Ο Γιώργος Σαμαράς τα είπε στον Καραπαπά

Απόψεις
Ο Γιώργος Σαμαράς τα είπε στον Καραπαπά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιώργος Σαμαράς μετά το ματς με τον Ολυμπιακό μίλησε με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της πειραϊκής ΠΑΕ Κώστα Καραπαπά που εξέφραζε παράπονα για το φαινόμενο με τις μπάλες στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ του είπε αμέσως ότι ήταν λανθασμένη αυτή η ενέργεια και ότι δεν επρόκειτο για κάτι προγραμματισμένο ή εσκεμμένο. Του τόνισε μάλιστα ότι  θα επιληφθεί του θέματος, ώστε να μην επαναληφθεί, καθώς, τα συμβάντα του είδους δεν χωράνε στο ποδόσφαιρο και στις αρχές που διαπνέουν τη διοίκηση… Επρόκειτο για μια ειλικρινή τοποθέτηση του Γιώργου Σαμαρά, για αυτή την όντως αρνητική ενέργεια, που "καταδικάστηκε" και την επομένη με ενημέρωση τύπου από την κρητική ΠΑΕ.

 Λίγο αργότερα από αυτό το τετ α τετ Σαμαρά και Καραπαπά πάντως, δόθηκαν στη δημοσιότητα οι αναφορές των "κύκλων" του Ολυμπιακού, που έκαναν λόγο για «συμμορία που διοικεί το ποδόσφαιρο» (για τη διαιτησία) και έδιναν «συγχαρητήρια σε όσους πήγαν το ποδόσφαιρο τριάντα χρόνια πίσω, εξαφανίζοντας τις μπάλες και πετώντας άλλες μέσα, όταν παιζόταν το παιχνίδι». Αλλά...

Η ΑΝΙΣΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΚΟΛ

Ας κοιτάξουν καλύτερα τους αριθμούς τους…

Ο Ολυμπιακός που είδαμε κόντρα στον ΟΦΗ είχε τα χαρακτηριστικά που τον ακολουθούν: Κάνει τελικές, δεν σκοράρει εύκολα. Το πιστοποιούν και τα στατιστικά, καθώς είναι η ομάδα με τις περισσότερες τελικές προσπάθειες (105, έναντι 93 της δεύτερης ΑΕΚ), ωστόσο μόνο οι 15 έγιναν γκολ, με αντιστοιχία 0,0952, αριθμός που αποτελεί την 9η χειρότερη επίδοση του πρωταθλήματος της Superleague. Βάσει των στοιχείων,  η πλέον αποτελεσματική ομάδα του πρωταθλήματος είναι ο Παναθηναϊκός (διαθέτει την καλύτερη επίθεση με 14 γκολ σε 76 τελικές, με αναλογία  0,18 γκολ/σουτ (περίπου 1 γκολ ανά πέντε τελικές), ενώ του ΠΑΟΚ είναι 0,17 (12 γκολ σε 68 τελικές). Δεύτερη καλύτερη επίθεση εκείνη της ΑΕΚ με 13 τέρματα (σε 93 τελικές).

Αυτό είναι το πρόβλημα και όχι η διαιτησία στο ματς με τον ΟΦΗ.

ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΟΦΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ

Πρόκληση για ν' αλλάξει "γκρουπ" στον πίνακα

Μέχρι την επόμενη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των εντός έδρας αγώνων της εθνικής ομάδας με Φιλανδία (15/11) και Εσθονία (18/11), ο ΟΦΗ, έχοντας ξεπεράσει τις μάχες με τους τρεις «μεγάλους», έχει μπροστά του τρία παιγνίδια με κατ’ εξοχήν ανταγωνιστικές ομάδες στη βαθμολογία. Τη Λάρισα εκτός έδρας το ερχόμενο Σάββατο, τον Απόλλωνα στη Γεντί Κουλέ (4/11) και τον Λεβαδειακό εκτός (10/11).

Σ’ αυτά τα τρία ματς, μπορεί να υπερασπίσει άμεσα το πλεονέκτημα της νίκης επί του Ολυμπιακού, με τη δυνατότητα να αλλάξει την θέση και την προοπτική του στον βαθμολογικό πίνακα. Ενδιάμεσα στις 30 του μήνα, έχει να υποδεχτεί και τη Νίκη Βόλου για το κύπελλο Ελλάδας.

-Η νίκη του ΟΦΗ επί του Ολυμπιακού, περιόρισε τις απώλειες από τα άλλα δύο ντέρμπι ονομάτων όπου είχε υποστεί την ήττα στο Ηράκλειο (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ). Η μία νίκη βαθμολογικά, ισούται - ως μη ανταγωνιστικοί αντίπαλοι- με τρεις ισοπαλίες μαζί τους, στα ισάριθμα παιγνίδια του προγράμματος για την έδρα.

-Κυριακάτικο ραντεβού στις 3 στο Παγκρήτιο για την πρεμιέρα του Εργοτέλη στη Football League με τον Απόλλωνα Πόντου. Η δουλειά του «Νίκκι» και των ποδοσφαιριστών του έχει γοητεύσει σε όλα τα φιλικά ματς και αξίζει την παρουσία των φίλων του ποδοσφαίρου από το καλημέρα του πρωταθλήματος.

- Οι στόχοι είναι αυτονόητοι. Όσο πιο ψηλά, με ελάχιστο στόχο τη Super League 1 (αν βέβαια σε αυτό το αβέβαιο κράτος, γίνει ποτέ αυτό το πρωτάθλημα....)

-Ο Απόλλων Πόντου που ξεκίνησε πολύ αργά την προετοιμασία του, είναι η μοναδική επαγγελματική ομάδα ποδοσφαίρου στη χώρα που ξεκινάει το πρωτάθλημα, χωρίς να έχει στα πόδια της φιλικό παιγνίδι. Ως τέτοια όμως λογίζονται τα ματς κυπέλλου με τον ΑΟ Καρδίας και τον Ηρόδοτο, στα οποία νίκησε… Κλασικά Δημήτρης Καλαϊτζίδης!

-Βρε παιδιά, το είδαμε το παιγνίδι. Δεν σηκώνει ούτε κιχ, όλη αυτή η βαβούρα  παραπλάνησης για τη διαιτησία…

-Οι άνθρωποι που έλαβαν προσκλήσεις από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, σχεδόν όλοι τους παρακολούθησαν το ματς στο «Γεντί Κουλέ», κατόπιν οδηγίας, μαζί με τους ερυθρόλευκους οπαδούς από τη Θύρα 6.

- Στέφανος Τσιτσιπάς. Υποκλιθείτε στο πρόσωπο που αξίζει της προσοχής και του θαυμασμού για τη συγκλονιστική διαδρομή του στην παγκόσμια καριέρα του:

-Είναι νούμερο 15 της παγκόσμιας κατάταξης και συνεχίζει. Προηγουμένως είχε πετύχει πρώτη νίκη σε Grand Slam, μετά να φτάσει μέχρι τον Δ’ γύρο ενός Grand Slam,  κατόπιν να αποκλείσει αντιπάλους από το «top-10» (ανάμεσά τους τον Νόβακ Τζόκοβιτς), έπειτα κατάφερε να γίνει ο πρώτος Έλληνας που μπήκε σε τελικό ATP και τώρα θριάμβευσε κατακτώντας τον πρώτο τίτλο αυτής της εμβέλειας!

- Κι ύστερα σου λένε ποιον διαιτητή έβαλε ο Περέιρα…

-Ποιος Άγγελος; Ο Νταμίρ Κάναντι -σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα «Kronen»- αποτελεί υποψήφιο προτεραιότητας στη λίστα της ΕΠΟ αναφορικά με την αντικαταστάτη του Μίχαελ Σκίμπε στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας. (Παρατήρηση πρώτη: Το συμβόλαιο του με τον Ατρόμητο ολοκληρώνεται το καλοκαίρι. Δεύτερη: Λέγεται ότι έχει απορρίψει πρόταση για την εθνική Αυστρίας.)

-Πριν συνεχίσουν τις απανωτές συναντήσεις με πρόσωπα εξουσίας (και στην Αθήνα), δεν προχωράνε σε μια μελέτη για το περιβάλλον και την ποιότητα της ατμόσφαιρας; (Καθόλου μεταφορικό)

-Επείγον άνευ άλλου σχολίου: Παν μέτρον άριστον!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News