Με… σφραγίδα Μακέντα το διπλό του Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο για το Κύπελλο

Ποδόσφαιρο
Με… σφραγίδα Μακέντα το διπλό του Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο για το Κύπελλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε στο ρυθμό των νικών, αυτή τη φορά στην έδρα του Παναιτωλικού για την 1η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδας, με τους «πράσινους» να επικρατούν 0-1.

Ο Φεντερίκο Μακέντα έβαλε την… υπογραφή του στο παιχνίδι, σημειώνοντας το νικητήριο τέρμα μετά από ασίστ του νεαρού Αποστολάκη.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος, είχε μεγάλη κατοχή μπάλας και πήρε την μάχη του κέντρου από έναν Παναθηναϊκό που ήταν λογικό εξαιτίας των πολλών αλλαγών στην ενδεκάδα να μην έχει την απαιτούμενη συνοχή και λειτουργία σε άμυνα και επίθεση. Παρόλα αυτά η ομάδα του Δώνη έφτασε κοντά στο γκολ στο 20᾽ μετά το χαζό πέναλτι του Πάουλο πάνω στον Βέργο.

Ο Γιαννακόπουλος, όμως, δείχνοντας εξαιρετικά αντανακλαστικά, απόκρουσε την εκτέλεση του Στάίκου και κράτησε το μηδέν για τους γηπεδούχους.

Τα «καναρίνια» από το ημίωρο και μετά ανέβασαν κι άλλο την απόδοσή τους και έχασαν τεράστια διπλή ευκαιρία! Ο Κότσαρης απόκρουσε το τετ-α-τετ με τον Καμαρά ενώ πάνω στην γραμμή ο Οικονόμου έδιωξε το πλασέ του Ντίαζ!

Το 0-0 συνόδευσε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια, με τους δύο πορτιέρο να κλέβουν τις εντυπώσεις χάρη στις εντυπωσιακές τους επεμβάσεις.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναιτωλικός μπήκε δυνατά, είχε την καλή στιγμή με τον Ντίας στο 49᾽, με τον Παναθηναϊκό να... απαντά με τις ευκαιρίες του Καμπετσή. Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ισορροπημένο αλλά από το 60᾽ και μετά ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε πάνω στο χορτάρι και εκμεταλλεύθηκε την αδυναμία των γηπεδούχων να βγάλουν ενέργεια, τρεξίματα και διάθεση.

Η κυκλοφορία της μπάλας με την είσοδο του Δώνη βελτιώθηκε, το «τριφύλλι» πίεσε πιο ορθολογικά και όσο περνούσε η ώρα γινόταν ολοένα και πιο ξεκάθαρο πως αυτό που έλειπε από τον Παναθηναϊκό ήταν μια σωστή εκτέλεση.

Ο Μακέντα άλλαξε τον Βέργο και στην πρώτη φάση που του παρουσιάστηκε στο 84᾽ την έκανε γκολ! Σέντρα του Αποστολάκη στο πρώτο δοκάρι, εκτέλεση με την μία και πάνω στην κίνηση από τον Ιταλό που έχει ξεκινήσει... φορτσάτος!

Το 1-0 υπέρ των «πρασίνων» έμεινε μέχρι το τέλος παρά τις καθυστερημένες προσπάθειες των γηπεδούχων να δημιουργήσουν κάτι αξιόλογο πάνω στο χορτάρι.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Γιαννακόπουλος, Μαλής, Λιάβας (65’ Μπελεβώνης), Άργκους, Ρότσα (79’ Τσιγγάρας), Πάουλο, Λουσέρο, Μανά, Ουίλιαν (72’ Μοράρ), Ντίας, Καμαρά.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Κότσαρης, Θεοχάρης, Πούγγουρας, Παντελάκης, Οικονόμου, Αποστολάκης, Στάικος, Τζανδάρης, Χατζηθεοδωρίδης (65’ Δώνης), Καμπετσής (68’ Μακέντα), Βέργος (74’ Εμμανουηλίδης).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News