρώτη φορά στην εποχή της Premier League τρεις ομάδες - η Μάντσεστερ Σίτι, η Λίβερπουλ και η Τσέλσι - είναι αήττητες μετά από 10 παιχνίδια. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα συνέχισε την αδυσώπητη πορεία της προς την τελειότητα, οι παίκτες του Γιούρκεν Κλόπ ανέλαβαν τον ρόλο τους ως πιο κοντινοί αμφισβητίες και η νέα εμφάνιση του Μαουρίτσιο Σάρι στην Τσέλσι συνεχίζει να αψηφά τις προβλέψεις πριν από την σεζόν. Η τρέχουσα διοργάνωση της Premier League δείχνει να είναι μια από τις πιο συναρπαστικές κούρσες τίτλων που έχουν συμβεί ποτέ.

<<«Δεν προτιμώ τους ξένους διαιτητές γιατί είναι καλύτεροι αλλά γιατί το περιβάλλον είναι άρρωστο. Άπαντες συμπεριφέρονται διαφορετικά. Γιατί κανείς από τις μεγάλες ομάδες που μπορεί να επηρεάσουν δεν το κάνει για το ελληνικό ποδόσφαιρο παρά μόνο για τις ομάδες τους. Η νομιμότητα στην Ελλάδα είναι μεγάλη συζήτηση» (Γιώργος Δώνης, προπονητής Παναθηναϊκού, για τους ξένους διαιτητές).

Το γκολ "γκαρμπόν" του Μάνου... με τον ΟΦΗ

Κυριολεκτικά έχουν δίκιο οι αναλύσεις για το γκολ του Δημήτρη Μάνου που έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό και φέρνει άποντο τον Απόλλωνα στο «Γεντί Κουλέ». Γκαρμπόν με το γκολ που πέτυχε πέρυσι με τον ΟΦΗ κατά του Κισσαμικού (δείτε στο 1.40 του βίντεο...) και παλιά του τέχνη κόσκινο. Το γκολ ρέει στο αίμα του, όπως έχει δηλώσει ο Σταύρος Λαμπράκης που τον…. Χάζευε από τον Εργοτέλη και ήταν εκείνος που τον πήγε στον ΟΦΗ, με όλη τη γνωστή συνέχεια… (Υπάρχει όμως και η παράμετρος στο στοίχημα, με αυτό το γκολ καθώς παίχτηκε συνολικά το τρελό ποσό των 900.000 ευρώ στη νίκη του Ολυμπιακού. Στο γκολ του Μάνου η απόδοση είχε φτάσει στο 4,50!)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News