Ίδιες… ασθένειες για τον ΟΦΗ, φιλική νίκη (0-1) στο ΒΑΚ για τον Εργοτέλη

Ποδόσφαιρο
Ίδιες… ασθένειες για τον ΟΦΗ, φιλική νίκη (0-1) στο ΒΑΚ για τον Εργοτέλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρήσιμο και δυνατό φιλικό παιχνίδι σήμερα στο Βαρδιογιάννειο Αθλητικό Κέντρο, με τον Εργοτέλη να επικρατεί 0-1 του ΟΦΗ.

Για τους δύο συμπολίτες ήταν σημαντικό να διατηρήσουν τον ρυθμό τους ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων, ενώ οι δύο προπονητές έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα.

Ο ΟΦΗ ήταν μέτριος σε γενικές γραμμές και παρουσίασε τα ίδια προβλήματα από τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου. Ενώ αρχικά μπήκε πιο δυνατά από τον αντίπαλο και είχε την κυριαρχία, δέχθηκε τέρμα από στημένη φάση για άλλη μια φορά και κάπου εκεί φάνηκε να χάνει την… επαφή. Στο δεύτερο ημίχρονο, όπου έγιναν και αρκετές αλλαγές πίεσε για να σκοράρει, όμως δεν υπήρχε αποτελεσματικότητα.

Από την άλλη, ο Εργοτέλης πήρε εξαιρετικό… βαθμό στην δημιουργία στο δικό του καλό διάστημα στο πρώτο 45λεπτο, με συνδυαστικό παιχνίδι και ενέργεια, ενώ ήταν σταθερός αμυντικά. Στο δεύτερο ημίχρονο, χρειάστηκε και η τύχη στις καλές στιγμές του αντιπάλου για να διατηρηθεί το μηδέν στην άμυνα (όπως και έγινε).

Στην εκκίνηση της αναμέτρησης, η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου πίεσε περισσότερο για το γκολ. Στο 9’ από το κόρνερ του Ντίνα, ο Ποτουρίδης αστόχησε από τη μικρή περιοχή, ενώ στο 15’ από την παράλληλη σέντρα του Κοιλιάρα, το πλασέ του Ντίνα από τη μικρή περιοχή κατέληξε χωρίς δύναμη στην αγκαλιά του Καλογεράκη.

Για τους φιλοξενούμενους ο Κουατένγκ στο 18’ σούταρε άουτ, ενώ οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» το γκολ στο 20’, όταν από την ωραία σέντρα του Κουτσιανικούλη, η κεφαλιά του Αραβίδη από κοντινή απόσταση έφυγε άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Εργοτέλης πήρε το προβάδισμα, όταν από το κόρνερ του Κοζορώνη, ο Μαζουλουξής ανενόχλητος στο πρώτο δοκάρι με κεφαλιά σημείωσε το 0-1.

Πριν τα τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο Σωτηρίου σε δύο περιπτώσεις είπε «όχι» με εξαιρετικές επεμβάσεις στους Γιακούμου (38’) και Τσέλιο (42’), στερώντας το τέρμα από τους δύο παίκτες.

Στην επανάληψη, παρά τις αλλαγές που μπορεί να επηρέαζαν τον ρυθμό, οι παίκτες του ΟΦΗ πρέσαραν για την ισοφάριση στο τελευταίο ημίωρο. Προηγήθηκε στο 64’ ένα καλό φάουλ του Κοζορώνη, που πέρασε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Κουτσιανικούλης είδε τον Χανιωτάκη να αποκρούει εντυπωσιακά την κεφαλιά του, ενώ ο νεαρός τερματοφύλακας αντέδρασε σωστά και στο 76’ στο διαγώνιο σουτ του Πλατέλλα.

Στο 88’ οι γηπεδούχοι έφτασαν μια… ανάσα από την ισοφάριση με διπλή ευκαιρία, όταν αρχικά το πλασέ του Παπαστεριανού σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ ο νεαρός Αζίζι που πήρε το «ριμπάουντ» έστειλε τη μπάλα άουτ με προβολή.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βισκαδούρος, με βοηθούς τους Δασκαλάκη και Γαρεφαλάκη.

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Σωτηρίου (46’ Στρέζος), Κυριακίδης, Κομεσίδης (46’ Νάστος), Ποτουρίδης (78’ Περδίκης), Κοιλιάρας (78’ Καλαïτζάκης), Μεγιάδο (46’ Παπαστεριανός), Οικονόμου (62’ Αργυρόπουλος), Ντίνας (62’ Πλατέλλας), Κουτσιανικούλης (78’ Νοικοκυράκης), Σάσι (78’ Αζίζι), Αραβίδης (62’ Κοροβέσης).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκκι Παπαβασιλείου): Καλογεράκης (62’ Χανιωτάκης), Κοζορώνης (65’ Λαμπάκης), Μαζουλουξής (65’ Πάτας), Μπάτζιος (65’ Βογιατζής), Γιακούμπου (65’ Βουτσάς), Μπρους (65’ Χατζηδίμπας), Τσέλιος (65’ Κατσούρι-80’ Μανουσάκης), Μπουτσάκης (65’ Μπουρσέλης), Κουατένγκ (65’ Ροβίθης), Ιατρούδης (65’ Σταθόπουλος), Έφορντ (65’ Καπνίδης).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News