Αθλητισμός

Μάριος Μαρκόπουλος: Ο αιμοκαθαιρόμενος αθλητής που συμμετείχε στον Ημιμαραθώνιο Κρήτης

Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης τράβηξε και φέτος όλα τα βλέμματα της Ελλάδας και όχι μόνο

Ο φετινός Ημιμαραθώνιος Κρήτης στο Αρκαλοχώρι φέτος είχε πολλά: από χρόνους ρεκόρ μέχρι τον… Μάριο Μαρκόπουλο που για πρώτη χρονιά έτρεξε στο αγώνισμα των 5.000 μέτρων.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος είναι νεφροπαθής και κάνει θεραπεία αιμοκάθαρσης μέρα παρά μέρα. Με τη συμμετοχή του σ’ αυτό τον αγώνα δρόμου, έβαλε στόχο να προκαλέσει και να προσκαλέσει τους συνασθενείς του να γυμναστούν, αφού ο αθλητισμός και η ήπια γυμναστική, τους βοηθά στην βελτίωση της θεραπείας τους. Ακόμη, διατηρούνται σε μια καλή φυσική και σωματική κατάσταση προκειμένου να δεχτούν το πολυπόθητο δώρο της μεταμόσχευσης!

Επίσης, ο Μάριος θέλει μέσα από την αγωνιστική του προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει όλους τους ανθρώπους στην ιδέα της Δωρεάς Οργάνων και να τους καλέσει να χαρίσουν ζωή με την προσφορά τους προς τον συνάνθρωπο. Μέσα από την συζήτηση και την ενημέρωση, όλοι οι συνάνθρωποί μας μπορούν να καταλάβουν την σημασία της Δωρεάς Οργάνων και την σωτήρια για τους συνασθενείς του Μάριου μεταμόσχευση.

Τέλος, θέλει να υποστηρίξει την ισότιμη μεταχείριση και τον σεβασμό των ΑμεΑ από την κοινωνία δείχνοντας μέσα από τον αθλητισμό πως μπορούν τα ΑμεΑ να συμμετέχουν ισότιμα στην καθημερινή κοινωνική ζωή.

Επόμενοι αγώνες δρόμου για τον Μάριο είναι Κυριακή 14/10/2018 στο Run Together και ο Μαραθώνιος της Αθήνας στις 11/11/2018.

Ποιος είναι ο Μάριος Μαρκόπουλος

Είναι αθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, στίβου και του bowling, με σημαντικές διακρίσεις και μετάλλια σε Πανελλήνιους και Πανευρωπαϊκούς αγώνες, την φετινή χρονιά κατέκτησε 2 χρυσά και 1 χάλκινο στους 10ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων.

«Ο Μάριος ευχαριστεί θερμά τους προπονητές του Ευθύμη Αμερικάνο (επιτραπέζια αντισφαίριση), Παύλο Κεχαγιά (bowling), Αντώνη Καλπουζάνη (στίβος), που του προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, τον Σύλλογο Αθλουμένων Νεφροπαθών και τους υποστηρικτές του.

Στηρίξτε και παρακολουθήστε την προσπάθεια» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Σχόλια