O «Ζορμπάς», ο Λεωνίδας και... "κόψτε κάτι"!

Απόψεις
O «Ζορμπάς», ο Λεωνίδας και... "κόψτε κάτι"!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τα καιρικά φαινόμενα και ειδικά τα «νεόφερτα» δεν μπορεί να παίξει κανείς, ρισκάροντας ζωές και ακεραιότητες ανθρώπων. Αυτός ο «Ξενοφώντας» έχει δείξει τις ακραίες του διαθέσεις σε όλη τη χώρα. Τώρα έρχεται το καιρικό φαινόμενο "Ζορμπάς"! Περιμένοντας την ακριβή πορεία του επικείμενου μεσογειακού κυκλώνα (νέος όρος κι αυτός στην ελληνική πραγματικότητα), ελπίζουμε να είναι ανοικτές οι κεραίες των αρχών που διοργανώνουν πρωταθλήματα.

Ναι, υπάρχει κανονισμός σαφής που περιγράφεται στον ΚΑΠ για το πότε γίνεται ή δεν αρχίζει ένα παιγνίδι, αλλά εδώ ίσως να μην αρκεί, αν το πράγμα είναι τόσο ακραίο όσο περιγράφεται (στα 9 μπορώρ για το ΟΦΗ ΑΕΚ και άλλα άγνωστα τινά).

Θα μετακινηθεί και θα εκτεθεί κόσμος που θα πάει στο γήπεδο. Τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία δεν έχουν την ακρίβεια που μπορεί να οδηγήσει σε μέτρα, αλλά τα διαθέσιμα, ξεκινούν από καταιγίδες με πολλά μποφώρ... Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται εγρήγορση.

Πολλά τα λεφτά Μέλο!

Οι ηγεσίες και οι συν αυτώ (ή παρατρεχάμενοι τους), έχουν εθισθεί σε υψηλές αμοιβές. Πολλά λεφτά σε σχέση με την οικονομική κατάσταση της χώρας. Το αυτό αφορά και με τους διαιτητές της Σούπερ Λίγκα, που πέρα από το γεγονός ότι δεν τα πάνε καλά με τις διαιτησίες ή τις εποπτίες τους και τους... τρώνε οι ξένοι, αμοίβονται πλέον (μαζί με τον ΕΦΚΑ τους) με 5.000 ευρώ το παιγνίδι!

Μιλάμε για μια λίγκα που απέχει παρασάγκας από τις προηγμένες λίγκες της Ευρώπης και είναι στους πάτους από θέμα μέσης προσέλευσης θεατών στα παιγνίδια της. Μάλλον έχει δίκιο ο Ατρόμητος με την επιστολή του, που ζητά τη μείωση των αποδοχών τους.

Και καλύτερα θα κάνουν να εγείρουν ζήτημα με όλα αυτά τα «πακέτα» που λαμβάνουν σε βάρος του ποδοσφαίρου και οι αποτυχημένοι που τους ορίζουν. Τι έχουν να επιδείξουν στο έργο τους για να παίρνουν διακοσάρες και τριακοσάρες σε δέματα;

Εις Υγείαν!

-Από τις 10 Οκτωβρίου και μετά θα εμφανιστούν το σύνολο των προσώπων που θα στελεχώσουν το νέο οργανόγραμμα της ΠΑΕ ΟΦΗ. Εξ ου και οι έντονες διαβουλεύσεις και συμφωνίες μαζί τους από τώρα. Μερικές έχουν ήδη κλείσει, μερικές άλλες χρειάζονται λίγο χρόνο ακόμη…

-Με τον Λεωνίδα πάντα είχαμε περάσει ωραίες εποχές εδώ με την Air Greece και μετά με το Ηράκλειο του Μανόλη Παπακαλιάτη. Τον ζήσαμε να κάνει τα… εμπορικά του και με τον Ολυμπιακό, αλλά και στο Ηρακλή όταν ήταν ο Ηλίας Πουρσανίδης. Το όνομά του είχε συνδεθεί και με την μπασκετική ΑΕΚ επί Μάκη Αγγελόπουλου…

-Είναι έτοιμος από χρόνια ο διπλανός ιδιοκτήτης (αν θυμάμαι καλά από την τελευταία περίοδο του Νίκου Δουλουφάκη) να πουλήσει τα 15 στρέμματα που θα μπορέσουν να απλώσουν τα σχέδια τους στο ΒΑΚ.

-Λογικά θα υπάρξει περιβαλλοντολογική μελέτη για γίνουν όλα πιο ελκυστικά στο μέλλον.

-Τόλμη και γοητεία χτες στο Παγκρήτιο, αλλά ο Ηρόδοτος δεν πήρε αυτό που ήθελε. Το ματς παρακολούθησαν και ο Νίκος Παπαδόπουλος και ο Νίκκι Παπαβασιλείου, τραβώντας τα βλέμματα.

-Την τρίτη φορά που ο Λουτσέσκου δήλωνε περί Χίτλερ και τα λοιπά δικά του, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας το πήρε…είδηση για πρώτη φορά! Οι άλλες δύο δωρεάν! (Σημειωτέο στην τρίτη υποτροπή… υπάρχει και αφαίρεση ενός βαθμού από την ομάδα)

-Αλήθεια ποιος κάνει –άραγε- κουμάντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο Ρασβάν, για να εμβαθύνουμε στους παραλληλισμούς; Βρες κάτι άλλο, γιατί μάλλον θα χρειαστείς καθρέπτη.

-Μπάχαλο τα έχουν κάνει οι αναμείξεις της πολιτικής στο ποδόσφαιρο. Για μια ακόμη φορά η Football League, το αναδεικνύει με την ταλαιπωρία τους πρωταθλήματος τους, που έχει αποκτήσει φτερά για να πετάει από αναβολή σε αναβολή.

-Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA, αποφάσισε την χρήση του VAR στο EURO 2020, στο Champions League 2019-20 και στο Europa League της περιόδου 2020-21. Από του χρόνου λοιπόν...

-Κάθε τι νέο από την τεχνολογία που εισέρχεται στον αθλητισμό, έχει την «κονόμα» για κείνους που βρίσκονται στον κεντρικό του σχεδιασμό. Το ίδιο συμβαίνει με όλα, έτσι δεν είναι κύριε Περέιρα;

-Κριτήρια επιλογής. Να κάνει ότι του ζητήσω. Να υπογράψει ότι του προσκομίσω. Να με καλύψει όταν αστοχήσω. Μια χαρά εξυγίανση βιώνουμε σε αυτή τη χώρα, γεμάτη παραπλάνηση και Fake news...

-Είναι πλέον οριστικό!-Και μόνο τα γήπεδα της Γερμανίας, ήταν αρκετό ως κριτήριο για να της δοθεί το χρίσμα για το Euro 2024. Ας μην μπούμε σε πολιτικές και γεωστρατηγικές επιλογές, επειδή ήταν απέναντι η Τουρκία.

Βερολίνο – Olympiastadion, χωρητικότητα 74,461

Μόναχο – Allianz Arena, χωρητικότητα 70,076

Ντόρτμουντ – Westfalenstadion, χωρητικότητα 65,849

Γκελζενκίρχεν – Arena AufSchalke, χωρητικότητα 54,740

Στουτγκάρδη – Mercedes-Benz Arena, χωρητικότητα 54,697

Αμβούργο – Volksparkstadion, χωρητικότητα 52,245

Ντίσελντορφ – Esprit Arena, χωρητικότητα 51,031

Κολωνία – Müngersdorfer Stadion, χωρητικότητα 49,827

Λειψία – Red Bull Arena, χωρητικότητα 49,539

Φρανκφούρτη – Waldstadion, χωρητικότητα 48,387

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News