Για ένα νέο ξεκίνημα ο ΟΦΗ υποδέχεται στις 20:30 την ΑΕΚ  

Αθλητισμός
Για ένα νέο ξεκίνημα ο ΟΦΗ υποδέχεται στις 20:30 την ΑΕΚ  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλλη μια μάχη από τα παλιά ζωντανεύει απόψε στο "Γεντί Κουλέ", με τον ΟΦΗ να υποδέχεται στο "σπίτι" της την ΑΕΚ στις 8:30 το βράδυ. Είναι ένα παιχνίδι με αντικειμενικές δυσκολίες για την ομάδα της Κρήτης, αλλά με έντονη τη διάθεση να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα.

Πρωταρχικός στόχος είναι να μείνει πίσω η άσχημη εικόνα των προηγούμενων αγώνων και να γίνει μια καινούργια αρχή. Μετά τη διπλή αποστολή στην Ξάνθη για πρωτάθλημα και Κύπελλο, το μυαλό όλων είναι στην αναμέτρηση με την Ένωση.

Οι καιρικές συνθήκες

Ένα σημαντικό στοιχείο για την έκβαση του αγώνα θα είναι και οι καιρικές συνθήκες, με το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα από την Κρήτη. Μάλιστα, χθες, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε συγκαλέσει σύσκεψη, εξετάζοντας τα ακραία φαινόμενα και κυρίως το αν θα επηρεάσουν το παιχνίδι που θα γίνει στην Αθήνα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ωστόσο στο τραπέζι έπεσε και η διεξαγωγή του αγώνα ΟΦΗ-ΑΕΚ. Εάν μέχρι το βράδυ υπάρξει έντονο πρόβλημα, τότε θα αποφασίσει ο διαιτητής για τον αγώνα.

"Ντόπες" από κόσμο

Η τελευταία προπόνηση ενόψει ΑΕΚ έγινε χθες στο ΒΑΚ, παρουσία μάλιστα αρκετών φίλων του ΟΦΗ, που έστειλαν μήνυμα στήριξης στην ομάδα. Τους ζήτησαν να βγάλουν ψυχή στο ματς με την Ένωση και εκείνοι θα είναι δίπλα τους. Στη συνέχεια ο Νίκος Παπαδόπουλος ανακοίνωσε την αποστολή στην οποία συμμετέχουν 19 ποδοσφαιριστές, ενώ δε θα είναι παρών ο Παπάζογλου, που αποχώρησε τραυματίας από το ματς πρωταθλήματος στην Ξάνθη. Την αποστολή αποτελούν οι: Στρέζος, Σωτηρίου, Κοιλιάρας, Κομεσίδης, Μπολάκης, Ποτουρίδης, Μιχόγεβιτς, Νάστος, Παπαστεριανός, Νέιρα, Κυριακίδης, Μεγιάδο, Κοροβέσης, Βουό, Κουτσιανικούλης, Ντίνας, Πλατέλλας, Σάσι και Αραβίδης. Εκτός έμειναν, πέρα από τον Παπάζογλου, και οι Δερμιτζάκης, Αργυρόπουλος, Δεληγιαννίδης, Οικονόμου, Πλευράκης και Νοικοκυράκης.

* Τα εισιτήρια του αγώνα συνεχίζουν να διατίθενται μέσω διαδικτύου, αλλά και από τα γραφεία της ΠΑΕ στο γήπεδο και οι τιμές είναι 15, 25 και 30 ευρώ, όπως και 10 ευρώ τα παιδικά εισιτήρια, ενώ η θύρα 6 έχει διατεθεί αποκλειστικά σε οπαδούς της ΑΕΚ.

Χωρίς Λιβάγια-Οικονόμου η ΑΕΚ

Η αποστολή της ΑΕΚ έφτασε χθες στο Ηράκλειο και στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» την υποδέχτηκαν και αποθέωσαν τους παίκτες αρκετοί οπαδοί της ομάδας. Πάντως, ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Μάρκο Λιβάγια  ενώ εκτός αποστολής έμεινε και ο Οικονόμου. Ο Κροάτης επιθετικός της ΑΕΚ ένιωθε κάποιες ενοχλήσεις στους οπίσθιους μηριαίους από την προπόνηση της Τετάρτης, αυτές δεν υποχώρησαν μια μέρα αργότερα και ο τεχνικός της Ένωσης αποφάσισε να τον αποκλείσει από την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ. Βέβαια, η κατάσταση του Λιβάγια δεν εμπνέει κάποια ιδιαίτερη ανησυχία ωστόσο για να αποφευχθεί το ρίσκο για κάποια ευρύτερη ζημιά, δεν ταξίδεψε στο Ηράκλειο. Όπως και να έχει, έστω και αν η απουσία του Λιβάγια θα ισχύσει μόνο για ένα ματς, η απώλειά του παραμένει πολύ σημαντική για την επιθετική λειτουργία της ΑΕΚ. Εκτός αποστολής είναι και ο Οικονόμου για την ΑΕΚ αλλά αυτό αποτελούσε μια προαποφασισμένη επιλογή καθώς ο αποκλεισμός του γίνεται για λόγους ξεκούρασης και δεν έχει να κάνει με κάποιο τραυματισμό. Αναλυτικά, οι 20 ποδοσφαιριστές που θα έχει στη διάθεσή του ο Ουζουνίδης είναι οι εξής: Μπάρκας, Τσιντώτας, Μπακάκης, Γκάλο, Λόπες, Χουλτ, Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Αϊντάρεβιτς, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μοράν, Μάνταλος, Γιούσης, Γιαννιώτας, Μπακασέτας, Κλωναρίδης, Πόνσε, Γιακουμάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News