Αθλητισμός

Ο «Κουίζος», οι αλήθειες του και οι εχθροί του

- Σήμερα λέμε να ξεφύγουμε από το ύφος της στήλης και να ξεκαθαρίσουμε άπαξ κάποια πράγματα σε φίλους μας που ή δεν έχουν κατανοήσει το ύφος της στήλης μας ή αναγνωρίζουν τον εαυτό τους μέσα στα δρώμενά της.

- Το κουίζ ή ο γρίφος είναι νοητικό πρόβλημα που απαιτεί σκέψη για την επίλυσή του. Σαν σπαζοκεφαλιές ας πούμε. Συχνά απαιτείται να σκεφτόμαστε με αντισυμβατικό τρόπο ή και να προβληματιζόμαστε χωρίς να βρούμε τη λύση. Αυτός είναι ο χαρακτήρας της στήλης μας, που σας βεβαιώνουμε ότι διασκεδάζει πολλούς αναγνώστες μας.

- Ο "Κουίζος" δεν παραπέμπει σε κανένα πρόσωπο και τα μονογράμματά του δε σηματοδοτούν κανέναν. Έτσι είναι το σκηνικό του περιεχομένου και της σπαζοκεφαλιάς. Όμως, σας βεβαιώνουμε ότι οι ενέργειες και οι πράξεις που περιγράφονται με κουίζικο τρόπο είναι πέρα για πέρα αληθινές, πέρα για πέρα πραγματικές και έχουν αληθινή βάση. Κάποιοι που βλέπουν τον εαυτό τους   στα γραφόμενα έχουν βρει την εύκολη λύση να στοχοποιούν ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με τη σύνταξη της στήλης.

- Οι γρίφοι αναφέρονται στα αθλητικά δρώμενα. Σε καμία περίπτωση σε προσωπικές υποθέσεις. Όπως γνωρίζετε, ο αθλητισμός είναι λαϊκό αγαθό και προκαλεί το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του κοινού. Είναι σαν την πολιτική, δηλαδή. Οι ενέργειες των αθλητικών σωματείων και παραγόντων τους επηρεάζουν λαϊκές αθλητικές μάζες.

- Κατά συνέπεια, υπάρχει υποχρέωση στην κρίση και την ανάδειξη αποφάσεων και ενεργειών, έστω χωρίς ονόματα και διευθύνσεις, με μόνο γνώμονα την αποτροπή ενδεχόμενων αμετροεπειών που κάνουν κακό. Τις περισσότερες φορές, σε αυτούς και μόνο που αναγνωρίζουν τον εαυτό τους υπάρχει η αίσθηση του «ωχ, με πήραν χαμπάρι», και αυτό είναι αποτρεπτικό.

- Σε όποιον δεν αρέσει να "γριφάρει" ή να "κουιζάρει" ή έστω να ανησυχεί (γιατί άραγε;),  δεν πρέπει να διαβάζει τη στήλη, ούτε να αγοράζει την εφημερίδα. Δεν τον υποχρεώνει κάνεις. Και ιδίως όταν υποπτεύεται ότι κάτι που γράφεται τον αφορά, αφού δε γράφονται ονόματα.

- Όπως το Μιχαλιό με την οργανωμένη... παρέα του, ας πούμε, που δεν μπορεί να αντέξει ότι η στήλη θα τον αποκαλύπτει σε κρυφές δραστηριότητες και στη συνέχεια θα τον ξεμασκαρώνει όχι για τα προσωπικά του, αλλά και την αθλητική δραστηριότητά του, που επηρεάζει πολύ κόσμο. Παράδειγμα έφερα.

- Η στήλη έχει γίνει αποδεκτή από πολλούς φιλάθλους και τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι πάρα πολλά. Όμως ο "Κουίζος" έχει και τους εχθρούς του.

Είναι αυτοί που αναγνωρίζουν ότι τα περιγραφόμενα στη στήλη είναι όλα πραγματικά, και που γνωρίζουν ότι τέτοιες ενέργειες δεν είναι θεμιτές, ηθικές και νομότυπες ή δεν είναι δημοσιοποιήσιμες. Είναι αυτοί ακριβώς που εξοργίζονται και επιτίθενται πότε οργανωμένα... πότε υπόγεια και πότε βάζοντας άλλους αφελείς να κάνουν τη βρόμικη δουλειά. Κάποιους τους γνωρίζουμε καλά. Απλά τους περιμένουμε έτοιμοι και δεόντως καλωδιωμένοι.

- Όταν φανεί η αλήθεια των γραφόμενών μας, ως συνήθως, και αποδειχτούν τα καμώματά τους, ακόμη οι δήθεν δικοί τους μπορεί να τους δέρνουν... (μεταφορικά το λέμε...).

- Τέλος, να ξαναπούμε ότι όλες μας οι κουίζικες και γριφιόζικες αναφορές είναι αληθινές και έχουν βάση. Και έτσι θα συνεχίσουμε.

- Άντε και από αύριο πάλι με τον γνωστό χαρακτήρα της στήλης.

Ο "Κουίζος"

Σχόλια