default-image

Δύο νέα βραβεία προστέθηκαν στην απονομή της Χρυσής Μπάλας  

Αθλητισμός
Δύο νέα βραβεία προστέθηκαν στην απονομή της Χρυσής Μπάλας  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Την εισαγωγή δύο νέων βραβείων ανακοίνωσε το «France Football» και αυτά θα απονεμηθούν για πρώτη φορά στη φετινή τελετή βράβευσης της "Χρυσής Μπάλας".

Για πρώτη φορά στην ιστορία της απονομής, θα υπάρξει βραβείο τόσο για την καλύτερη γυναίκα ποδοσφαιριστή της χρονιάς, όσο και για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή κάτω των 21 ετών. Η τελετή είναι προγραμματισμένη για τις 3 Δεκεμβρίου στο Παρίσι.

Το βραβείο για τους ποδοσφαιριστές κάτω των 21 θα ονομαστεί «Kopa Trophy», προς τιμήν του θρυλικού ποδοσφαιριστή Ραϊμόν Κοπά, ο οποίος ήταν ο πρώτος Γάλλος που κέρδισε τη "Χρυσή Μπάλα" το 1958 και "έφυγε" από τη ζωή τον περασμένο Μάρτιο. Ο νικητής του συγκεκριμένου βραβείου θα ψηφιστεί από ποδοσφαιριστές που έχουν κατακτήσει τη "Χρυσή Μπάλα" στο παρελθόν, οι οποίοι θα κληθούν να αποφασίσουν ανάμεσα στους δέκα υποψήφιους που θα προκύψουν.

Όσο αφορά τη γυναικεία "Χρυσή Μπάλα", η νικήτρια θα αναδειχθεί από μια επιτροπή δημοσιογράφων που ειδικεύονται στο γυναικείο ποδόσφαιρο και θα είναι διαφορετική από εκείνη που θα αποφασίσει το νικητή του αντίστοιχου βραβείου για τους άνδρες. Οι υποψήφιοι (30 για την ανδρική "Χρυσή Μπάλα", 15 για τη γυναικεία "Χρυσή Μπάλα" και 10 για το «Kopa Trophy») για την κατάκτηση των τριών βραβείων θα ανακοινωθούν στις 8 Οκτωβρίου.

Πηγή: sportfm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News