Αδυναμίες, ονοματολογίες και αταίριαστες συμπεριφορές

Απόψεις
Αδυναμίες, ονοματολογίες και αταίριαστες συμπεριφορές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Το παιγνίδι του ΟΦΗ στην Ξάνθη συζητήθηκε έντονα από απλούς φιλάθλους, που δεν έκρυβαν την απογοήτευσή τους, αλλά και την απορία τους για την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα. Δεν ήταν σκέτη η ήττα, πονούσε περισσότερο ο τρόπος και τα χτυπητά αδύναμα σημεία της ομάδας…

-Ξέρουμε όλοι ότι οι μεταγραφικές δυνατότητες ήταν οικονομικά περιορισμένες. Ο κύριος κορμός είναι οι παίκτες που σήκωσαν το βάρος της ανόδου από τη Football League. Η διαφορά όμως των κατηγοριών είναι τεράστια και εν προκειμένω έχει κοστίσει, διότι τώρα κάθε λάθος πληρώνεται με γκολ. Στην περυσινή κατηγορία, περνούσε συνήθως «ντούκου»… Φέτος χρειάζονταν τουλάχιστον μεγαλύτερη προσοχή.

-Το άνετο 3-0 της Ξάνθης θα μπορούσε να έχει άμεσα αντίδραση σε οποιοδήποτε προπονητή καθόταν στον πάγκο του ΟΦΗ, σε συνδυασμό με τον έναν βαθμό στις τέσσερις πρώτες –όσο κι αν δύσκολες- αγωνιστικές.

-Για τον Παπαδόπουλο εξ αντικειμένου δεν θα μπορούσε άμεσα να τεθεί θέμα, λόγω της ηγεσίας του σε μια πορεία ανόδου κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Η στήριξη γίνεται αυτονόητα η πλέον θεμιτή, αλλά ο ίδιος ξέρει ότι έχει πιεστικά όρια. Από εκεί και μετά επικρατούν συνήθως εξελίξεις που υπαγορεύονται από τα αποτελέσματα.

-Το ματς κυπέλλου στην Ξάνθη, μπορεί να δώσει μια ανάταση στην λαβωμένη ψυχολογία. Μια καλή εμφάνιση, ένα θετικό αποτέλεσμα, προσθέτουν πόντους, για μια αξιόμαχη παρουσία στο ματς πρωταθλήματος που έπεται στο «Γεντί Κουλέ» με την ΑΕΚ.

Ένα παιγνίδι στο οποίο η πρωταθλήτρια έρχεται μετά από την ήττα στην Τούμπα (και από τον Άγιαξ απανωτά) να το κερδίσει οπωσδήποτε για να μην απομακρυνθεί από την κορυφή. Δύσκολο ματς στο οποίο ο ΟΦΗ θα χρειασθεί να επικεντρώσει όλη την προσοχή στις δυνάμεις του. Στη Λαμία που έπεται, θα πρόκειται για ματς που χτυπάνε ηχηρά οι καμπάνες. Έτσι ή αλλιώς…

-Φυσικά η νέα ηγεσία, έχοντας πλήρη γνώση, μελετάει τα πράγματα και σίγουρα κάνει κινήσεις στην σκακιέρα, κατά τον τρόπο που αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο.

- Η ονοματολογία διαδοχής, έχει αρχίσει αναδεικνύοντας πιθανά ονόματα που σχετίζονται με τον Σαμαρά σε θέμα εμπιστοσύνης και φιλοσοφίας. Αυτονόητοι όλοι (ως πρόσωπα σεναρίων), ακόμη κι οι Ολλανδοί... Όμως το κουμάντο στην τελική, το κάνει η μπάλα!

-Τίποτα δεν είναι τυχαίο, ούτε καν το τραγικό που βλέπαμε προχτες από την τηλεόραση να εκτυλίσσεται ως κρητικό δράμα στην ακριτική πόλη. Μερικά πράγματα φώναζαν από καιρό, αλλά τα αυτιά που έπρεπε να ακούν, ήταν στραμμένα αλλού και η προσοχή τους έδινε περισσότερη βαρύτητα σε διαγγέλματα.

-Λογικότατα όλα θα κριθούν από τις κινήσεις των νέων ηγεσιών σε όλα τα επίπεδα διάρθρωσης, για να υπάρχει… μαγιά όταν αρχίζει ο νέος γύρος ταυτόχρονα με το άνοιγμα της μεταγραφικής περιόδου.

-Άλλο το πέρυσι κι άλλο το φέτος. Πολύ περισσότερο όταν αναφέρεται κάποιος σε επαφές τρίτου τύπου. Άλλοι οι πασάδες εδώ…

-Πάλι στην υπομονή συγκλίνουν οι ψύχραιμες σκέψεις, γιατί οι όποιες απαντήσεις μπορούν να στηριχτούν μόνο εκ των έσω, μέχρι τον Ιανουάριο. Εκείνο που είναι «πρέπει» και χρειάζεται από αποφευχθεί είναι να μην σε πάρει από κάτω…

- Ο Γκέραρντ «έλεγε» στους μαθητές του, μέσα από τις πράξεις του όταν ήταν προπονητής στον ΟΦΗ, ότι το πρώτο που κοιτάς σε μια ομάδα είναι ο κεντρικός άξονας της. Εκεί θέλεις την πιο γερή δομή. Από τον τερματοφύλακα, τους κεντρικούς αμυντικούς αμυντικούς, στον μέσο με προσωπικότητα και τον σέντερ φορ με βαριές εκτελεστικές δυνατότητες. Και μετά… χτίζεις!

- Θα το επαναλάβουμε προς εμπέδωση. Υπομονή και καθαρό μυαλό για κινήσεις που μπορούν να στηρίξουν την ομάδα σε αυτό το πολύ δύσκολο ξεκίνημα..

-Ήταν γνωστό το πρόγραμμα του ΟΦΗ, Μέσα ντέρμπι, έξω ανταγωνιστές σε αλλεπάλληλη ροή. Εκείνο όμως που έχει μετρήσει από το Αγρίνιο και μετά, ήταν αυτές οι τρύπες και οι παιδικές αντιδράσεις σε γκολ κλειδιά.

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΗΘΟΣ ΤΟΥ ΟΦΗ

-Ένα σημείο, διαχρονικά άξιο παρατήρησης, αφορά την εμμονή ή και δεξιοτεχνία μόλις «κάποιων» τοπικών προσώπων να στοχεύουν και να μειώνουν πρόσωπα που στη τρομερά δύσκολη πορεία του ΟΦΗ, προσφέρθηκαν να βοηθήσουν οικονομικά για να ξεπεραστούν αδιέξοδα.  Είτε πρόκειται για «Ομιλίτες» από τα γεννοφάσκια τους με αποδεδειγμένη (και οικονομική) προσφορά και παραγοντικό έργο, είτε πρόκειται για επιχειρηματίες των οποίων χτυπήθηκε δυνατά η πόρτα για να στηρίξουν τον ΟΦΗ να μείνει όρθιος ή ακόμη και να μην διαλυθεί. 

Τις τελευταίες ημέρες έχει αναζωπυρωθεί ξανά ένα κλίμα που φαίνεται να δημιουργείται τεχνηέντως, ώστε να υπάρξει πίεση σε πρόσωπα που θέλουν να κρατήσουν τις μετοχές, τους, ενώ έχει ήδη παραχωρηθεί η απόλυτη πλειοψηφία του 68% και πλέον, στη νέα ιδιοκτησία της ΠΑΕ.

Είναι κάτι που δεν τιμά αυτό που πρεσβεύουν σαν όραμα οι ανάδοχοι της επόμενης μέρας.

Φυσικά και δεν μιλάμε για τον Σαμαρά και τον Πουρσανίδη, αλλά για άλλα πρόσωπα, που έχουν βρει την ευκαιρία να παίξουν αυτό το αταίριαστο παιγνίδι για το ήθος και την ιστορία του ΟΦΗ, υπερθεματίζοντας με αθέμιτο τρόπο, σε βάρος της ίδιας της φήμης εκείνων που έρχονται...

Το άσχημο μάλιστα είναι ότι έχει "συλληφθεί" (για παράδειγμα) παράγοντας που έσπευδε  καμαρωτός τότε σε μεγάλες συναντήσεις για οικονομικές βοήθειες, να "δίνει" προς βορράν, ανθρώπους που έδιναν χρήματα από αγάπη για τον ΟΦΗ, ή άλλους που έβαλαν τα ονόματά τους, για να μπουν χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ.

Το να αμφισβητούνται ακόμη και "λοιδωρούνται" ή και να "εκβιάζονται" ακόμη και γνήσιοι άνθρωποι του ΟΦΗ, είναι λυπηρό και καταδικαστέο γεγονός και αυτό το φαινόμενο δεν μπορεί με τίποτα να συμβαδίζει με τα όνειρα της επόμενης μέρας και η νέα ιδιοκτησία θα πρέπει να το σταματήσει αμέσως, ερευνώντας και ποιοι κάνουν παιγνίδια πίσω από την πλάτη τους και ουσιαστικά σε βάρος τους. 

-Πρόκειται για λεπτό και πολύ σοβαρό ζήτημα που αξίζει να μπει στην ορθή του διάσταση γιατί ο ΟΦΗ είναι κοινωνικά συνδεδεμένος και από τη φύση της κοινωνίας του πάντα  με το "fair play".

-Δεν γίνεται να χτίσεις παλάτια με τη μέθοδο της "λάσπης"...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News